En hindu og en buddhist omvender sig


1 år, 3 måneder siden 2 kommentarer Livshistorier

2Gør dit beste i stedet for at kritisere
Jeg kan ikke lade være med at tænke på, · hvor meget i livet vi kom... [...]
Digte
13 dage siden
2Er spådom okkult eller ikke?
For nylig ringede vores søn og fortalte følgende sand historie. E... [...]
Livshistorier
27 dage siden
0Salmernes bog 91
I Salmernes bog en og halvfems · er jeg lovet beskyttelse for alt s... [...]
Digte
1 måned, 5 dage siden
3Budskabet om fred på jorden
Budskabet om fred til vor velbehag, · er ikke alle og enhvers sag. · ... [...]
Rim og vers
1 måned, 22 dage siden
6Tidens hjul
Tiden drejer som et hjul, · intet er gemt eller skjult. · Det som har... [...]
Digte
1 måned, 29 dage siden
3Glædelig jul
Lyset kom på jorden ned · og viste os Gud kærlighed, · en kærlighed s... [...]
Digte
2 måneder, 7 dage siden
0Til eftertanke
En velhavende ung mand rejste langt væk, ingen vidste helt nøjagt... [...]
Livshistorier
2 måneder, 14 dage siden
0Augustus
Augustus troede han var Gud, · og byggede et tempel til tiden forud... [...]
Blandede tekster
2 måneder, 21 dage siden
3Visdom Ord
Jeg bryder mig ikke om dårlige ord, · de har en indflydelse jeg tro... [...]
Digte
3 måneder, 3 dage siden
2Ordert
Jeg tror på ordert som kom på jorden ned, · og viste os Guds størst... [...]
Digte
3 måneder, 12 dage siden
0Blodet på Arket
I det Gamle testamente blev offer gaver ofret for synder. · I det N... [...]
Blandede tekster
3 måneder, 18 dage siden
1Den nedtrækkende spiral
Den nedtrækkende spiral. · Undskyld siger man, når noget går galt, · ... [...]
Digte · krise
3 måneder, 29 dage siden
1En prædik
Præsten begyndte engang sin prædik med: Er I alle lige så retfærd... [...]
Livshistorier
4 måneder, 17 dage siden

