Det italienske arkiv

Kapitel 17 - Giovanni Ferrucci's villa.


1 år, 9 måneder siden 1 kommentar 34 kapitler Uafsluttet Romaner internationalt samarbejde teamwork klarhed over situationen

2Politisme
Vi eksisterer i en verden af egoisme · og lever blindt et liv fyldt... [...]
Digte · filosofi
1 måned, 29 dage siden
2Tasterne
tasterne - både min glæde og min forbandelse · resultat af min hjer... [...]
Aforismer og gruk · digte
2 måneder, 3 dage siden
2Minder
jeg blev født på et øjeblik · lyserøde basunkinder og blød · med et k... [...]
Digte · tilbageblik
2 måneder, 3 dage siden
5Så til valg
I hele landet høres folket, · men inde på Christiansborg · er dét man... [...]
Digte · omsorgssvigt
4 måneder siden
3Når det hele går i fisk
Så nærmede den store forårskonkurrence sig endelig og jeg måtte e... [...]
Blandede tekster · fiskeri
4 måneder, 27 dage siden
6Stemmer fra fortiden
De dukker pludselig op, · høres og føles i hele min krop, · som en sv... [...]
Digte · det visuelle digt
6 måneder, 9 dage siden
0Det italienske arkiv - Kapitel 34 – Gustav ...
I L'Aquilla ledte Gustav Sigurdsson efter et større tomt mødeloka... [...]
Romaner · drama
6 måneder, 15 dage siden
5Hej
Ordene i dit svar rammer, · som var de støbt med en hammer. · Jeg vil... [...]
Rim og vers · om kritik
6 måneder, 15 dage siden
2Digtets søjle
Hver en rejse jeg var på, · hvert et sted jeg opholdt mig, · hvert et... [...]
Digte · forundring, forandring, formaning
6 måneder, 17 dage siden
7Det er ikk' fordi
Det er ikk' fordi, · at jeg er · fin på den, · men jeg er vant til · en s... [...]
Digte · samfundskritik, samfundsdebat, moderne samfund
6 måneder, 24 dage siden
1Tulipaner
"Værs'go, her har du så endnu en tulipan". Sagde Vierø med et ska... [...]
Livshistorier · erindringer
7 måneder, 5 dage siden
1Frøken Elms historie
Hunken og Hist satte sig mageligt tilrette foran frøken Elm og ve... [...]
Blandede tekster · eventyrsaga
7 måneder, 11 dage siden
1Det italienske arkiv - Kapitel 33 – Robert ...
Robert kørte rask til mod Basel, men da han ankom var klokken all... [...]
Romaner · kontroleret flugt
7 måneder, 14 dage siden
6Godt nytår
O · o O · O o O · O · Jeg elsker bøger · disse papirblokke · rummer så meget · ... [...]
Digte · godt nytår
7 måneder, 18 dage siden
1Livets linjer
Jeg ser forundret på mit livs tegning, · ser mine års helt egen are... [...]
Digte · tegninger, streger, tankestreger
7 måneder, 22 dage siden
3Følelsen af musik
Følelser der · skabes dybt inde i os, · som musikken · skabes dybt inde... [...]
Digte · harmoni
7 måneder, 23 dage siden
1Den er over os
Langsomt kom den snigende som en skygge, · byggede langsomt op mod ... [...]
Digte · julehilsen
8 måneder siden
2Invalide duer
Jeg har lidt svært ved at bedømme, om mine tidligste erindringer ... [...]
Livshistorier · barndommen
8 måneder, 4 dage siden

Puls: 38,6

Publiceret: 3
Afgivet: 18
Modtaget: 9
Nils Højsager-Jessen (f. 1956)
Tidligt den næste dag, lørdag, kørte inspektør Molliniari op til Giovanni Ferrucci's villa, for på tæt hold at følge de tekniske undersøgelser. Inden han kørte afsted havde han iværksat en lang række tiltag. Alle hotellernes meldelister og gæstebøger skulle undersøges. Alle meddelere i hele omegnen skulle kontaktes og indgående udspørges om selv de mindste uregelmæssigheder i området indenfor de sidste 14 dage. Alle banker i området skulle kontaktes i forhold til grundig undersøgelse og granskning af Giovanni Ferrucci's mange konti. Der blev udsendt uniformerede søgeteams i hele området omkring villaen, disse skulle søge efter alle former for spor, der på den ene eller anden måde kunne have forbindelse til det skete.

Langsomt, meget langsom, i løbet af denne dag førte de tekniske og retsmedicinske undersøgelser til et rimeligt overblik over hændelsesforløbet den forudgående dag.

Sidst på formiddagen havde et søgeteam fundet "Carlo Vertone's" forulykkede køretøj og liget af den spiddede Carlo Vertone. Dødstidspunktet for alle ofrene i villa blevet nogenlunde fastslået. Identiteten af en lang række af ofrene for massakren i villaen var blevet fastslået. Der blev lavet plantegninger med indtegning af skudhuller, placering af lig og gennemførte eksplosioner. Den udbrændte kælder blev nøje undersøgt. Efterhånden som flere og flere af disse oplysninger tikkede ind hos ham, kunne inspektør Molliniari sammenstykke et rimeligt sikkert billede af hvad der var sket og af hvorledes hændelsesforløbet havde været.

Ved syvtiden om aftenen fik han et opkald på sin mobiltelefon. I den anden ende var efterforskningslederen fra Europol, Gustav Sigurdsson. De talte længe sammen på engelsk og Molliniari refererede alle de oplysninger, han til nu havde fået samlet sammen. Han fik indtrykket af, at Sigurdsson var en yderst kompetent, meget vidende og dygtig efterforsker. Gustav Sigurdsson blev på sin side bekræftet i sin antagelse af, at inspektør Molliniari var en behagelig, dygtig, pålidelig og ærlig "Old school" politimand - måske lidt for forsigtig og autoritetstro.

