X y faktoren


6 år siden 3 kommentarer Essays død spor eventyr

4De unge år hvor kameraet var unikt før mobi...
I en del år har jeg kaldt fotografi et arbejde for mig - også sel... [...]
Livshistorier · eftertanke
3 dage siden
4Forårsfrieri
Mine fødder vil betro sig til den kolde bølges essens · Havet står ... [...]
Digte · krop, eksistentiel, indre balance
15 dage siden
4Jeg er dit genbrug og din plan B
Du kommer gerne når jeg næsten er fortabt · Du samler mig op netop ... [...]
Digte · krise, håbløshed, gåde
23 dage siden
1Taktik tak til maskinskrivningsgudinden
Tak for taktik vinklen kære Jesus · Jeg overså den i alt for mange ... [...]
Digte · moral, identitetskonflikt, bøn
1 måned, 1 dag siden
1Madgilde på Saltaluokta Fjellstation i Sven...
Min kammerat sendte jeg hjem til Paris · fordi han ikke kunne lide ... [...]
Digte · ulykkelig kærlighed
1 måned, 12 dage siden
3Militant selvomsorg
Jeg skal lægge mig i aften i en perfekt redt seng · Jeg vil sætte l... [...]
Digte · magtudøvelse, smerte, fremtidshåb
1 måned, 16 dage siden
3ADHD sjælemøde haiku krydret med broderskab
Kampen var nær fald · Sammensat var tabets art · Rejste så en brik
Digte · loyalitet, overraskelse, fremtid
1 måned, 20 dage siden
1Salme om genfødelse på Novembervej
Min haltende fod husker selv den dør der spørg' · Den kom i klemme ... [...]
Aforismer og gruk · psykisk vold, forhåbninger, fortiden
1 måned, 23 dage siden
1Hanssons fristelser skråstreg Efterårssalme...
Sidste stak tager stikket · Høet står som et mål af lykke · Den sidst... [...]
Digte · overraskelse, menneskeheden, tidens gang
1 måned, 24 dage siden

Puls: 83,4

Publiceret: 19
Afgivet: 80
Modtaget: 44
Niels Cenius (f. 1969)
Jeg er bare typen der har det der dna hvor man gerne vil være en hippie der elsker alle mennesker, ikke ser konflikter og modsætninger. Jeg er et indigo barn ...man skulle måske sige et mælkebøtte barn...en af de unger der kom ud af årtiet tresserne, og som har en masse tanke og hjertegods og stjernestøv kørende rundt i systemet...og mange af os indigobørn fik det rigtig svært da de ny konservative strømninger kom med Anders Fogh regeringen for femten år siden.
Personligt følte jeg jeg måtte finde en stædighed frem så jeg kunne finde noget jordforbindelse og ikke hele tiden være den arbejdsgiveren fyrede først pga jeg ikke forstod hverken small talk eller produktionsspillet i den daglige forretningsgang.
Jeg havde ganske vist været med både min far og mor på arbejde og set hvordan det hele foregik, men jeg ville lave så meget om, og mente ikke man behøvede at bukke sig. Min far kunne være meget tør og lakonisk i sine udmeldinger.. børn skal ses, ikke høres...hvis du vil frem i verden, så buk...og en fri glad stjernebarn side i mig vedtog det var på sin plads med et knugende oprør mod hans vrøvl.
Så kom der en kovending i mit liv, nemlig at jeg forsøgte at gøre en ny flot vision...een min far ikke ville kunne finde fodfæste i, nemlig en rolle som fotograf i mediebranchen inde i storstaden, ja jeg forsøgte at arbejde et fotofirma op fra bunden. Det gik konkurs da min kærest skulle føde vores barn, vores datter Stella.
Det gik konkurs mens min kæreste som jeg elskede, så på, uden at vide hvordan hun skulle gribe ind.
Men jeg blev også syg.
Nu mange år senere, har jeg fundet ud af, at for at blive rask, er jeg nødt til, igen med hende som vidne, at starte en vision der er lige så stærk, nemlig inden for service minded sygepleje og patient overvågning med et humant ansigt. Jeg bor med min nye kæreste på samme vej som min gamle kæreste, og trods sundhedsvæsenet især i psykiatrien er hårdt at være i, har jeg besluttet at det er alt om at gøre, at lade hende, og min far i himlen er stadig min kritiske modstander, ja at lade hende få en chance til at opleve, at min udholdenhed og tanke verdens taktik, kan bære frugt sammen med knofedt og hårdt arbejde. Derfor har jeg forstået at sygeplejen i retspsykiatrien må jeg være villig til at fornye, der skal nyt blod til, så jeg er nu i nogle deltids opgaver som bodyguard og møder en helt ny branche i de opgaver og med vagt og kontrol opgaver i byggemarkeder, og får set hvordan andre firmaer end sundhedsvæsenets, klarer at afvikle og forme både logistik og andet eø, erhvervsøkonomi.Med en ny friskhed herfra vil jeg kunne præge mit andet deltids job som sosu assistent uden at miste den indigo farve i sjælen, som kommer af mit indre barn kan være cowboy sammen med alle de håndværkere jeg møder og hvis biler jeg kontrollerer, med al den diplomati og humor det medfører. Vi oplever ofte et samvær i de situationer der er som en nåde, og den store parkeringsplads bliver et kirkerum i glimt af sekunder. Fordi jeg kender til udholdenhed fra de hårde slagsmål i retspsykiatrien, og endelig bliver respekteret af de hårde gamle håndværker mænd, der har den forståelse min far havde af tingene. Det luner. Det luner inde i den kulde jeg føler efter min nye kærestes og mit fælles barn, det ældste af dem, en søn på ti år døde i trafikken. Det luner sammen med den glæde det er at have hans lillesøster i fuld power hos os stadig, der som i et kirkerum ligeså, mirakuløst overlevede vores bilulykke selvom hun sad ved hans side.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 23/10-2017 05:15 af Niels Cenius (Snowlion) og er kategoriseret under Essays.
Teksten er på 639 ord og lix-tallet er 33.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.