En hindu og en buddhist omvender sig



1Israel i dag som i går
Jeremiah 31 - 31: Der kommer de dage, siger Herren, da jeg vil sl... [...]
Blandede tekster
17 dage siden
0Indien - ture ud i landet, afskedens time
Nu vidste vi med sikkerhed, at vores dage i Indien var talt. Vi o... [...]
Livshistorier
19 dage siden
1Indien - planer om fremtiden og et overfald
Planer om fremtiden · Efter jul og nytåret var over for anden gang,... [...]
Livshistorier
25 dage siden
2Påske og faste
Vi var kommet hen i april måned, luften flimrede for varme. Den s... [...]
Blandede tekster
1 måned, 4 dage siden
1Indien Kashmir og Butan
Børnene og jeg rejste til Kashmir i to måneder i den varme tid, d... [...]
Livshistorier
1 måned, 13 dage siden
1Indien. 45 grader i skyggen og 41,2 i feber
Varmebølgen fortsatte ind i juli og august. Om morgenen kan man n... [...]
Livshistorier
1 måned, 22 dage siden
1Om at give af sine reserver
Vores gode venner familie Røsli, fra vores tid i Etiopien, har op... [...]
Blandede tekster
1 måned, 29 dage siden
2Indien liv og glade dage
Silvia var begyndt i en lokal børnehave et par timer om formiddag... [...]
Livshistorier
2 måneder, 3 dage siden
1Israel Gaza konflikten
Hvis man vil forstå Israels konflikt med Gaza i dag, skal man ogs... [...]
Blandede tekster
2 måneder, 8 dage siden
1Indien Fritz arbejde
Hotellet havde forskellige restaurationer en snakbar, kaffeshop e... [...]
Blandede tekster
2 måneder, 19 dage siden
3Et tandlægebesøg i Old Delhi og en behandli...
Fritz fik tandpine og spurgte chefen for den kinesiske restaurati... [...]
Livshistorier
2 måneder, 25 dage siden
2Indien - Tyve, tiggere og et uventet besøg
De som boede oven på havde en også en sweeper som kom og vaskede ... [...]
Livshistorier
3 måneder, 4 dage siden
1Biblens numre
Åbenbaringen Kapitel 1 vers 8. Jeg er Alfa og Omega, siger Herren... [...]
Blandede tekster
3 måneder, 11 dage siden

