Tåge og traveture


3 år siden 3 kommentarer Blandede tekster rejse blog oplevelser

10Vinterbadning
Mia mærkede knuden i maven. Den var kold og hård. Kold som vinden... [...]
Kortprosa · følelser, reflektion, livet
3 år siden
3Tåge og traveture
Det er koldt, blæsende og diset. Ja faktisk tåget. Når vi løftet ... [...]
Blandede tekster · rejse, blog, oplevelser
3 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Clara Boeg (f. 1968)
Det er koldt, blæsende og diset. Ja faktisk tåget. Når vi løftet blikket kan vi kigge op mod toppen af den ældgamle vulkan, hvor slottet ligger. Det kan kun lige anes gennem tågerne. Det skulle ikke undre mig, om der pludselig kom en ildsprudlende drage ud af de tunge tåger. Edinburgh Castle lever på afstand helt op til alle forventninger om gamle dage - riddere, prinsesser, halshugninger og dysterhed.

Men vi skal jo ikke andet end dreje hovedet 45 grader. Så ligger nutiden lige dér i form af Starbucks, souvenirbutikker og spisesteder. Edinburgh har det hele. Fortid og nutid på samme tid. Hele tiden. For ikke at nævne den storslåede natur lige om hjørnet. En vandretur til toppen af Arthurs Heat giver én fornemmelsen af at være langt ude i højlandet. Men du er stadig i midten af Edinburgh!!

Vores lille gruppe på 6 personer nød en forlænget weekend i Skotlands hovedstad. Ved siden af vandreture, besøg på pubber og caféhygge, var vi også så heldige at rende ind i en herre i starten af 60'erne, som viste sig at komme fra Danmark. Og endda fra det samme område som os her i Nordsjælland. En kvinde havde fået ham til at flytte til Edinburgh og efter 26 år havde han ikke planer om at vende tilbage til Danmark. Hans danske sprog havde også en svag accent af det skotske :-) Sjovt at drikke en øl sammen med ham og høre hans historie!!ø

Har du også oplevet en sjov historie i udlandet?

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 20/01-2015 17:37 af Clara Boeg og er kategoriseret under Blandede tekster.
Teksten er på 252 ord og lix-tallet er 30.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.