Da Molliniari sidst på aftenen kørte tilbage til politihovedkvarteret i L'Aquila, meldte han sig omgående ind hos sin chef, politimesteren og rapporterede i mindste detaljer de ting han i løbet af dagen havde stykket sammen. Han havde fået udtrykkeligt besked på dette dagen forinden, og selv om han var næsten 100 % sikker på, at alle de oplysninger han gav til politimesteren, blev givet videre til den gamle "Don" oppe i Appennines bjergene, kunne han ikke undslå sig den direkte ordre, han havde fået. Hvad han ikke vidste, men dog havde mistanke om, viste sig også rigtigt, han havde knapt forladt politimesterens kontor, inden denne ringede op til den gamle "Don" i bjergene.

Da inspektør Molliniari kom tilbage til sit eget kontor og satte sig ved skrivebordet og sin computer, kunne han med glæde konstatere, at Europol havde sendt ham en e-mail om, at de ville sende et indsatsteam allerede mandag morgen, han kunne ikke lade være med at føle, at et pres blev taget fra hans skuldre. Selv om han havde mange folk i gang i sin efterforskning, gjorde hans mistanke til sin chef og overordnede, at han havde følt, at han stod mere eller mindre helt alene med denne efterforskning, men det følte han ikke mere. Han glædede sig ligefrem til at modtage Europol holdet sidst på mandagen. Han svarede udførligt på den mail han havde modtaget og gav en udførlig skildring af den sidste udvikling i efterforskningen. Da han endelig var hjemme i sin lejlighed og kunne gå i seng, var klokken blevet 01.20 søndag morgen. I bevidstheden om, at Europol ville komme med support, sov han denne nat tungt og godt.

Næste morgen, søndag, tog Molliniari sig den frihed at sove til klokken otte, og efterfølgende få sig et solidt morgenmåltid nede i den lokale cantina. Klokken elleve var han atter oppe i Giovanni Ferrucci's villa. Her blev han opdateret og fik de sidste oplysninger og konklusioner om de tekniske og retsmedicinske undersøgelser. Han fik ligeledes udførlige rapporter fra alle de eftersøgningsgrupper, der havde afsøgt områderne omkring villaen. Hans tidligere opfattelse af hændelsesforløbet blev yderligere bekræftet. Der var blevet fundet en del patronhylstre og også våben. Mange af disse våben kunne man, i kraft af deres placering i forhold til ofrene, tilskrive de forskellige ofre. Det var dog stadig lidt for tidligt til, at man kunne tilskrive de projektiler, der var i ofrene til de forskellige våben.
   Men billedet tegnede sig mere tydeligt nu:

Giovanni Ferrucci var ude på den store terrasse blevet dræbt af et enkelt skud i hovedet. Dette var sket ved middagstid. Drabet bar præg af et attentat udført på lang afstand af en skarpskytte.

Carlo Vertone havde taget sig god tid, inden han havde kontaktet inspektør Molliniari, for til ham at anmelde forbrydelsen.

Han var efterfølgende, sandsynligvis på vej til inspektør Molliniari, forulykket i sin store firehjuls trækker på vejen ned til mødet med inspektøren.

Midt eller sidst på eftermiddagen var villaen blevet angrebet af en svært bevæbnet gruppe mænd af ukendt oprindelse. Der var fundet spor af mindst 8 forskellige angribere, af denne gruppe var 1 lig fundet og en hårdt såret kørt til hospitalet. Angriberne havde dræbt alle i villaen i den heftige ildkamp eller efterfølgende likvideret de overlevende, herunder Chiarina Ferrucci og hendes to børn.

Angriberne havde efter endt ildkamp søgt at bryde ind i Giovanni Ferrucci's store sikringsrum under terrassen. Derved havde de udløst en spræng- og brandfælde, der sikkert var anbragt af Carlo, inden han kørte afsted til mødet med Molliniari. Da spræng- og brandfælden udløstes, var termit blevet antændt og havde udviklet så meget varme, at alt i sikringsrummet var blevet brændt. Alle computere, harddiske og mapper med dokumenter var ved høj varme blevet brændt til ukendelighed og det var tvivlsomt, om der overhovedet kunne reddes nogen data fra sikringsrummet.

Angriberne havde efter den kraftige eksplosion og brand i sikringsrummet skyndsomt trukket sig tilbage og var forsvundet. Vidner længere nede af vejen havde berettet om en sort personbil og to mørke kassevogne. Disse køretøjer var nu efterlyst i hele området.

Da han var tilbage i L'Aquila aflagde han rapport hjemme i privaten hos politimesteren og kørte hjem. Klokken var nu næsten ni aften og han tillod sig at gå ned til den lokale cantina og få sig en dejlig gang tortellini med basilikum og ricotta. Mandag aften ville han modtage forstærkning fra Europol og han sad længe og tænkte over, hvad politimesteren ville sige til det. Han havde ikke på nogen måde oplyst politimesteren om sin kontakt til Europol og Gustav Sigurdsson fra Europol havde lovet, at de ikke på nogen måde ville oplyse de italienske myndigheder om den forudgående kontakt mellem inspektør Molliniari og Europol. Mens han uroligt lå i sengen og tænkte på alt dette, faldt han i en dyb men urolig søvn.
Forfatterbemærkninger
Sagen bliver nu international

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 20/11-2017 15:57 af Nils Højsager-Jessen (storyteller) og er kategoriseret under Romaner.
Teksten er på 1119 ord og lix-tallet er 47.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.