Øjesplint


4 år siden 3 kommentarer Kortprosa facade livsanskuelse relationer

5Sekulære Stjerne
Sekulære Stjerne · Nu prøver jeg igen · Med klisterbånd og knofedt · At... [...]
Digte
3 år siden
7Shiva
Ekvilibrist · Hold mig stående · Solid som egerod · Fast gribende og fo... [...]
Digte
3 år siden
9Kebalaskovens Hemmelighed - Kapitel 4 - Den...
Hist havde gået i skoven længe, men hun synes ikke at hun var kom... [...]
Fantasy · uhyrer, magi, mystik
3 år siden
9Bjerg
Jeg mærker bedst · I stille stand · Som singularitet · Min retning er i... [...]
Digte · meditation, stilhed, uendelighed
3 år siden
1Kebalaskovens Hemmelighed - Kapitel 3 - Sko...
Skovbrøleren vågnede ved lyden af noget listigt. Den greb sin bue... [...]
Fantasy · eventyr, mystik, monstre
3 år siden
8Tilblivelse
Du Slange, fæstn min rod! · Du Ørn, bring mig til vejrs! · Kundskaben... [...]
Digte · eksistens, skygge, lys
3 år siden
2Nangiala
Jeg hvisker tankerne · Så de ikke kan forstumme · Manifesteret · Dog in... [...]
Digte
3 år siden

Puls: 2,7

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Zakarias Suviér (f. 1995)
De to mænd sad tavse over for hinanden. Farverne på den åbne træpavillon, de sad i, glødede af sprødhed i sommervarmen. Fugle omkring dem sang lystigt og ræsonnerede i en symfoni med vindens rolige kærtegn mod bladene på den store blodbøg i midten af haven. En varm duft af søde blomster fra de mange eksotiske buske fyldte atmosfæren i den teatralske virkelighed, haven formodede at skabe. Mændene så det ikke. Placeret midt i naturens fredelighed, hev den ene efter nikotin gennem sin Lucky Strike. Røgen blev modtaget og voldtaget, som et livsessentielt sanseindtryk at beskæftige sindet med. Kun for en stund hang den omkring hans læber og fingre, inden vinden tog den med sig, og lod den opløse i dans om blodbøgens krone. Endnu et sug, længere. Manden med cigaretten ignorerede marmoraskebægret på midten af bordet, og gav i stedet sin smøg et fraværende men nøje tilrettelagt puf med pegefingeren. En smule aske dalede mod trægulvet i pavillonen, nøje forfulgt af hans blik, som fikseredes til det sted over gulvet, asken opløstes til for små partikler til at ænses. Mandens øjne var blågrå, som snavset is. Hans næse var krum og hans hud brunligt solbrændt men uden glød af varme. Efter kort tid, indså han, at han ikke længere kunne retfærdiggøre sit forsøg på at undgå øjenkontakt. Den ældste af de to lod endelig sit blik møde af sin søns overfor. Is mødte ild i en mosaik af kognitiv dissonans. Afsky stod malet i sønnens brændende øjne, og fordoblede ynken i sin faders. I selvtilfreds selvbevidsthed sad han og havde observeret hvordan faren som et flugtdyr havde forsøgt at skjule sin tilstedeværelse i omgivelserne. Men på ingen måde faldt den gamle mand med den stærke essens af parfume og lyserød silkeskjorte ind i omgivelserne. Snarere stod han ud som et tabt stykke neonfarvet slikpapir i en vinterskovbund, med overbevisningen at det kunne være et bøgeblad fra efteråret. Flugtforsøget forstærkede en kvalm fornemmelse af frastødelse i den unge mand. Selv sad han lænet tilbage i sin stol med hænderne knugende om enden af armlænet, iført en sort t-shirt et par numre for stor. Foran ham på bordet stod hans kolde øl endnu uberørt, i modsætning til det tømte glas cognac i farens hånd. Trods han var blevet opmærksom på handlingen som værende udelukkende demonstrativ, havde han planlagt at lade sin øl blive som den var. Ignoreret. Han havde jo netop ikke bedt om noget. Han havde endda understreget sin misløst to gange. Han nægtede at lade sig distrahere af samme bevidsthedsfælde som manden over for ham. Alligevel havde faren sørget for en halv liter kold Stella stående klar til ham. Et ubevidst menneske, tænkte den unge mand, og tabte selvbevidstheden. Druknet i tankespind af retfærdiggørelse, fløj den rundt i ligegyldighed som aske mellem bladende på den store blodbøg i midten af haven.
Forfatterbemærkninger
Jeg glæder mig til at læse jeres kommentarer og kritik :-) Teksten vil jeg lade stå uden yderligere bemærkninger God læselyst, mvh Zakarias

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 08/04-2016 22:09 af Zakarias Suviér (Zakarias) og er kategoriseret under Kortprosa.
Teksten er på 471 ord og lix-tallet er 39.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.