Det italienske arkiv

Kapitel 9 - Carlo


1 år, 10 måneder siden 1 kommentar 34 kapitler Uafsluttet Romaner bjergged stress død

2Politisme
Vi eksisterer i en verden af egoisme · og lever blindt et liv fyldt... [...]
Digte · filosofi
2 måneder, 4 dage siden
2Tasterne
tasterne - både min glæde og min forbandelse · resultat af min hjer... [...]
Aforismer og gruk · digte
2 måneder, 8 dage siden
2Minder
jeg blev født på et øjeblik · lyserøde basunkinder og blød · med et k... [...]
Digte · tilbageblik
2 måneder, 8 dage siden
5Så til valg
I hele landet høres folket, · men inde på Christiansborg · er dét man... [...]
Digte · omsorgssvigt
4 måneder, 4 dage siden
3Når det hele går i fisk
Så nærmede den store forårskonkurrence sig endelig og jeg måtte e... [...]
Blandede tekster · fiskeri
5 måneder, 1 dag siden
6Stemmer fra fortiden
De dukker pludselig op, · høres og føles i hele min krop, · som en sv... [...]
Digte · det visuelle digt
6 måneder, 13 dage siden
0Det italienske arkiv - Kapitel 34 – Gustav ...
I L'Aquilla ledte Gustav Sigurdsson efter et større tomt mødeloka... [...]
Romaner · drama
6 måneder, 20 dage siden
5Hej
Ordene i dit svar rammer, · som var de støbt med en hammer. · Jeg vil... [...]
Rim og vers · om kritik
6 måneder, 20 dage siden
2Digtets søjle
Hver en rejse jeg var på, · hvert et sted jeg opholdt mig, · hvert et... [...]
Digte · forundring, forandring, formaning
6 måneder, 21 dage siden
7Det er ikk' fordi
Det er ikk' fordi, · at jeg er · fin på den, · men jeg er vant til · en s... [...]
Digte · samfundskritik, samfundsdebat, moderne samfund
6 måneder, 28 dage siden
1Tulipaner
"Værs'go, her har du så endnu en tulipan". Sagde Vierø med et ska... [...]
Livshistorier · erindringer
7 måneder, 10 dage siden
1Frøken Elms historie
Hunken og Hist satte sig mageligt tilrette foran frøken Elm og ve... [...]
Blandede tekster · eventyrsaga
7 måneder, 15 dage siden
1Det italienske arkiv - Kapitel 33 – Robert ...
Robert kørte rask til mod Basel, men da han ankom var klokken all... [...]
Romaner · kontroleret flugt
7 måneder, 19 dage siden

