1Det italienske arkiv - Kapitel 24 – Robert ...
Som altid når han havde været på en mission, nærmede han sig sin ... [...]
Romaner · møde i natten
1 dag, 14 timer siden
4Dødens dal
åbner langsomt øjnene · beruset af heroinen · fra det evige morgen fi... [...]
Digte · udsigt
1 dag, 14 timer siden
5En lille stjerne
dybt nede i mit underbevidste · har jeg gemt og glemt en lille list... [...]
Digte · tankeglimt
1 dag, 14 timer siden
5Et digt fødes
. · et · ord · gror · det jeg · tror · dybt · - - - - - - - - - - - - - - - - -... [...]
Digte · struktur
3 dage siden
7Bare et kys
Kysset er moderens trøst · til det grædende barn. · Kysset er det ydr... [...]
Digte · kys
6 dage siden
13Stille for helvede
Begraver mig under dynen · og ligger helt stille - musestille, · måsk... [...]
Digte · selvbedrag
8 dage siden
6Paradoks
Selv når jeg står helt stille, · vandrer jeg ud ad livets vej.
Aforismer og gruk · tanker
9 dage siden
5Vejen
Jeg ser vejen frem · som en snor lige linje, · men når jeg ser tilbag... [...]
Aforismer og gruk · livets vej
9 dage siden
0Det italienske arkiv - Kapitel 23 – Inspekt...
Han havde kun lige sovet en halv time, da telefonen hidsigt kimed... [...]
Romaner · kaos, omstrukturering
10 dage siden
9Evig jagt
være · som . . . . de . . . . andre · guld . . . . og . . . . grønne ... [...]
Digte · samfund
11 dage siden
6Min gudinde
Når mørket lukker sig om dig · kvæler dine positive tanker · skjuler ... [...]
Digte · længsel, kærlighed
16 dage siden
7Dæ æ mie
Do feæ sgu it nau dæ æ mie, · a ve nemli behoel mi skie. · Do feæ it ... [...]
Digte · synnejysk
19 dage siden
2Fluesmækkeren
Se ned og ikke op, oppe er himlen, · og den må vente. · Men hernede, ... [...]
Aforismer og gruk · uanseelig
24 dage siden
13Fuld af lort
Politikere og bleer · har en ting til fælles, · de bør skiftes ofte · o... [...]
Filosofihulen · bananrepublik
26 dage siden

