3Hamram del 3
Daniel gik gennem skoven med Sofia hængende ved sin arm. Hun vill... [...]
Noveller · horror
8 år siden
2Hamram del 2
Det var aften, og Vale sad på passagersædet i Daniels mors bil. D... [...]
Noveller · horror
8 år siden
3Hamram del 1
I udkanten af Linå, en landsby i midtjylland, stod en stald. Den ... [...]
Noveller · horror
8 år siden
0Nephilim - Kapitel 29
Theo stod udenfor et lejlighedskompleks i et af de mange middelkl... [...]
Fantasy
10 år siden
0Nephilim - Kapitel 28
Anthony Carisian ankom til Italien en regnfuld formiddag. Aardapp... [...]
Fantasy
10 år siden
0Nephilim - Kapitel 27
Nemo og Matti stod i Nemos baghave. Hans familie var ikke hjemme,... [...]
Fantasy
10 år siden
0Nephilim - Kapitel 26
"Det er egentlig morsomt. Der skal så lidt til, før et menneske e... [...]
Fantasy
10 år siden
0Nephilim - Kapitel 25
Theo sad i bilen. Han havde stjålet den for et par dage siden, æn... [...]
Fantasy
10 år siden
0Nephilim - Kapitel 24
"Kunne De ikke bare skifte til pigens skikkelse, og kræve oplysni... [...]
Fantasy
10 år siden
0Nephilim - Kapitel 23
Matti lå i Elenas seng. · "Hvornår får jeg lov at møde din far?" sp... [...]
Fantasy
10 år siden
1Nephilim - Kapitel 22
Robotten lå på bordet, Nemo skruede på den. Matti tog imod en løs... [...]
Fantasy
10 år siden
0Nephilim - Kapitel 21
Theo ankom til den lille by Collenocello i Italien. Det havde vær... [...]
Fantasy
10 år siden
0Nephilim - Kapitel 20
Theo sad bøjet over en bog i det mørke kammer. Bogen var tyk, stø... [...]
Fantasy
10 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Laura P. Kristiansen (f. 1989)
Nemo og Matti stod i Nemos baghave. Hans familie var ikke hjemme, og de to drenge havde frit slag.
   ”Vi burde blive superhelte,” foreslog Matti. De betragtede træet, der brændte med en skærende, grøn ild. ”Du kunne være den futuristiske type med gadgets, og jeg kunne være ham den overnaturlige fyr fra rummet eller sådan noget.”
   ”Desværre. Ingen af os har store bryster,” svarede Nemo, mens han noterede i sin overmalede notesbog. ”Og du kan få træet tilbage i samme tilstand som det er nu?”
   Matti nikkede, og koncentrerede sig. Ilden slukkedes, og træet brasede sammen som en dynge aske. Ud af asken rejste sig hurtigt en spire, et ungtræ, et stort træ.
   ”Vi kunne blive superskurke måske,” foreslog Nemo. ”Jeg har for resten lige noget, du skal se.” Matti så spørgende på sin ven, og Nemo gik ind i garagen. Den spinkle dreng gik hen til et bord i midten af rummet. På bordet lå et virvar af gaffertape, ledninger og plastikflasker. Matti så på klumpen, og så gik det op for ham hvad det var.
   ”Du har bygget en bombe?” udbrød han vantro. ”Hvorfor?”
   Nemo trak på skuldrene. ”Fordi jeg kan,” svarede han.
   ”Ødelæg den. Det er for farligt at have den her.”
   Nemo rystede på hovedet. ”Man ved aldrig, hvornår man får brug for den slags.”

Matti lå i Elenas seng i det mørke soveværelse. Tankerne snurrede rundt i hans hoved. Der var noget alvorligt galt med Nemo, de vidste han. Men hvad skulle han gøre ved det? Det syntes at være ligegyldigt hvad Matti gjorde, Nemo blev mere og mere dyster. Måske han ligefrem var farlig.
   Matti rejste sig fra den sovende Elena, og tog sine bukser på. Han gik på toilettet, og betragtede sit ansigt i spejlet.
