Det italienske arkiv

Kapitel 21 - Gustav Sigurdsson / Team Europol


2 år siden 2 kommentarer 34 kapitler Uafsluttet Romaner nye kræfter

1Drømme
Drømmene er de tråde, · som lyksalighedens net · er spundet af · :-)
Aforismer og gruk · lyksalighed
5 dage siden
2Krydderi
Undtagelserne er krydderiet på livets kedsommelighed
Aforismer og gruk · tanke
14 dage siden
4Alle snakker om det!
Alverdens forskere ved det alle. · Regeringerne ved det alle. · Medie... [...]
Digte · klimabevidsthed
3 måneder, 1 dag siden
5Stille stunder
Det er i de stille tænksomme stunder, · at tankerne kommer og pirre... [...]
Digte · fortid, nutid, fremtid
3 måneder, 16 dage siden
5Crossroad
Jeg er ikke ung, · har ingen sixpack, · mit hår blevet hvidt, · ryggen ... [...]
Rim og vers · alder, eftertanke
3 måneder, 19 dage siden
5Tågen
Jeg kommer i den kolde nat, · stiger som damp op fra enge og moser.... [...]
Digte · udenfor, i naturen
6 måneder, 3 dage siden
2Bundfald
Med usikre ben rejser han sig, · forlader de u opfyldte ønsker, · bli... [...]
Digte · vagabond
6 måneder, 15 dage siden
7Nej hatten
Nej! · Jeg vil ikke! · Jeg kan ikke! · Jeg gider ikke! · Jeg orker det ik... [...]
Aforismer og gruk · hverdagslivet, grafisk digt
6 måneder, 16 dage siden
3Hvor blev du af?
Du kom til mig og mit liv · på en trist septemberdag. · Du jog de mør... [...]
Digte · hundeliv
6 måneder, 27 dage siden
3Rejsen
En · himmel · malet i trist grå · fodrede vilde vindstød · og varslede vi... [...]
Digte · efterår
7 måneder, 8 dage siden
4Digterens stemme
Hvis ikke digtet bliver hørt, · så har verden mistet en stemme. · Hvi... [...]
Aforismer og gruk · en stemme
7 måneder, 11 dage siden
7Pløret
Det er slet ikke godt, · næsen fyldt med snot. · Nu har ørerne proppe... [...]
Rim og vers · forkølet
7 måneder, 14 dage siden
2Mødet
Robert havde aldrig mødt ham, men gennem mange år havde han lytte... [...]
Blandede tekster · mennesketyper
7 måneder, 15 dage siden
1Øhhhh
Kan du huske Manden med de bare fødder? · Et Plastik Væsen Ad libit... [...]
Digte · blandet
7 måneder, 19 dage siden
1Floden
For hver meter, · færgen tøvende gynger · ud på rejsen, · ud på vandet,... [...]
Digte · usikkerhed
7 måneder, 20 dage siden
1Ord
når du en skrevet strofe fortryder · fordi den ikke som din tanke l... [...]
Digte · ordkamp
7 måneder, 21 dage siden
3Vi er os
Jeg er mig, og du er dig. · Men sammen bliver vi til os.
Aforismer og gruk · os
7 måneder, 22 dage siden
2Hjerte
-- -- · ---at mødes --- . --- at finde os--- · ---at føle kærligheden... [...]
Digte · livledsagelse
7 måneder, 22 dage siden
6Krystaller
efter · en lang nat · vågnede hun op · med små saltkrystaller · på sine k... [...]
Digte · flugt
7 måneder, 27 dage siden
2Kniven
flæsk · gi' ham tæsk · giv den hele armen · stik en kniv i tarmen · spark... [...]
Digte · kniv
7 måneder, 28 dage siden
2Bølger
De går først op. · Men de går atter ned. · De vugger nogle af os i sø... [...]
Digte · havet
7 måneder, 29 dage siden

Puls: 23,0

Publiceret: 3
Afgivet: 6
Modtaget: 14
Nils Højsager-Jessen (f. 1956)
Det varede et par minutter, før han kunne tage sig sammen til at stå op. Endelig begyndte han at røre på sig, han kyssede hende let og kærligt på munden og viskede til hende: "Jeg er desværre nød til at stå op nu, jeg skal mødes med de andre fra teamet ude i lufthavnen om 2½ time". Hun brummede lidt og spurgte: "Ringer du skat"? Så vendte hun sig om på siden, med ryggen til ham og sov videre. Han bekræftede at han nok skulle ringe, men fik ingen svar og på det tunge åndedræt kunne han høre, at hun allerede sov igen.

