Kaliffen og Hesten


3 år siden 4 kommentarer Eventyr og fabler rejse religion drømme

2Beretning om hvordan en fattig Synagogeform...
I den by, hvor vor Kalif Omar den lykkelige herskede, fandtes en ... [...]
Eventyr og fabler · historie, fort￿ing eventyr
5 måneder, 13 dage siden
3Ord
Ord er sindets værktøj.
Blandede tekster · sprog
1 år, 4 måneder siden
4Liv i lungerne
Vi som lever under isen · vil op og ånde i vinden.
Digte · følelser, reflektion, tanke
1 år, 4 måneder siden
5Mødet
Græd ikke · over det andre har gjort · heller ikke · over det du ikke f... [...]
Digte · komme hinanden ved
1 år, 4 måneder siden
3Osten
Der var Fransk ost til salg på Odense julemarked. Én ost vækkede ... [...]
Blandede tekster · livets gang, noget om
1 år, 4 måneder siden

Puls: 8,8

Publiceret: 0
Afgivet: 5
Modtaget: 1
Nahkuri Markku (f. 1942)
Før solen kastede sine første stråler over byen, forlod kaliffen sit palads med dets velduftende værelser og de mange ekkoer i korridorerne og begyndte sin vandring imod bjergene.

Ørkenens stilhed og lugten af sand og støv var det første han mødte uden for byen. Der gik ikke lang tid, før han fandt en vej og besluttede at følge den. Da han så hovslag på vejen, tænkte han, der er en rytter foran mig.
   Der gik ikke lang tid, før han ved et uheld kom til at træde i et hovslag. Med det samme huskede han sin drøm. I sin drøm havde han stået på den samme vej og havde set en hest oppe på bjergryggen. Han genkendte heste. Der var ingen tvivl af det. Synet fik hans hjerte til at galoppere voldsomt. Hestens skønhed overgik alt, hvad han kunne forestille sig. Der var noget overjordisk i den hvide hest. Dens manke og pels tindrede i alle regnbuens farver, som nyfalden sne i morgensolen.
   En strøm af glæde og begejstring var så overvældende at hans ben begyndte at løbe af alle kræfter op imod hesten. Et eneste ønske fyldte hans hjerte; at hesten ville tillade ham at stå i nærheden og nyde synet af den.

I et nu stod han midt på vejen og så forvirret rundt i alle retninger for at få øje på hesten. Men der var ingenting at se, ingenting andet end den øde ørken, de ældgamle klipper og evigt flydende sand. Støvet, som villigt fulgte det mindste vindpust, flakkede rundt om hans fødder og søgte sin vej ind i sandalerne. Han forstod, at han havde genoplevet sin drøm.

Et bjerglandskab foran ham og en ørken med sparsom vegetation her og der. Solen havde rejst sig og begyndte at varme ørkenens sand. Fra bjergene kom kølige vindpust.
   Visheden, om at han havde valgt den rette vej, blev stærkere. Vinden kastede sand op imod hans ansigt, og dagens varme begyndte at trænge igennem klunset. Solen sendte sine klare stråler ud over landskabet, og luften flimrede over sandbankerne. Vejen og tydelige hestespor ledte længere op imod bjergene. Han besluttede at følge vejen.
Forfatterbemærkninger
Jeg fik et tip om at skrive de tænkte ord med kursiv, men jeg har ikke lært at udnytte tekstformaterne. Øv :=(

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 23/07-2017 00:53 af Nahkuri Markku (Dyppepennen) og er kategoriseret under Eventyr og fabler.
Teksten er på 352 ord og lix-tallet er 33.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.