Puls: 100,0

Publiceret: 44
Afgivet: 371
Modtaget: 207
Nils Højsager-Jessen (f. 1956)
Klokken var lidt over halv et, da politichefen kom ind på inspektør Molliniari's kontor i politihovedkvarteret i L'Aquila. Molliniari kiggede op på sin øverste chef og kunne se tydelig bekymring i udtrykket på hans ansigt. Han så mere hærget ud end han plejede. Chefen lukkede omhyggeligt døren ind til det spartanske kontor og satte sig tungt i stolen overfor Molliniari. "Jeg har en sag, de skal tage dem af og kun dem," sagde han direkte til Molliniari. Så forklarede han, at Giovanni Ferrucci var blevet dræbt, skudt ned på sin egen terrasse. Han havde ikke mange detaljer, for mordscenen var endnu ikke undersøgt af politiet, endsige anmeldt til politiet. Politichefen var meget specifik omkring, hvorledes Molliniari skulle håndtere sagen. Alle oplysninger og alle kriminaltekniske undersøgelser skulle dagligt ind over politichefens bord og intet, absolut intet, måtte deles med andre uden politichefens udtrykkelige tilladelse. Han sluttede af med at fortælle, at mordet på Giovanni Ferruci ville blive anmeldt til inspektør Ferrucci i løbet af en halv time.
   Da politichefen var ude af kontoret, satte Molliniari sig tilbagelænet i sin stol, smækkede benene op på bordet og begyndte at tænke denne sag igennem. Han havde ingen detaljer, men havde en udmærket ide om, hvem Giovanni Ferrucci var, hvad han lavede og hvem der stod bag ham. Det han tænkte på var, hvilke bølger dette mord, som ringe i vandet ville brede ud i hele området, hvilke interne kampe dette mord kunne afstedkomme i de kriminelle kredse i hele regionen og ikke mindst, hvorfor politimesteren var så indgående orienteret, inden mordet overhovedet var anmeldt til politiet.
   Han betragtede sig selv som en rolig, dygtig og afbalanceret efterforsker af den gamle skole. Selv om han ofte havde haft muligheden for at få en lang række ekstraindtægter i form af korruption og bestikkelse, så havde han aldrig benyttet sig af det. Han var selvfølgelig vidende om alle de af hans kollegaer, der modtog bestikkelse for at overse ting, rådgive kriminelle eller for decideret at beskytte kriminelle. Han kunne ikke få sig selv til at fordømme denne adfærd, dels fordi der i regionen og etaten var en lang tradition for korrupte embedsfolk, dels fordi de statslige lønninger, selv efter beskedne standarder, var meget lave. Men han havde lige fra den dag, han startede i pilitikorpset oplevet, hvorledes gode efterforskere og politifolk var blevet korrumperede eller dræbt i tjenesten. Netop det, at han i adskillige tilfælde havde set efterforskere og anklagere blive dræbt, havde været en væsentlig årsag til, at han aldrig havde ladet sig påvirke af hverken løftet om penge eller af trusler mod ham og hans familie. Han kunne kun forestille sig, at grunden til at opgaven tilfaldt ham, var den simple, at han nok var en af de dygtigste efterforskere i denne del af Italien.
   Mens han sad der og funderede, blev en samtale stillet igennem til ham. En mand præsenterede sig som Carlo Vertone og fortalte i hurtige vendinger, at han vidste, at Molliniari havde fået opgaven med efterforskningen af Giovanni Ferrucci's død. Han beskrev derefter situationen oppe i Ferrucci villaen og sagde, at han i løbet af 35-40 minutter ville være i L'Aquila og komme med den officielle anmeldelse og drøfte den videre fremgangsmåde. Carlo Vertone påpegede, at situationen kunne afføde ganske ekstreme følger, hvis den ikke blev håndteret korrekt. Han kom ikke nærmere ind på hvilke følger. Men Molliniari, der havde siddet og tænkt scenariet igennem, kunne ikke andet end at give ham ret.
   Mens han afventede Carlo Vertone's ankomst, begyndte han at finde alle tilgængelige data om og billeder af Giovanni Ferrucci frem, printe dem ud til det kommende chartek og derefter begyndte han indgående at læse om Giovanni Ferrucci. Der gik ikke lang tid, inden han blev klar over, at der her var tale om et højtstående mafiamedlem.
   Giovanni Ferrucci var uden tvivl en mægtig bagmand med mange kontakter og med meget stor indflydelse, helt op i regeringskredse. Giovanni Ferrucci's navn dukkede op i utallige efterforskninger, men der var aldrig blevet rejst nogen tiltaler mod ham. Der var en lang række tilfælde af, at embedsmænd pludselig havde ændret mening og havde stoppet efterforskninger, af at vidner på forunderligvis havde mistet deres hukommelsen, at vidner var forsvundet for aldrig mere at dukke op, og at beviser var forsvundet - selv fra politiets varetægt. Der var ligeledes adskillige tilfælde, hvor den politimand / embedsmand, der først havde indledt en efterforskning, senere var den selvsamme politimand / embedsmand, der havde anbefalet at stoppe for al videre efterforskning.
   Tre kvarter efter opkaldet fra Carlo Vertone, var denne stadig ikke dukket op, og inspektør Molliniari gik nu resolut ind til sin chef og bad om tilladelsen til, selv at påbegynde efterforskningen ved at køre op til Giovanni Ferrucci's bopæl helt oppe i bunden af en af de dale, der stødte op til Abruzzo's bjergregion. Chefen ville lige undersøge noget og så vende tilbage. Der gik yderligere 10 minutter med uvirksomhed, inden politichefen stod i døren og sagde til Molliniari, at han skulle skynde sig at sammensætte en indsatsgruppe og tage afsted.
   Molliniari sammensatte hurtigt en effektiv indsatsgruppe, og gruppen tog efterfølgende afsted op i bjergregionen, med retning mod Giovanni Ferrucci's villa. Gruppen ankom 38 minutter efter at de var taget afsted fra L'Aquila. Der var nu gået ikke mindre end to en halv time efter at Giovanni Ferrucci var blevet skudt ned.
Forfatterbemærkninger
begivenhederne tager fart

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 26/10-2017 10:23 af Nils Højsager-Jessen (storyteller) og er kategoriseret under Romaner.
Teksten er på 898 ord og lix-tallet er 52.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.