Han gik ud i køkkenet og satte kaffe over og smed et par stykker lyst brød i toasteren. Dernæst gik han ud på badeværelset, tog et varmt brusebad og efterfølgende iklædte han sig noget blødt og behageligt rejsetøj. Kufferten var pakket aftenen inden og stod klar ude i den rummelige entre. Så spejlede han et par æg, spiste morgenmad og gjorde sig klar til at tage i lufthavnen. Nede på vejen foran den moderne fireetagers beboelsesejendom prajede han en taxa og satte sig ind i den med ordene: "Shiphol airport please, I have to be there in 45 minutes". Taxachaufføren grinede og svarede med et smil: "Yes sir, I will press on, and we will be there in time mijn heer".

Da Gustav Sigurdsson 44 minutter senere steg ud af taxaen ved terminal 2, så han lige ryggen af Jacques Du Bois på vej ind ad den store roterende dør. Han råbte højt på ham og så, at Jacques stoppede op, så sig om og sluttedeligt vinkede ud mod ham. Gustav begav sig ind gennem den roterende dør og hilste glad på Jacques, sammen begav de sig mod ind i security check til gate E. De kom meget hurtigt gennem security, idet deres Europol ID gav dem speciel hurtigt godkendelse. Da de kom op til lounge området ved gate E, kunne de se at resten af teamet ventede på dem. Dino Esposito fra Polizia di Stato i Rom var ligeledes i loungen. På grund af de hurtige sikkerhedscheck, havde de over en halv time, til de skulle boarde flyet og de satte sig sammen og begyndte at snakke om den forestående opgave.

Dino Esposito kunne fortælle, at han allerede havde snakket med adskillige høje herrer i Rom om situationen i L'Aquila og i villaen oppe i Giovanni Ferrucci's dal. Under disse samtaler havde han sikret sig fuld opbakning fra indenrigsministeriet i Rom, således at der fra politimesteren i L'Aquila ikke ville blive lagt hindringer i vejen for efterforskningen. Gustav Sigurdsson kunne på de alle de øvrige også høre, at de alle havde forberedt sig på opgaven og sat sig ind i de fakta, der indtil nu forelå. Flere af dem havde gjort sig tanker om den videre fremgangsmåde. Specielt Frida von Bergen havde gjort sig mange tanker og mange forberedelser for at hun, på en så effektiv måde som overhovedet muligt kunne optrevle det virvar af selskabskonstruktioner, der af Giovanni Ferrucci var bygget op, for at skjule pengestrømmene. Hendes foreløbige indgangsvinkel til efterforskningen var tilrettelagt i to spor. Et spor der gennem udvidet adgang til involverede banker fulgte pengestrømmene, og et andet spor der gennem selskabsregistre fulgte bestyrelsesmedlemmernes sammensætning i selskaberne. Efter snakken i loungen var alle fokuserede på den forestående opgave, og i flyet til Rom gik snakken om opgaven og det forestående arbejde med at rede trådenes forskellige forgreninger ud.

Svindel med EU-midler fra strukturfonde gennem en forgrening af selskaber og konkurser. Disse sager havde en klar sammenhæng med korruptions-, bestikkelses- og afpresningssagerne.

Svindel med told, merværdi afgifter, skatter og skatterefusioner i en lang række af EU-landene. Disse sager havde også en klar sammenhæng med korruptions-, bestikkelses- og afpresningssagerne.

Lejemordet på Giovanni Ferrucci, der var udført som en præcis manøvre, for dermed at ramme "La Famiglia". Denne handling synedes at være direkte rettet mod Giovanni Ferrucci og kunne være alt lige fra personligt til rettet mod organisationen.

Angrebet på villaen oppe i dalen, der øjensynligt ikke var udført af samme personkreds, som stod bag lejemordet, og som på grund af sprængningen ind til kælderboksen, øjensynligt havde til hensigt, at ødelægge "La Famiglia" og tilegne sig oplysninger om "La Famiglia's" forretningsimperium.

Korruptions-, bestikkelses- og afpresningssager mod en lang række af embedsmænd, speditører, bankfolk og politiofficerer. Denne gruppe skulle ligeledes se på tyverier af vogntog på motorveje rundt om i Europa, idet disse tyverier var knyttet til oplysninger, der har sammenhæng med korruptions-, bestikkelses- og afpresningssagerne.

