7Ally
Jeg havde hende, hun var min. Aldrig rigtig min, men lidt alligev... [...]
Kortprosa
6 år siden
7Benjamin
"Du må gerne bo her". Sætningen borede sig ind i hendes tanker. · L... [...]
Noveller
6 år siden
9Jubilæum
Det er nu 10 år siden. Tiden går stærkt og alligevel er der sket ... [...]
Kortprosa
7 år siden
5I morgen
Mobil? tjek.. taske? tjek.. vent lige lidt... bukser?... tjek.. · O... [...]
Kortprosa
7 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Mette Larsen (f. 1987)
Endelig er det fyraften for Magnus.. Han går ind i bussen, det lykkes ham at finde et ledigt sæde med to pladser fri. Han sætter sig ind mod vinduet og sukker let. Det er nu 11 timer siden han sidst sad ned. Fødderne dunker, ryggen knager og øjnene er tørre af træthed. Bussen fyldes langsomt. En mor og søn stiger ind i bussen og ser sig omkring. "Kasper, sæt dig der, så kan vi sidde overfor hinanden", siger mor til søn. Magnus vender sig: " I må gerne få dette sæde, hvis I vil sidde ved siden af hinanden?" . "Mange tak, det er virkelig sødt af dig", siger moren til Magnus. Magnus sætter sig på Kaspers plads og deler nu sæde med en fremmed. Det gør ikke noget, han kan trods alt sidde ned. To stop senere stiger en ældre dame på bussen. Alle sæder er nu optaget, så Magnus rejser sig og tilbyder damen sit sæde. "Mange tak unge mand", siger den ældre dame. Han står nu op i midtergangen, som den eneste. Det gør ikke noget, det er hurtigbussen, han er snart hjemme, de skal bare på motorvejen og om 10 minutter skal han af. 10 minutter er ingenting efter så lang en dag, trøster han sig selv.

Bremserne viner, en forfærdelig lyd overdøver alt omkring dem.

"Bussen blev ramt af en flise. Nogle unge drenge stod på en af broerne over motorvejen og kastede flisen lige ned på bussen. Chaufføren så det først for sent, så selvom han forsøgte at bremse, hjalp den ingenting. Flisen var gået direkte ned igennem taget og slog en person ihjel. Heldigvis var der kun én, der døde af denne forfærdelige ulykke. Magnus, 24 år, butiksmedarbejder i Bilka. Alle andre er sendt hjem efter observation, uden varige mén. Begravelsen finder sted lørdag kl9.00 i Halsebjerg kirke" siger kvinden til manden, der også venter på bussen dagen efter ulykken.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 12/12-2016 19:22 af Mette Larsen (maymuss) og er kategoriseret under Kortprosa.
Teksten er på 316 ord og lix-tallet er 24.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.