Puls: 57,2

Publiceret: 9
Afgivet: 33
Modtaget: 21
Inge Erhard (f. 1941)
Devi, en ung indisk kone, kom sammen med sin søster for at forestille sig som hushjælp, ahma, i vores husholdning. Hun havde et ærligt ansigtudtryk og fortalte, at hun ikke kunne læse og skrive, fordi hun havde ikke kunne lide at gå i skole. Moren en enke beholte hende af den grund hjemme. Da en anden søster var meget handikappet ligesom vores søn Fritzli, havde hun hjulpet moren med at se efter hende, indtil hun blev gift. På mit spørgsmål om hun kunne koge, svarede hun ærligt, at hun forstod at spejle æg, men hun var villig til at lære. I grunden var det akkurat lige det jeg havde brug for, en som var villig til at lære. Med hende ville jeg være sikker på, at Fritzli ikke ville være en byrden, som det havde været for forgængerne de første to måneder. Jeg kunne altid mærke når det at se efter ham, var gledet ind i den daglige rytme.
   Det viste sig hurtigt, at Devi forstod alt hvad der hørte sig til med at pleje Fritzli, til og med den vanskelige opgave at give ham mad, beherskede hun fra den første dag uden vanskeligheder. Fra begyndelsen nød hun at se efter ham og gave ham på en helt naturlig måde hendes varme og sympati. Senere fandt jeg ud af, at en bror til Devi i begyndelsen fulgte hende til arbejde og hentede hende igen, fordi hun ikke kunne læse nummeret på etagen i elevatoren og nummeret på bussen som hun skulle med. Han lærte hende også værdien af penge. Som tiden gik, mærkede jeg, at jeg havde fået en ung pige i huset som var ved at udfolde sig som en sommerfugl. Allerede efter et halvt år kunne man se på hendes ansigtudtryk, at hun følte selvsikkere og var ved at tage kontrol over sit liv.
   Familien hørte til hindutroen, med undtagelse af søsteren som havde omvendt sig til den kristne tro. Det første halve år bad jeg regelmæssig for hende og familien, især for at Gud ville åbne en dør til at gøre hende bekendt med den kristne tro. En formiddag, efter en indisk festdag, sludrede vi i køkkenet. Jeg benyttede lejligheden til at sige, at der kun eksisterede en Gud som havde skabt alting. Devi stod i døråbningen ud til vaskekøkkenet, hendes morsomme mørke øjne var festet på mig, mens hun fortalte mig følgende: Moren havde haft besøg af en kinesisk nabo. I deres stue havde de et billede af Jesus, fordi den afdøde far havde været katolsk. den kinesiske nabokone havde peget på billedet og sagt, at det betød uheld. Moren havde efter nabokonens råd taget billedet ned og sat det til side i et skab i soveværelset.
   Om natten vågnede hun ved ar Jesus sad på sengen. Først var hun blevet meget forskrækket og havde fået gåsehud over hele kroppen, men hendes hjerte smeltede, da Jesus begyndte at græde for hende. Efter han var gået, havde hun resten af natten siddet i sengen og overvejet indtrykket af Jesus. Om morgenen stod hun op som sædvanlig, tog billedet ud af skabet, og hængte det tilbage på vægen. Derefter havde hun fortalt Devis to brødre nattens hændelse og sagt følgende: Af alle hindu guder var der ingen som havde grædt for hende. Jesus var den eneste som havde vist hende, hvor meget han holdt af hende, derfor skulle familien fra nu af tro på den Gud som hed Jesus. Som den ældste i familien havde hun ret til at deklarere sit standpunkt, og der var ingen som havde noget at indvende. Søsteren havde forsøgt at forklare hvad der hørte sig til, når man er kristen, som for eksempel at gå i kirke, men moren havde ikke lyst til at opgive sit daglige ritual, som hun havde plejet i så mange år. Hver morgen gik hun til markedet og købte friske blomster, som hun arrangerede foran Jesus billedet og på den måde tilbad ham. Jeg antager Jesus forstår den datter, han havde grædt for og med mere bibelviden fra Devis søster, ville de begynde at forstå mere om den kristen tro. Betuttet stirrede jeg på Davis smilende ansigt, Jesus havde gjort det hele selv. Devi smilte endnu mere over min overraskelse.
   På det tidspunkt var det som om Jesus i egen person besøgte Singapore. En ung pige som var socialarbejder fortalte mig følgende: Over længere tid havde hun bedt meget for sin mor. Det var også lykkes hende at få hende med i kirke, men moren følte sig ikke draget til troen. Hun var i den alder hvor man får sin rente udbetalt. I Singapore bliver hele beløbet udbetalt på en gang. Broren ville gerne studere i Amerika, men det ville kun være muligt, hvis moren finanserede studiet fra opsparingen. Derfor gik hun og grublede over situationen. En aften da hun ikke kunne sove, var hun gået ud i stuen, der sad hun og overvejede situationen, da hun fik øje på et hvidt lys ved døren. Hun så Jesus i sin lange hvide robe og en følelse af fred strømmede igennem hende. med et vidste hun, at Jesus ville tage vare på sønnen. Næste morgen havde hun mange spørgsmål til datteren om den kristne tro, hun selv havde buddistisk baggrund, og allerede den første søndag ville hun med i kirke. Ikke længe efter omvendte hun sig til den kristne tro. Sandelig Jesus besøgte Singapore i disse velsignede tider.
Forfatterbemærkninger
Fra vores 24 års ophold i Singapore.Oplevelserne er sande. Gud velsigner når man giver ham lejlighed til det.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 02/11-2017 18:32 af Inge Erhard (Inghard) og er kategoriseret under Livshistorier.
Teksten er på 899 ord og lix-tallet er 35.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.