Puls: 32,7

Publiceret: 3
Afgivet: 18
Modtaget: 9
Nils Højsager-Jessen (f. 1956)
Da han hørte Chiarina's råb med den tydelige desperation i stemmen, reagerede han instinktivt, hurtigt og uden tøven. Med lange adrætte skridt, der slet ikke passede til hans store krop, løb han op ad trappen og hen til terrassedøren, hvor Chiarina stod med store skræmte øjne.
   Hans blik fulgte hendes store og stirrende øjnes retning og hurtigt fik han et overblik over situationen, han åbnede terrassedøren og derfra løb han med lange skridt videre ud til poolen, her bøjede han sig ned ved siden af Giovanni Ferrucci's livløse krop. Det tog ham ikke mange sekunder at fastslå, at Giovanni var død, dræbt med et enkelt skud midt i panden. Han så sig hurtigt rundt, men kunne ikke se noget usædvanligt eller foruroligende - lige bort set fra liget, der lå blindt stirrende lige her foran ham. Chiarina stod i den åbne terrassedør og så med et bestyrtet udtryk over mod ham. Han kunne ikke undgå at vise, at "Don Ferrucci" var død. Han rystede med en meget sigende bevægelse på hovedet og så, at Chiarina tog hånden op til munden og bøjede hovedet i sorg eller desperation.
   Uden tøven tog han sin mobiltelefon frem og ringede til en kontaktmand nær den gamle "Don." Der gik ikke mange minutter inden han blev ringet op fra en telefon med et skjult nummer. Han svarede straks og kunne tydeligt høre, at det var den gamle "Don Ferrucci," der var i den anden ende. Med indædt stemme fortalte han alt om situationen og udbad sig instrukser. "Den gamle Don" manede Carlo til ro og gav derefter en lang række forholdsregler for de kommende timer. Forholdsregler, der for det første skulle sikre den vigtige indtægtskilde, for det andet skulle redde "La Famiglia" mod indgriben udefra og for det tredje skulle sikre "La Famiglia" mod myndighedernes indgriben. Under samtalen med den gamle don og overhovedet til "La Famiglia", fik han en serie af instrukser. Carlo vendte sig mod Chiarina og snakkede længe med hende. Formålet var at berolige hende og også at lade tiden gå indtil den gamle "Don" havde forberedt situationen hos myndighederne.
   Det næste Carlo gjorde, var at gå gennem en dør, der omhyggelig var skjult bag en reolvæg, ned ad en trappe til et kontorlokale, der var sikret med en kraftig ståldør. Inde i det i kælderen skjulte kontorlokale, arbejdede han febrilsk med at udlæse data fra adskillige af de computere, der var i rummet. De data han udlæste blev gemt på fem af de USB stik han medbragte. Dernæst arbejdede han videre med at armere de termitbrandbomber, der for en sikkerheds skyld var anbragt i hele lokalet. Da han atter kom op, havde han omhyggeligt låst ståldøren til kontoret, sikret den med en ny sekscifret adgangskode og lukket den skjulte dør i reolvæggen. Med sig havde han fem USB sticks i lommen, omhyggeligt anbragt i et cigaretetui af sølv. Han vidste ikke at dette famøse cigaretetui efterfølgende skulle blive kendt som "Det italienske arkiv".
   Han gik efterfølgende op til Chiarina og forklarede, at han på den gamle Dons bud ville tage ind til byen, og at hun skulle vente på politiet. Han briefede derefter de tre livvagter om hvorledes de skulle forholde sig når politiet kom. Først tre kvarter efter "Don Ferrucci's" død gik han ud til telefonen i den store hall og ringede til politiet i L'Aquila.
   Da han kom igennem til politiet spurgte han omhyggeligt efter inspektør Molliniari. Da inspektøren efter et par minutter kom til telefonen, talte han indædt med ham i 6 minutter, derefter lagde han røret på og gik ud til sin bil. En stor sort Range Rover, der stod renvasket og parat ude på gårdspladsen. Han åbnede den store smedejernslåge med den fjernbetjening, der var fast monteret i bilen og kørte med høj fart og hjulspin ud af gårdspladsen og ned ad den snoede bjergvej der førte ned til dalen og videre ud mod hovedvejen.
   To kilometer nede ad vejen sprang en forpjusket bjergged ud foran bilen, Carlo hverken bremsede eller forsøgte at undvige, alligevel kom Range Roveren i skred, dels på grund af den store hastighed og dels fordi kadaveret af vildgeden satte sig fast oppe i hjulskærmen til det højre forhjul. Carlo kørte ud over siden af vejen og skrumlede med stor fart ned mellem klippeblokke og oliventræer. Han undgik med nød og næppe flere store klippeblokke og et oliventræ, men pludselig tårnede en stor klippeblok sig op foran ham og han ramte den frontalt. Carlo havde i farten ikke spændt sig med sikkerhedsselen og følgen var, at han fløj ud gennem frontruden og ramte direkte ind i et oliventræ.
   I sammenstødet med træet knækkede den kraftige gren han ramte og grenens skarpe brudflade, der dannede en spids og trængte ind i kroppen på ham. Den spiddede ham fra kravebenet, hvor den gik ind til et sted lige nederst på ryggen lige over hoften, hvor den gik ud. Så var det helt stille og støvet lagde sig igen. Ingen ud over "Pieter Neimhagen", skytten der lå observerende og afventende på den modsat liggende bjergkam, lagde mærke til det skete.
   Under træet hvor Carlo hang spiddet på en gren, lå der et sølv cigaretetui og blinkede i solen. Ingen kunne fra vejen se det, men de stadige blink pirrede "Pieter Neimhagen", der med jævne mellemrum studerede ulykkesstedet interesseret i kikkerten fra sin riffel. Han observerede og ventede med stor tålmodighed. Det var en del af jobbet.
Forfatterbemærkninger
en forpjusket bjergged vælter alle planer

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 22/10-2017 12:07 af Nils Højsager-Jessen (storyteller) og er kategoriseret under Romaner.
Teksten er på 905 ord og lix-tallet er 43.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.