Andre jeg har mødt


9 år siden 3 kommentarer Blandede tekster ungdom jura punk

6Henfaldne dage
Morgenernes punktvise kulde · Smog der bølger i varmen · fra den fors... [...]
Digte
8 år siden
8Sprød natur
Sorgens karavane · salter din kind · Den varme tunge · fanger smagen · af... [...]
Digte
8 år siden
7Giftblanderske
Farver håret · Sprayer huden · Suger lungerne sorte · Injicerer botox. ... [...]
Digte · incest, selvhad, misbrugt
8 år siden
3Barndommen er et sted
Mit fritidshjem. Først husker jeg ikke andet, end at det lå på de... [...]
Livshistorier
8 år siden
4Et sted midt på sommeren
Hvor solen kysser min krop · Mærker mig med sine læber · Hvor havet b... [...]
Digte
8 år siden
6En aften så tyst, at jeg hørte svalernes vi...
Fra mit værelse · bredte tusmørke sig · til resten af verden
Digte
8 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Olivia Birch (f. 1970)
Nom de guerre

Egentlig hed han Niels, men det var ikke ret punk. I stedet kaldte han sig Hookah. Når folk spurgte ham, hvad det betød, var de allerede i samtale, og så gjorde det ikke noget, at han var genert. For de kunne ikke lade være med at spørge. Hvis ikke til navnet, så til den fladmaste tophat, som han altid bar. Han var ranglet og sortklædt, med store, brune øjne og kindben som en indianer. Når han sad i solen og røg på Gammeltorv, askede han omhyggeligt på sine bukser og gned asken ned i stoffet med håndfladen. Særligt når han mødte en ældre dame, som havde gjort sig umage med tøjet, håret og brugt tid med øjenbrynsstiften, lettede han på sin tophat og bukkede et lille, belevent buk. De fleste veg lidt uroligt fra ham, men hvis de smilede tilbage, plejede han at spørge, om de kunne undvære en femmer.

Pigen, som ikke hed Karina

Jeg kalder hende 'Karina'. Fordi hun lignede smukke Karina fra gymnasiet, men egentlig mest, fordi jeg har glemt hendes navn. Hun var rusvejleder, tillige med Martin, hvis navn er blevet siddende, men hvis ansigt til gengæld er borte. Når jeg prøver at genkalde ham, husker jeg en lavstammet ung mand, med halvlangt, krøllet hår, i en nuance jeg siden har set beskrevet som warm mocha et sted på nettet. Det vidste han nok ikke, Martin med de bortkomne træk.

Næsten hele flokken af studerende var 19-20 år. Et homogent hold, med en stærk samhørighed. Vi havde alle fødselsdag den 23. eller 24. i måneden, undtaget Jacob, som ikke havde brudt sig om sit eget hold, der var født den 1. eller 2. Derfor havde han besøgt hvert enkelt hold, til han fandt det, som han bedst kunne lide. Det var os - vi var Jacobs udvalgte.

Han var en lille, venlig alfa-han, som ville have Karina, rusvejlederen, på trods af at hun havde fast kæreste, var fire år ældre og en del højere end ham. Jacob brugte rusturen i det nordsjællandske til at banke kærligt og vedholdende mod hendes panser. Med ord, cigaretter, små stykker chokolade eller vingummi, lette berøringer, sukker til kaffen, komplimenter, varme smil og udelt opmærksomhed. På den tredje dag gav hun efter. Siden forlod deres munde sjældent hinandens.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 30/09-2014 13:48 af Olivia Birch (Humlebi) og er kategoriseret under Blandede tekster.
Teksten er på 380 ord og lix-tallet er 31.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.