I første omgang aftalte de at teamet skulle deles op i to:

En gruppe der forfulgte de sager, der var relateret til pkt. 1, pkt. 2 og pkt. 5

En gruppe der forfulgte de sager, der var relateret til pkt. 3 og pkt. 4

Ankommet til Rom skiftede de hurtigt til den lejede minibus og kørte afsted på den 91 kilometer lange tur til L'Aquila. Da der kun var motorvej cirka halvdelen af vejen, tog turen næsten to timer og klokken var næsten fem inden de havde checket ind på hotellet. Der var ikke meget tid til det tidspunkt, hvor de havde aftalt, at mødes med Molliniari, så de begav sig straks efter til fods på vej til politihovedkvarteret, der ikke lå langt fra hotellet. Da teamet ankom til politihovedkvarteret, blev de modtaget af inspektør Molliniari, der stod i den pompøse forhal og ventede dem. Gustav Sigurdsson betragtede denne mand, som han til dato kun havde haft kontakt til via e-mail og telefon.

Inspektør Molliniari udstrålede en venlighed, en kompetence og en autoritet, som man normalt kun ser ved de virkeligt ægte mennesker - dem, der mener hvad de siger, og siger hvad de mener. Gustav anslog ham til at være omkring 50 år gammel, måske lidt mere. Han var af middelhøjde og havde en tendens til topmave. Hans gang var energisk, fra munden og øjnene lyste et smil Gustav i møde og den udstrakte hånd var ægte og velment. Gustav greb den udstrakte hånd og fik et fast og hjerteligt håndtryk tilbage.

"Jeg håber, at i ikke har spist endnu, for jeg er så sulten, at jeg kunne spise græs - og nyde det". Samtidigt med at inspektør Molliniari sagde dette, blinkede han lunt til Gustav. Gustav kunne berolige ham med, at de endnu ikke havde spist og sagde med et smil: "Det vil være mig en fornøjelse, at invitere dem med ud at spise og som den lokalkendte, kan de jo starte med at opdatere os omkring det bedste spisested her i byen". "Top", sagde Molliniari kort, "skal vi tage af sted"?

Da de allerede befandt dem i centrum, førte Molliniari dem til fods de tre fire hundrede meter hen til Locanda Aquilana da Lincosta, der lå på Via Sallustio. Molliniari kunne fortælle, at restauranten var specielt kendt for sine originale egnsretter og havde et rigtigt godt ry, men nok var en smule dyr og at det kneb for personalet med at tale andet end italiensk. Gustav beroligede ham med, at Europols repræsentationskonto nok kunne klare priserne, og at han ville stole på Molliniari's oversættelse af menukortet. Inden længe sad de alle bænket ved et af de rustikke langborde i den virkeligt hyggelige restaurant og bestilte maden. Gustav Sigurdsson smilede lidt ved det faktum, at Molliniari havde kaldt det for et dyrt sted. "Så skulle han da prøve et dyrt spisested i Den Haag eller Amsterdam"! Tænkte han uvilkårligt.

De bestilte alle sammen blandt de udsøgte retter fra menukortet, her måtte Molliniari og Dino Esposito flere gange hjælpe med oversættelser og forklaringer. Maden blev hurtigt og effektivt serveret af det dygtige personale. Inden længe sad de alle og spiste den gode og veltillavede mad, mens de snakkede sammen på engelsk. Efter måltidet fulgte Molliniari med Team Europol hen til hotellet og de sad længe og drøftede de mange aspekter af "Ferrucci sagen". Da Molliniari meget sent den aften gik i seng, havde han meget blandede følelser om alle de ændringer, der allerede fra næste dag ville ske på politihovedkvarteret.

Gustav Sigurdsson lå også længe og tænkte over sagen og specielt over denne "Old fashion" kriminalinspektør Molliniari, som der skulle vise sig at være et uundværligt aktiv for hele teamet. Han havde lidt ondt af ham, for allerede fra den kommende dag, ville han komme til at stå som en central figur i en sag, der ville have vidtrækkende konsekvenser ud over hele Europa. Han håbede inderligt, at denne mand ville kunne stå for presset, for han ville med sikkerhed føle sig som en karklud i en tørretumbler.
Forfatterbemærkninger
Crescendo nærmer sig

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 31/12-2017 16:59 af Nils Højsager-Jessen (storyteller) og er kategoriseret under Romaner.
Teksten er på 1427 ord og lix-tallet er 42.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.