Skoleelevers brug af computer


10 år siden 3 kommentarer Essays

3Skoleelevers brug af computer
Computere er nu om dage blevet en stor del af både skolelivet og ... [...]
Essays
10 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Ziena Nassaralha (f. 1998)
Computere er nu om dage blevet en stor del af både skolelivet og fritiden. Man er begyndt, at bruge computere oftere i skolerne og hvis man bruger den på skolen, laver man vel også lektier på computeren. Disse ting bliver allerede indført i de mindste klasser, så som min bror, som kun går i 4. klasse, der har fået en iPad fra skolen. Men er dette nu en god idé?

Man ved, at der altid vil være de 2-3 elever i klassen, som ikke kan finde ud af at håndtere, at have computere foran sig i skoletiden. Flere undersøgelser viser at elever har en stor fristelse til at modstå sin computer og internettet. Undersøgelsen viser, at 2-3 elever vil sidde og spille eller logge på sociale netværker midt under timen. Dette kan jeg relatere til. Jeg kan også finde på at logge på Facebook eller lige tjekke min Instagram, når jeg synes, at undervisningen bliver lidt kedelig. Udover os, er der også de små, der altid skal have kontakt med læreren. De vil før eller siden miste fokus og holde op med at lytte på læreren og spille Angry Birds eller Temple Run. Dette betyder, at læreren skal være mere opmærksom på, hvad hver elev foretager sig i timen. Før var det jo ikke lige så besværligt, som det er nu.

For meget tid på computeren kan føre til afhængighed, som kan føre til dårlig kondition, da man ikke bruger sine muskler på en ordentlig måde og alt dette gør, at man bliver sløv og ikke har lyst til at lave andet end at sidde foran computeren.

Derhjemme er de fleste unge mindst ti gange på nettet om dagen på enten mobilen eller computeren. Computerspil, Facebook og så videre, er dét ungdommen bruger computeren til i dag, og så er der dem, der laver lektier på computeren. Jeg er selvfølgelig selv også på computeren i fritiden. Jeg bruger mest min computer, når jeg skal lave opgaver eller kigge på billeder. Computere bliver mere og mere brugt også af de helt yngste, da computere er kommet helt ned i børnehaverne. Computere bliver også brugt meget i fritidshjem. Da jeg gik i fritidshjem, var der også computere, men det var for det meste drengene der spillede computere. For det meste sad vi og spillede kortspil, brætspil eller var kreative. I dag sidder de fleste unge ved computeren og er på internettet eller spiller Fifa 13. Jeg synes ikke, at et fritidshjem skal være et sted man bare går hen og sætter sig foran computeren, for det gør man jo allerede i forvejen derhjemme og nu også på skolen. For mig er et fritidshjem et sted hvor man hygger med venner og spiller eventuelt brætspil, ikke sidde foran en computer og slet ikke socialisere sig med de andre børn.
Dog, er det også en god idé, at have timerne computerbaseret. På nogle områder er det nemmere og hurtigere, dog kan der godt opstå et par forhindringer undervejs. I mit eget tilfælde, opstår de fleste forhindringer i matematiktimen, for man skal hele tiden være opmærksom på de tonsvis af matematikprogrammer. Det bliver så kompliceret at lave de mindste ting, fra et sildeben til en graf.
Som tidligere skrevet skal lærerne være ekstra opmærksomme på hvad eleverne laver, men på en måde, bliver der også vist en del tillid fra lærerens side af. En lærer kan jo ikke være opmærksom på 20 elever, som har computere fremme, og hele tiden sige til en af eleverne, at de skal følge med. Derfor, er det godt, at læreren har den form for tillid, så han ikke hele tiden behøves at stoppe timen op på grund af, at der er en der ikke kan finde ud at opføre sig på en ordentlig måde.

Jeg synes, helt og andeles, at det er effektivt, at have computer med i skole, for timerne bliver sjovere og man ved allerede nu, at de fleste ting, som kommer i som venter os i fremtiden (gymnasium, universitet, arbejde), foregår på computere eller lignende. Derudover, skal vi ikke have nogle bøger med hjem, da vi har dem på computeren. Dog, er det irriterende og problematisk og sidde og læse en novelle på computeren, da det nogle gange kan blive lidt sløret og det er heller ikke særlig behageligt for mig.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 11/04-2014 09:56 af Ziena Nassaralha (Ziena) og er kategoriseret under Essays.
Teksten er på 715 ord og lix-tallet er 39.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.