Det italienske arkiv

Kapitel 11 - Angrebet


1 år, 10 måneder siden 0 kommentarer 34 kapitler Uafsluttet Romaner angreb

2Politisme
Vi eksisterer i en verden af egoisme · og lever blindt et liv fyldt... [...]
Digte · filosofi
1 måned, 29 dage siden
2Tasterne
tasterne - både min glæde og min forbandelse · resultat af min hjer... [...]
Aforismer og gruk · digte
2 måneder, 3 dage siden
2Minder
jeg blev født på et øjeblik · lyserøde basunkinder og blød · med et k... [...]
Digte · tilbageblik
2 måneder, 3 dage siden
5Så til valg
I hele landet høres folket, · men inde på Christiansborg · er dét man... [...]
Digte · omsorgssvigt
4 måneder siden
3Når det hele går i fisk
Så nærmede den store forårskonkurrence sig endelig og jeg måtte e... [...]
Blandede tekster · fiskeri
4 måneder, 27 dage siden
6Stemmer fra fortiden
De dukker pludselig op, · høres og føles i hele min krop, · som en sv... [...]
Digte · det visuelle digt
6 måneder, 9 dage siden
0Det italienske arkiv - Kapitel 34 – Gustav ...
I L'Aquilla ledte Gustav Sigurdsson efter et større tomt mødeloka... [...]
Romaner · drama
6 måneder, 15 dage siden
5Hej
Ordene i dit svar rammer, · som var de støbt med en hammer. · Jeg vil... [...]
Rim og vers · om kritik
6 måneder, 15 dage siden
2Digtets søjle
Hver en rejse jeg var på, · hvert et sted jeg opholdt mig, · hvert et... [...]
Digte · forundring, forandring, formaning
6 måneder, 17 dage siden
7Det er ikk' fordi
Det er ikk' fordi, · at jeg er · fin på den, · men jeg er vant til · en s... [...]
Digte · samfundskritik, samfundsdebat, moderne samfund
6 måneder, 24 dage siden
1Tulipaner
"Værs'go, her har du så endnu en tulipan". Sagde Vierø med et ska... [...]
Livshistorier · erindringer
7 måneder, 5 dage siden
1Frøken Elms historie
Hunken og Hist satte sig mageligt tilrette foran frøken Elm og ve... [...]
Blandede tekster · eventyrsaga
7 måneder, 11 dage siden
1Det italienske arkiv - Kapitel 33 – Robert ...
Robert kørte rask til mod Basel, men da han ankom var klokken all... [...]
Romaner · kontroleret flugt
7 måneder, 14 dage siden
6Godt nytår
O · o O · O o O · O · Jeg elsker bøger · disse papirblokke · rummer så meget · ... [...]
Digte · godt nytår
7 måneder, 18 dage siden

