Lørdag nat


3 år siden 4 kommentarer Kortprosa fuldskab ensomhed natten

2Tørret frugt
at blive ensom er som at tørre frugt · at suge vand og fugt og væde... [...]
Digte · ensomhed, metafor, digt
2 år siden
5Min kærlighed
dine lange arme · fanger mig, du gør det ikke bevidst · og jeg kan mæ... [...]
Digte · ægte kærlighed, livsglæde
2 år siden
8Den sommer
den sommer var det varmt i maj · jordbærene modnede hurtigere · sødli... [...]
Digte · kærlighedslængsel, frygt
2 år siden
3Den danske sommernat
Min vindueskarm er præcis stor nok til, at jeg kan sidde der, ved... [...]
Kortprosa · nat, taknemmelighed, lykke
2 år siden
2Liste
Ting på mit værelse: · æblejuice med mug, seng, havregryn fra i mor... [...]
Blandede tekster · kontrol, ordleg, fantasifuld
2 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Stine Højris (f. 2001)
Klokken er 02:46 og jeg har ikke lukket min jakke. Det sner. Småbitte snefnug som smelter, så snart de rører ved min hud, 02:47. Der plejer at være mange mennesker på gaden, men nu er det kun mig, mine tennissko, og lyset fra industrivejen som spejler sig i åen. Jeg lader mine fingre glide over broens gelænder, mens jeg ser ned i vandet. Det er sort, jeg vakler og må stå stille i et par sekunder.
   Rundkørslen er øde og jeg krydser den. Går midt over og tænker på hvad der ville ske, hvis den var fyldt med biler. Det ville suse mig om ørene, som det suser i maven. Kulden river i mine kinder men jeg mærker det ikke, for procenterne brænder i mig. Det lægger bagerst i ganen. På lur. Venter på mig.
   02:53.
   Jeg går mod stationen, og der rammer det mig. Hvor stille der er, og at jeg er den eneste. Jeg vakler mod venstre og griber fat i en lygtepæl. Jeg griner med mig selv og for mig selv, men mest af mig selv. Så går jeg over skinnerne og ser den ene vej. Den anden vej. Det røde og grønne lys smelter sammen i horisonten. Farverne danser på mine hornhinder, måske fordi jeg er fuld, måske fordi natten varer evigt. Da jeg skal krydse det andet sæt skinner, møder jeg en mand. 50 år, er han vel. Hans skuldre hænger, 02:57, han ser smadret ud, poser under øjnene indrammer hans tomme blik. Jakken er gledet af den ene skulder, 02:57. Han lugter, han er fuld. Fuld af alting, jeg føler jeg kender ham.
   02:58.
   Vores lejlighed er den eneste, hvor vinduerne er vågne og varme. Baggården ser ud om den plejer, mors bil holder hvor den plejer. Jeg skal være hjemme klokken 3. På trappen op til døren, stopper jeg op og ser ned af mig selv. Så ser jeg op. Alkoholen bruser i mig, jeg mærker den, jeg føler den, er den. Hvor meget drak jeg, før jeg mærkede det i maven? Dét tomrum, jeg føler nu i natten.
   Så skubber jeg døren op og begiver mig op af trapperne. Vi bor på anden sal. Jeg fanger nøglen og låser op. Døren bag mig smækker og det runger for mine øre. Så bliver der stille, og jeg hører kun mit blod bruse bag mine øjne.
   03:01.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 08/07-2018 22:29 af Stine Højris og er kategoriseret under Kortprosa.
Teksten er på 393 ord og lix-tallet er 18.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.