   Matti var gennemsnitlig af højde for sin alder. Han havde et spidst ansigt, og hans hår, der i barndommen havde været blond, havde antaget en stærk rød farve. Bumser havde han rigeligt af, og tænderne var skæve i hans mund. Alligevel var den kønne Elena forgabt i ham. Han sukkede, og trak ud i toilettet. På vej tilbage til soveværelset, bemærkede han at lyset var tændt i stuen. Tøvende åbnede han døren, og gik ind. Elenas far, Henrik, sad alene i stuen. Han sad og læste i en bog, og tog notater på en lille blok.
   ”Åh, undskyld,” sagde Matti, da manden så op på ham. ”Jeg tænkte, at I måske havde glemt at slukke lyset...” forklarede Matti, og gjorde mine til at trække sig tilbage. Henrik smilede venligt til Matti, og vinkede ham tættere på.
   ”Det gør slet ingenting. Kom bare ind, Adam. Sæt dig ned, hvis du vil,” sagde manden bydende. Han var en firskåren mand med et klogt udtryk i de brune øjne. Han klædte sig altid i shorts, og havde læsebriller i sin brystlomme. Han fjernede brillerne fra den store næse, og puttede dem på plads i brystlommen, mens Matti satte sig ned i sofaen over for ham. Henrik smilede imødekommende til Matti, der flyttede lidt på sig i sofaen. Klokken var over 1 om natten, og månen skinnede ind gennem vinduet bag den midaldrende mand.
   ”Hvordan har du det, Adam?” spurgte Henrik pludselig. Hans tonefald var bekymret.
   ”Jeg har det fint,” svarede Matti, mens han forsøgte at lyde selvsikker. Henrik betragtede ham med sammenknebne øjenbryn.
   ”Du er sytten, ikke sandt?” Matti nikkede.
   ”Da jeg var på din alder, troede jeg at jeg ville læse religion,” bemærkede Henrik. Matti undrede sig. Henrik havde altid været venlig mod Matti, men de havde aldrig haft en dyb samtale. Matti spekulerede på, om det var ved at ske nu.
   ”Jeg besluttede mig dog i sidste ende for at læse psykologi. Ved du hvorfor jeg besluttede mig for det?” Henrik så kort på Matti, der ikke reagerede på det retoriske spørgsmål.
   ”Da jeg var på din alder, havde jeg det ikke godt. Mine forældre blev skilt, da jeg var barn, og min mor overlod mig for meget til mig selv. Jeg begyndte at hænge ud med de forkerte mennesker, og rodede mig ud i problemer.” Henrik smilede melankolsk, og Matti så interesseret på ham. ”Det hele kulminerede med, at jeg blev anholdt for at stjæle i en butik.”
   Henrik lænede sig tilbage i sin stol.
   ”Jeg er ikke stolt af det, men det var en åbenbaring for mig. Jeg holdt op med at omgås de mennesker, der var dårlige for mig, og nogle år senere blev jeg færdiguddannet.” Der var en kort pause, så lænede Henrik sig fremad.
   ”Jeg ved, at du er en god dreng, Adam. Men jeg kan også se, at du har det skidt. Hvis du er ude, hvor du ikke kan bunde, så ved jeg hvordan du har det. Jeg har selv været igennem det, og jeg behandler flere unge mænd i din situation,” fortsatte Henrik.
   ”Jeg har det fint,” sagde Matti, og koncentrerede sig om at se uskyldig ud. ”Virkelig.”
   ”Du er en charmerende ung mand, Adam. Jeg kan godt se, hvad Elena ser i dig. Men hensynet til min datter går forud for alt andet. Det håber jeg du forstår,” sagde Henrik. ”Få løst dine problemer, eller hold dig væk fra min datter.” Henrik klappede venligt Matti på skulderen, strakte sig, og gik i seng.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 10/11-2013 11:02 af Laura P. Kristiansen (Stessig) og er kategoriseret under Fantasy.
Teksten er på 873 ord og lix-tallet er 25.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.