9Fremtid
Lære · af fortiden · for i nutiden · at forme fremtiden
Aforismer og gruk · tid
1 måned, 21 dage siden
6Ord
Ikke mængden af ord · er afgørende, · men valget af ord.
Aforismer og gruk · refleksion
1 måned, 22 dage siden
3Erfaring
Kunne man dog bare give barnet · den voksnes erfaring når det vokse... [...]
Aforismer og gruk · erfaring
1 måned, 23 dage siden
7Fyldepennen
Jeg giver mig ofte hen, · griber hurtigt til min pen, · skriver tanke... [...]
Aforismer og gruk · pennens magt
1 måned, 23 dage siden
6Multivers
Suser som en forvildet partikel rundt, · hurtigere end mange tror e... [...]
Digte · ferie
1 måned, 23 dage siden
6Tanker
En tanke er som en skygge! · Den styres af den, · der først tænker el... [...]
Aforismer og gruk · lommefilosofi
1 måned, 29 dage siden
5Moderkærlighed
Dens kraft er opofrende. · Drevet af ønsker for fremtiden, · men har ... [...]
Aforismer og gruk · moderskab
1 måned, 29 dage siden
2Illusioner
Med åben mund og måbende øjne · sidder en lille dreng ved tryllesho... [...]
Digte · illusion
2 måneder siden
7Synsvinkel
Da jeg var en lille dreng, · var de hvidhårede mænd · alle sammen bed... [...]
Digte · ældes, gro op
2 måneder, 1 dag siden
10Du vil blive husket
Du vil blive bjergbestigeren · der vil bryde ud af dalens mørke dyb... [...]
Digte · livets vej
2 måneder, 3 dage siden
9Vi lever
Vi lever, · lever i smerte, · lever med smerte, · vi lever uden smerte,... [...]
Digte · livets ord
2 måneder, 3 dage siden
6Sidder på en bænk i skoven søndag morgen
Jeg sidder og ser · på alt der omkring mig sker · undres og glædes
Rim og vers · 5-7-5
2 måneder, 6 dage siden
5At høre
når jeg hører det · jeg ikke burde høre · så overhører jeg
Aforismer og gruk · hørt hørt
2 måneder, 6 dage siden
2Kamp
Vi skal kæmpe! · Kæmpe for tolerance, · kæmpe mod intolerance, · kæmpe ... [...]
Digte · kæmp
2 måneder, 6 dage siden