Puls: 38,6

Publiceret: 3
Afgivet: 18
Modtaget: 9
Nils Højsager-Jessen (f. 1956)
"Pieter Neimhagen" lå stadig tålmodigt og observerede hele området. Villaen, den snoede vej op til villaen og den nærmeste del af dalen.
   Der var ingen sirener, ingen politibiler og ingen forøget trafik til og fra villaen. Først kunne han se, at den kraftige mand atter kom ud på terrassen, han gik febrilsk, vendte rundt, virkede stresset, lavede et kort opkald i telefonen, for straks efter at afslutte samtalen. Efterfølgende blev han ringet op og talte i telefon længe. På den gestikuleren han kunne se i kikkerten, var det klart, at han var ophidset og drøftede noget med den person, der var i den anden ende af samtalen. Efter samtalen gik den kraftigt byggede mand ind i villaen. Tre kvarter senere så han den kraftige mand komme ud på gårdspladsen ved siden af villaen, stige ind i en mørk firehjulstrækker og køre med høj hastighed ned ad den snoede vej, der førte ned mod dalen.
   "Pieter Neimhagen" fulgte i kikkertsigtet opmærksomt bilen på dens vej ned mod dalen, og han så tydeligt, hvordan bilen efter et par kilometer kørte ind i en vild ged, kom i skred, kørte ud over siden og med høj hastighed skrumlede ned ad bjergsiden, inden den ramte en stor klippeblok. Støvet fra uheldet lagde sig hurtigt og der var ikke den mindste bevægelse at spore, hverken i eller ved bilen.
   I den del af villaen han kunne se, var der stille i meget lang tid. Efter yderligere trekvart time kom en mørk personbil efterfulgt af 2 mørke kassevogne kørende op ad den snoede vej klippevej, der førte mod villaen. De kom med høj hastighed og de to kassevogne stoppede, stående på tværs lige udenfor smedejernsporten ind til villaens gårdsplads. Der var ingen nummerplade på nogen af bilerne.
   Ud af kassevognene sprang 8 mørkklædte mænd bevæbnet med små kortløbede maskinpistoler. Så vidt han på denne afstand kunne se, var det Steyr AUG A3 maskinpistoler - godt Østrigsk håndværk. Fra personbilen steg to mænd ud, den ene mørkklædt og bevæbnet med en kraftig riffel med kikkertsigte, det var som om, at han på en eller anden måde genkendte manden med riflen, han kunne bare ikke placere ham lige nu. Den anden var klædt i et traditionelt mørkt jakkesæt og bevæbnet med en pistol. Manden med pistolen tog opstilling delvis skjult bag en af kassevognene og dirigerede derfra de andre i positioner, næsten som en befalingsmand i en kommando enhed. "Pieter Neimhagen" kunne ikke lade være med at beundre den militære disciplin de udviste.
   En af mændene fra kassevognen løb hen til den kraftige smedejernslåge og anbragte der eksplosive ladninger fem steder på lågen. En på hvert af de fire hængsler og en på den elektriske lås midt på lågen. Derefter skyndte han sig i sikkerhed bag en af kassevognene. Manden i jakkesættet tog en trådløs udløser op ad lommen. "Pieter Neimhagen" kendte udmærket denne type af udløser, der var enkle at bruge og der var slet ikke brug for at trække ledninger. Hver sprængladning havde sit eget batteri og manglede kun det trådløse udløsersignal fra udløserenheden. Han havde med jævne mellemrum selv benyttet sig af denne type sprængladninger og denne type udløser. Manden med jakkesættet betjente udløseren og der kom et samtidigt dumt drøn fra de fem sprængladninger. Lågen væltede i hele sin bredde ind på gårdspladsen og fem af mændene løb ind og indtog skudpositioner inde på gårdspladsen.
   Oppe i villaen blev adskillige vinduer slået ud, og der blev affyret adskillige byger af skud med automatiske våben mod de angribende mænd. Allerede i den første byge væltede en af angriberne om og lå i smerte og vred sig i gruset på gårdspladsen. De angribende besvarede ilden og slugten genlød af den ene skudsalve efter den anden. Langsom avancerede de angribende op mod huset. Fra 1. sal i villaen blev der lagt en dræbende spærreild, men manden med riflen havde indtaget en skydestilling lidt oppe ad den stejle skråning og dræbte med et velplaceret skud manden på 1. salen. På under 8 minutter var angriberne inde i huset, der lød adskillige skudsavler inde fra huset, lidt senere et enkelt skud fra pistol og lidt senere igen endnu to enkelte skud fra pistol, så var alt stille i 12-14 minutter. Pieter Neimhagen kunne levende forestille sig det, der var sket inde i huset - ingen vidner. Fra sine observationer vidste han udmærket, at der i huset var en smuk ung kvinde og 2 mindre børn.
   Pludselig lød der et kraftigt, men alligevel stille drøn fra huset, ikke en eksplosion og så alligevel. Terrassen revnede adskillige steder i kraftige revner, hvorfra der steg kraftig sort røg op. Pludseligt forsvandt alt vandet ud af poolen, til der kun var 20-30 cm vand i bunden af poolen. Lidt senere kom der også kraftig sort røg ud af villaens ituslåede vinduer og fra den åbne dør, angriberne var trængt ind i villaen af. Fra den åbne indgangsdør vaklede fire af de mørkklædte mænd hostende ud af døren og lige bag dem kom manden i jakkesættet ud med et lommetørklæde for munden. Han hostede også kraftigt.
   Mændene løb hurtigt ud af porten og manden med riflen, kom ned fra skråningen og sluttede sig til dem. Manden med jakkesættet satte sig ind i personbilen, de fire mørkklædte mænd satte sig ind i den ene kassevogn, manden med riflen satte sig ind i den anden kassevogn. Alle tre biler kørte derefter med høj hastighed ned ad den snoede bjergvej - væk fra villaen, og væk fra dalen. Angrebet havde varet under en halv time fra start til slut, yderst effektivt, men med alle i villaen dræbt og med fire af angribere ladt tilbage - sandsynligvis døde, så havde det også været et meget blodigt og dødeligt angreb.
Forfatterbemærkninger
en uventet komplikation

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 23/10-2017 19:42 af Nils Højsager-Jessen (storyteller) og er kategoriseret under Romaner.
Teksten er på 951 ord og lix-tallet er 43.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.