Jeg er kriminel


1 måned, 15 dage siden 15 kommentarer Digte samfund digt fremtiden

8#metoo
Midaldrene mand · 10 årige mig · Jeg var blot spændt på at se mit bor... [...]
Digte · kvinder, identitet, kønsroller
3 dage siden
11Klæd mig af
Hvilket tøj skal jeg tage på, så det giver dig lyst til at tage d... [...]
Digte · digt, den første kærlighed, livet
17 dage siden
6Knivstik
Knivstik · På en lille dreng · fordi han ikke ville hjælpe i et røver... [...]
Digte · bandekriminalitet, kamp, ghetto
24 dage siden
3Frustration
F*ck kongehuset, korruption, kommunisme. · F*ck Inger, instagram og... [...]
Digte · politik, hverdagslivet, sociale medier
1 måned, 1 dag siden

Puls: 67,4

Publiceret: 9
Afgivet: 31
Modtaget: 66
Simran Pathan (f. 2000)
Nogle gange føler jeg, at jeg hellere må give op. Det er som en tunnel uden lys for enden. Men nu er jeg lidt træt i benene og har lige brug for at standse og skrive dette. Men hvad er det nu man siger? Op på hesten igen? Det skal jeg nok, igen igen. Med oprejst pande skal jeg nok tage kampen op igen. For hør her familien Danmark; hvis der er en ting, jeg har lært ved at være etnisk, så er det stædighed. Om I vil det eller ej, bliver jeg plantet lige her, og en ting er sikkert, I slipper ikke af med noget så fantastisk som mig.

Jeg kunne sagtens havde været kriminel, for jeg blev opvokset i ghettoen. Nogle af mine gamle venner er pushere og kriminelle nu. Men med enestående forældre, der holdt mig i ørerne, blev jeg til flittig elev med topkarakterer og frivillig i organisationer og politik. Systemet? Regeringen? Kommunen? De er ligeglade med min slags. De hjalp mig ikke, så tak I alle sammen mine forældre og min egen viljestyrke og målbevidsthed, at jeg ikke sælger stoffer til jeres sønner, der ryger det i smug i gymnasiekælderene. Hov, det var en hemmelighed, men pyt. Min øjne har set mere end gennemsnittet. Mine øjne har set så meget, at min syn er svækket. Jeg har set så meget, at jeg har søvnløse nætter.

Jeg er en kamæleon. Jeg kan få Fru. Madsen til at elske mig, og få Hassan til at elske mig. Jeg kan få både Andrea og Amina til at grine. Og til din information, kan jeg også få både Mads og Mustafa til at græde efter mig. Og ved du hvorfor? Fordi jeg er undervuderet, stærk og selvstændig, selvom politikerne og deres følgere fortæller mig andet. Jeg stjæler folks hjerter, er det kriminalitet?
Forfatterbemærkninger
en tankestrøm en mandag aften, smid en kommentar :)

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 08/01-2018 17:56 af Simran Pathan (Simran) og er kategoriseret under Digte.
Teksten er på 304 ord og lix-tallet er 26.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.