Puls: 53,8

Publiceret: 40
Afgivet: 407
Modtaget: 225
Nils Højsager-Jessen (f. 1956)
Klokken var lidt over halv et, da politichefen kom ind på inspektør Molliniari's kontor i politihovedkvarteret i L'Aquila. Molliniari kiggede op på sin øverste chef og kunne se tydelig bekymring i udtrykket på hans ansigt. Han så mere hærget ud end han plejede. Chefen lukkede omhyggeligt døren ind til det spartanske kontor og satte sig tungt i stolen overfor Molliniari. "Jeg har en sag, de skal tage dem af og kun dem," sagde han direkte til Molliniari. Så forklarede han, at Giovanni Ferrucci var blevet dræbt, skudt ned på sin egen terrasse. Han havde ikke mange detaljer, for mordscenen var endnu ikke undersøgt af politiet, endsige anmeldt til politiet. Politichefen var meget specifik omkring, hvorledes Molliniari skulle håndtere sagen. Alle oplysninger og alle kriminaltekniske undersøgelser skulle dagligt ind over politichefens bord og intet, absolut intet, måtte deles med andre uden politichefens udtrykkelige tilladelse. Han sluttede af med at fortælle, at mordet på Giovanni Ferruci ville blive anmeldt til inspektør Ferrucci i løbet af en halv time.
   Da politichefen var ude af kontoret, satte Molliniari sig tilbagelænet i sin stol, smækkede benene op på bordet og begyndte at tænke denne sag igennem. Han havde ingen detaljer, men havde en udmærket ide om, hvem Giovanni Ferrucci var, hvad han lavede og hvem der stod bag ham. Det han tænkte på var, hvilke bølger dette mord, som ringe i vandet ville brede ud i hele området, hvilke interne kampe dette mord kunne afstedkomme i de kriminelle kredse i hele regionen og ikke mindst, hvorfor politimesteren var så indgående orienteret, inden mordet overhovedet var anmeldt til politiet.
   Han betragtede sig selv som en rolig, dygtig og afbalanceret efterforsker af den gamle skole. Selv om han ofte havde haft muligheden for at få en lang række ekstraindtægter i form af korruption og bestikkelse, så havde han aldrig benyttet sig af det. Han var selvfølgelig vidende om alle de af hans kollegaer, der modtog bestikkelse for at overse ting, rådgive kriminelle eller for decideret at beskytte kriminelle. Han kunne ikke få sig selv til at fordømme denne adfærd, dels fordi der i regionen og etaten var en lang tradition for korrupte embedsfolk, dels fordi de statslige lønninger, selv efter beskedne standarder, var meget lave. Men han havde lige fra den dag, han startede i pilitikorpset oplevet, hvorledes gode efterforskere og politifolk var blevet korrumperede eller dræbt i tjenesten. Netop det, at han i adskillige tilfælde havde set efterforskere og anklagere blive dræbt, havde været en væsentlig årsag til, at han aldrig havde ladet sig påvirke af hverken løftet om penge eller af trusler mod ham og hans familie. Han kunne kun forestille sig, at grunden til at opgaven tilfaldt ham, var den simple, at han nok var en af de dygtigste efterforskere i denne del af Italien.
   Mens han sad der og funderede, blev en samtale stillet igennem til ham. En mand præsenterede sig som Carlo Vertone og fortalte i hurtige vendinger, at han vidste, at Molliniari havde fået opgaven med efterforskningen af Giovanni Ferrucci's død. Han beskrev derefter situationen oppe i Ferrucci villaen og sagde, at han i løbet af 35-40 minutter ville være i L'Aquila og komme med den officielle anmeldelse og drøfte den videre fremgangsmåde. Carlo Vertone påpegede, at situationen kunne afføde ganske ekstreme følger, hvis den ikke blev håndteret korrekt. Han kom ikke nærmere ind på hvilke følger. Men Molliniari, der havde siddet og tænkt scenariet igennem, kunne ikke andet end at give ham ret.
   Mens han afventede Carlo Vertone's ankomst, begyndte han at finde alle tilgængelige data om og billeder af Giovanni Ferrucci frem, printe dem ud til det kommende chartek og derefter begyndte han indgående at læse om Giovanni Ferrucci. Der gik ikke lang tid, inden han blev klar over, at der her var tale om et højtstående mafiamedlem.
   Giovanni Ferrucci var uden tvivl en mægtig bagmand med mange kontakter og med meget stor indflydelse, helt op i regeringskredse. Giovanni Ferrucci's navn dukkede op i utallige efterforskninger, men der var aldrig blevet rejst nogen tiltaler mod ham. Der var en lang række tilfælde af, at embedsmænd pludselig havde ændret mening og havde stoppet efterforskninger, af at vidner på forunderligvis havde mistet deres hukommelsen, at vidner var forsvundet for aldrig mere at dukke op, og at beviser var forsvundet - selv fra politiets varetægt. Der var ligeledes adskillige tilfælde, hvor den politimand / embedsmand, der først havde indledt en efterforskning, senere var den selvsamme politimand / embedsmand, der havde anbefalet at stoppe for al videre efterforskning.
   Tre kvarter efter opkaldet fra Carlo Vertone, var denne stadig ikke dukket op, og inspektør Molliniari gik nu resolut ind til sin chef og bad om tilladelsen til, selv at påbegynde efterforskningen ved at køre op til Giovanni Ferrucci's bopæl helt oppe i bunden af en af de dale, der stødte op til Abruzzo's bjergregion. Chefen ville lige undersøge noget og så vende tilbage. Der gik yderligere 10 minutter med uvirksomhed, inden politichefen stod i døren og sagde til Molliniari, at han skulle skynde sig at sammensætte en indsatsgruppe og tage afsted.
   Molliniari sammensatte hurtigt en effektiv indsatsgruppe, og gruppen tog efterfølgende afsted op i bjergregionen, med retning mod Giovanni Ferrucci's villa. Gruppen ankom 38 minutter efter at de var taget afsted fra L'Aquila. Der var nu gået ikke mindre end to en halv time efter at Giovanni Ferrucci var blevet skudt ned.
Forfatterbemærkninger
begivenhederne tager fart

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 26/10-2017 10:23 af Nils Højsager-Jessen (storyteller) og er kategoriseret under Romaner.
Teksten er på 898 ord og lix-tallet er 52.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.