Det italienske arkiv

Kapitel 11 - Angrebet


11 måneder, 27 dage siden 0 kommentarer 31 kapitler Uafsluttet Romaner angreb

0Det italienske arkiv - Kapitel 31 - Politih...
Inspektør Molliniari var den første, der gik ud af det store møde... [...]
Romaner · spænding
8 timer, 7 minutter siden
0Det italienske arkiv - Kapitel 30 – En lill...
Inden han gik ind til mødet med topfolkene i "La Famiglia", havde... [...]
Romaner · ragu alla bolognese
7 dage siden
4Lykken er
Lykken - Jeg sidder her og undrer mig, · for skal jeg ikke ud og le... [...]
Digte · lykke
8 dage siden
2Og jeg ser dig
og jeg ser på dig · du - min evige stråle af lys · du - som forsøder ... [...]
Digte · drømmen om
9 dage siden
8Dødelige ord
Min gamle mor på 92 har mistet lysten, · lysten til at leve sit lan... [...]
Digte · ordets magt
15 dage siden
3Fake news
falske nyheder · fiktive sandheder · bevidste løgne · misinformation · fo... [...]
Digte · medier, sociale medier
17 dage siden
5Den dyrebare flamme
Vi længes inderst inde · de fleste os · efter at være sammen · med et m... [...]
Digte · normer
20 dage siden
7Når noget er værd .
Når noget er værd at tænke på, · så tænker man på det. · Når noget er... [...]
Digte · accept
22 dage siden
6Det glade forår
Han er derude og venter på, · at han skal møde dig, · men du kan ikke... [...]
Digte · hjertevarme
24 dage siden
7Når tabu'er bliver tabu
Alt skal siges og intet må forties, · alt skal vendes og intet må g... [...]
Digte · livet on-line
27 dage siden
4Tid
God vind i sejlet på livets lange tur, · husk at tiden ikke kun mål... [...]
Digte · tidens gang
1 måned, 1 dag siden
3Renewable
renewable er nu det nye ord · så plast er ikke lige mit bord · jeg di... [...]
Digte · tidsånden
1 måned, 4 dage siden
3En tur til bageren
Selv om indkøb til husholdning aldrig har været min stærke side, ... [...]
Blandede tekster · rugbrød
1 måned, 6 dage siden
2Brugt, misbrugt, udnyttet og ydmyget
Er det selv at være · det samme som at være · on-line? · Er den måde vi... [...]
Digte · perception
1 måned, 6 dage siden

