Kaliffen


1 år, 10 måneder siden 3 kommentarer Eventyr og fabler livssyn følelser religion

1Har man den, så har man den...
Ingen kan kneble sin samvittighed - hvis man har den.
Filosofihulen · følelser, reflektion
3 dage siden
4Tittelløs
Ingen kan se sine skygge · i sjælens mørke nat.
Aforismer og gruk · tanke, livsanskuelse
18 dage siden
6Introversion
Gud ved alt om alting, men ingenting om sig selv.
Blandede tekster · psykologi, erkendelse
28 dage siden
3Processen
Du kom uden invitation · stille som en skygge. · Ubemærket spreder du... [...]
Digte
10 måneder, 14 dage siden
1Nogle definitioner om den betingede del af ...
1. Samvittighed er en fællesmenneskelig funktion af sindet, liges... [...]
Filosofihulen · samvittighed
11 måneder, 27 dage siden

Puls: 30,6

Publiceret: 3
Afgivet: 9
Modtaget: 11
Nahkuri Markku (f. 1942)
Del II

Er du villig til at høre og skrive historien til vore efterkommere?"

Mit hjerte trommede ubehersket og jeg kunne kun at nikke stumt.

Så begyndte hun: "En dag da kong Schahriar og jeg var til en overdådig fest sagde min mand, kong Schahriar: "Min elskede hustru, du har skænket mig et lykkeligt liv sammen med dig og vores tre børn. Sig mig, kan et menneske opnå en større lykke end det vi har haft sammen?"

Jeg svarede: "Oh min konge og min hersker, der er endnu en historie jeg ikke har fortalt dig. I morgen, hvis Allah det tillader, vil jeg fortælle dig historien, hvis lige du aldrig har hørt.

Jeg brugte hele den følgende dag til at forberede mig til aftenens møde med min mand. Mine tjenerinder gav mig mange velduftende bade og iklædte mig i en mørkt indigo farvet kjole. Mit hår blev plejet med kostbar nardus olie og pyntet med perler. På min kjole blev der syet et hav af små hvide perler, og til sidst kom den til at ligne stjernebestrøet nattehimmel.

Den aften brændte jeg en smule myrra for at forberede atmosfæren til os, fordi jeg følte, at denne aften ville blive en speciel aften for os.
   Jeg ventede længe på min mand, sent efter midnatten hørte jeg ekkoer af hektiske trin fra korridorerne, og ind til mig kom Storvesiren fulgt af hoflægen. Tynget af sorg fortalte de, at dagen, som ingen kan flygte fra, havde indhentet min mand.

Sorgen lammede mig og jeg faldt ned på mit silkeleje. Efter nogle dage sendte Allah bud efter min sjæl og livsånden forlod mit legeme. Jeg blev begravet ved siden af min elskede mand.

Nu er jeg her, for at fortælle dig den historie, som min mand aldrig fik lov at høre. Hendes stemme skiftede pludseligt toneleje i slutningen af sætningen. Efter en ølebliks stilhed fortsatte hun:


"I den østlige del af Arabien lå et smukt palads, og i paladset boede en mand, hvis liv havde været behageligt og sorgløst. Alle kaldte ham "Kaliffen den Lykkelige" og sagde til ham:

Fortsætter

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 26/06-2017 10:17 af Nahkuri Markku (Dyppepennen) og er kategoriseret under Eventyr og fabler.
Teksten er på 346 ord og lix-tallet er 32.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.