Puls: 48,1

Publiceret: 12
Afgivet: 27
Modtaget: 19
Inge Erhard (f. 1941)
Devi, en ung indisk kone, kom sammen med sin søster for at forestille sig som hushjælp, ahma, i vores husholdning. Hun havde et ærligt ansigtudtryk og fortalte, at hun ikke kunne læse og skrive, fordi hun havde ikke kunne lide at gå i skole. Moren en enke beholte hende af den grund hjemme. Da en anden søster var meget handikappet ligesom vores søn Fritzli, havde hun hjulpet moren med at se efter hende, indtil hun blev gift. På mit spørgsmål om hun kunne koge, svarede hun ærligt, at hun forstod at spejle æg, men hun var villig til at lære. I grunden var det akkurat lige det jeg havde brug for, en som var villig til at lære. Med hende ville jeg være sikker på, at Fritzli ikke ville være en byrden, som det havde været for forgængerne de første to måneder. Jeg kunne altid mærke når det at se efter ham, var gledet ind i den daglige rytme.
   Det viste sig hurtigt, at Devi forstod alt hvad der hørte sig til med at pleje Fritzli, til og med den vanskelige opgave at give ham mad, beherskede hun fra den første dag uden vanskeligheder. Fra begyndelsen nød hun at se efter ham og gave ham på en helt naturlig måde hendes varme og sympati. Senere fandt jeg ud af, at en bror til Devi i begyndelsen fulgte hende til arbejde og hentede hende igen, fordi hun ikke kunne læse nummeret på etagen i elevatoren og nummeret på bussen som hun skulle med. Han lærte hende også værdien af penge. Som tiden gik, mærkede jeg, at jeg havde fået en ung pige i huset som var ved at udfolde sig som en sommerfugl. Allerede efter et halvt år kunne man se på hendes ansigtudtryk, at hun følte selvsikkere og var ved at tage kontrol over sit liv.
   Familien hørte til hindutroen, med undtagelse af søsteren som havde omvendt sig til den kristne tro. Det første halve år bad jeg regelmæssig for hende og familien, især for at Gud ville åbne en dør til at gøre hende bekendt med den kristne tro. En formiddag, efter en indisk festdag, sludrede vi i køkkenet. Jeg benyttede lejligheden til at sige, at der kun eksisterede en Gud som havde skabt alting. Devi stod i døråbningen ud til vaskekøkkenet, hendes morsomme mørke øjne var festet på mig, mens hun fortalte mig følgende: Moren havde haft besøg af en kinesisk nabo. I deres stue havde de et billede af Jesus, fordi den afdøde far havde været katolsk. den kinesiske nabokone havde peget på billedet og sagt, at det betød uheld. Moren havde efter nabokonens råd taget billedet ned og sat det til side i et skab i soveværelset.
   Om natten vågnede hun ved ar Jesus sad på sengen. Først var hun blevet meget forskrækket og havde fået gåsehud over hele kroppen, men hendes hjerte smeltede, da Jesus begyndte at græde for hende. Efter han var gået, havde hun resten af natten siddet i sengen og overvejet indtrykket af Jesus. Om morgenen stod hun op som sædvanlig, tog billedet ud af skabet, og hængte det tilbage på vægen. Derefter havde hun fortalt Devis to brødre nattens hændelse og sagt følgende: Af alle hindu guder var der ingen som havde grædt for hende. Jesus var den eneste som havde vist hende, hvor meget han holdt af hende, derfor skulle familien fra nu af tro på den Gud som hed Jesus. Som den ældste i familien havde hun ret til at deklarere sit standpunkt, og der var ingen som havde noget at indvende. Søsteren havde forsøgt at forklare hvad der hørte sig til, når man er kristen, som for eksempel at gå i kirke, men moren havde ikke lyst til at opgive sit daglige ritual, som hun havde plejet i så mange år. Hver morgen gik hun til markedet og købte friske blomster, som hun arrangerede foran Jesus billedet og på den måde tilbad ham. Jeg antager Jesus forstår den datter, han havde grædt for og med mere bibelviden fra Devis søster, ville de begynde at forstå mere om den kristen tro. Betuttet stirrede jeg på Davis smilende ansigt, Jesus havde gjort det hele selv. Devi smilte endnu mere over min overraskelse.
   På det tidspunkt var det som om Jesus i egen person besøgte Singapore. En ung pige som var socialarbejder fortalte mig følgende: Over længere tid havde hun bedt meget for sin mor. Det var også lykkes hende at få hende med i kirke, men moren følte sig ikke draget til troen. Hun var i den alder hvor man får sin rente udbetalt. I Singapore bliver hele beløbet udbetalt på en gang. Broren ville gerne studere i Amerika, men det ville kun være muligt, hvis moren finanserede studiet fra opsparingen. Derfor gik hun og grublede over situationen. En aften da hun ikke kunne sove, var hun gået ud i stuen, der sad hun og overvejede situationen, da hun fik øje på et hvidt lys ved døren. Hun så Jesus i sin lange hvide robe og en følelse af fred strømmede igennem hende. med et vidste hun, at Jesus ville tage vare på sønnen. Næste morgen havde hun mange spørgsmål til datteren om den kristne tro, hun selv havde buddistisk baggrund, og allerede den første søndag ville hun med i kirke. Ikke længe efter omvendte hun sig til den kristne tro. Sandelig Jesus besøgte Singapore i disse velsignede tider.
Forfatterbemærkninger
Fra vores 24 års ophold i Singapore.Oplevelserne er sande. Gud velsigner når man giver ham lejlighed til det.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 02/11-2017 18:32 af Inge Erhard (Inghard) og er kategoriseret under Livshistorier.
Teksten er på 899 ord og lix-tallet er 35.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.