Puls: 90,8

Publiceret: 27
Afgivet: 105
Modtaget: 96
Nils Højsager-Jessen (f. 1956)
"Pieter Neimhagen" lå stadig tålmodigt og observerede hele området. Villaen, den snoede vej op til villaen og den nærmeste del af dalen.
   Der var ingen sirener, ingen politibiler og ingen forøget trafik til og fra villaen. Først kunne han se, at den kraftige mand atter kom ud på terrassen, han gik febrilsk, vendte rundt, virkede stresset, lavede et kort opkald i telefonen, for straks efter at afslutte samtalen. Efterfølgende blev han ringet op og talte i telefon længe. På den gestikuleren han kunne se i kikkerten, var det klart, at han var ophidset og drøftede noget med den person, der var i den anden ende af samtalen. Efter samtalen gik den kraftigt byggede mand ind i villaen. Tre kvarter senere så han den kraftige mand komme ud på gårdspladsen ved siden af villaen, stige ind i en mørk firehjulstrækker og køre med høj hastighed ned ad den snoede vej, der førte ned mod dalen.
   "Pieter Neimhagen" fulgte i kikkertsigtet opmærksomt bilen på dens vej ned mod dalen, og han så tydeligt, hvordan bilen efter et par kilometer kørte ind i en vild ged, kom i skred, kørte ud over siden og med høj hastighed skrumlede ned ad bjergsiden, inden den ramte en stor klippeblok. Støvet fra uheldet lagde sig hurtigt og der var ikke den mindste bevægelse at spore, hverken i eller ved bilen.
   I den del af villaen han kunne se, var der stille i meget lang tid. Efter yderligere trekvart time kom en mørk personbil efterfulgt af 2 mørke kassevogne kørende op ad den snoede vej klippevej, der førte mod villaen. De kom med høj hastighed og de to kassevogne stoppede, stående på tværs lige udenfor smedejernsporten ind til villaens gårdsplads. Der var ingen nummerplade på nogen af bilerne.
   Ud af kassevognene sprang 8 mørkklædte mænd bevæbnet med små kortløbede maskinpistoler. Så vidt han på denne afstand kunne se, var det Steyr AUG A3 maskinpistoler - godt Østrigsk håndværk. Fra personbilen steg to mænd ud, den ene mørkklædt og bevæbnet med en kraftig riffel med kikkertsigte, det var som om, at han på en eller anden måde genkendte manden med riflen, han kunne bare ikke placere ham lige nu. Den anden var klædt i et traditionelt mørkt jakkesæt og bevæbnet med en pistol. Manden med pistolen tog opstilling delvis skjult bag en af kassevognene og dirigerede derfra de andre i positioner, næsten som en befalingsmand i en kommando enhed. "Pieter Neimhagen" kunne ikke lade være med at beundre den militære disciplin de udviste.
   En af mændene fra kassevognen løb hen til den kraftige smedejernslåge og anbragte der eksplosive ladninger fem steder på lågen. En på hvert af de fire hængsler og en på den elektriske lås midt på lågen. Derefter skyndte han sig i sikkerhed bag en af kassevognene. Manden i jakkesættet tog en trådløs udløser op ad lommen. "Pieter Neimhagen" kendte udmærket denne type af udløser, der var enkle at bruge og der var slet ikke brug for at trække ledninger. Hver sprængladning havde sit eget batteri og manglede kun det trådløse udløsersignal fra udløserenheden. Han havde med jævne mellemrum selv benyttet sig af denne type sprængladninger og denne type udløser. Manden med jakkesættet betjente udløseren og der kom et samtidigt dumt drøn fra de fem sprængladninger. Lågen væltede i hele sin bredde ind på gårdspladsen og fem af mændene løb ind og indtog skudpositioner inde på gårdspladsen.
   Oppe i villaen blev adskillige vinduer slået ud, og der blev affyret adskillige byger af skud med automatiske våben mod de angribende mænd. Allerede i den første byge væltede en af angriberne om og lå i smerte og vred sig i gruset på gårdspladsen. De angribende besvarede ilden og slugten genlød af den ene skudsalve efter den anden. Langsom avancerede de angribende op mod huset. Fra 1. sal i villaen blev der lagt en dræbende spærreild, men manden med riflen havde indtaget en skydestilling lidt oppe ad den stejle skråning og dræbte med et velplaceret skud manden på 1. salen. På under 8 minutter var angriberne inde i huset, der lød adskillige skudsavler inde fra huset, lidt senere et enkelt skud fra pistol og lidt senere igen endnu to enkelte skud fra pistol, så var alt stille i 12-14 minutter. Pieter Neimhagen kunne levende forestille sig det, der var sket inde i huset - ingen vidner. Fra sine observationer vidste han udmærket, at der i huset var en smuk ung kvinde og 2 mindre børn.
   Pludselig lød der et kraftigt, men alligevel stille drøn fra huset, ikke en eksplosion og så alligevel. Terrassen revnede adskillige steder i kraftige revner, hvorfra der steg kraftig sort røg op. Pludseligt forsvandt alt vandet ud af poolen, til der kun var 20-30 cm vand i bunden af poolen. Lidt senere kom der også kraftig sort røg ud af villaens ituslåede vinduer og fra den åbne dør, angriberne var trængt ind i villaen af. Fra den åbne indgangsdør vaklede fire af de mørkklædte mænd hostende ud af døren og lige bag dem kom manden i jakkesættet ud med et lommetørklæde for munden. Han hostede også kraftigt.
   Mændene løb hurtigt ud af porten og manden med riflen, kom ned fra skråningen og sluttede sig til dem. Manden med jakkesættet satte sig ind i personbilen, de fire mørkklædte mænd satte sig ind i den ene kassevogn, manden med riflen satte sig ind i den anden kassevogn. Alle tre biler kørte derefter med høj hastighed ned ad den snoede bjergvej - væk fra villaen, og væk fra dalen. Angrebet havde varet under en halv time fra start til slut, yderst effektivt, men med alle i villaen dræbt og med fire af angribere ladt tilbage - sandsynligvis døde, så havde det også været et meget blodigt og dødeligt angreb.
Forfatterbemærkninger
en uventet komplikation

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 23/10-2017 19:42 af Nils Højsager-Jessen (storyteller) og er kategoriseret under Romaner.
Teksten er på 951 ord og lix-tallet er 43.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.