1Et levende ar
Du har været mit stjerne, · Har klistret fast i min hjerne. · Du har ... [...]
Digte
20 dage siden
5Nattens dronning
Jeg har drømt om dig, · alt for længere... · at jeg kommer til at mis... [...]
Digte
2 måneder, 14 dage siden
5Ønske om at være en fri fugl
med sommerfuglestøv på vingerne · higer jeg efter den usædvanlige s... [...]
Rim og vers
3 måneder, 3 dage siden
3Elendigt forældreskab
Du skygger stadig hans liv · selv om du ikke har været der · for ham · ... [...]
Digte
3 måneder, 14 dage siden
4Timing
I Signes lille køkken, sad Christian overfor hende. Christian kig... [...]
Kortprosa
3 måneder, 29 dage siden
2Syg af længsel uden kur
Tilbagevendende holder forgabelsen · mig i fangenskab · Jeg har tabt ... [...]
Digte
4 måneder, 27 dage siden

Puls: 26,0

Publiceret: 3
Afgivet: 6
Modtaget: 15
Signe Elver (f. 1972)
I Signes lille køkken, sad Christian overfor hende. Christian kiggede kærligt på hende. Signe rødmede lidt på kinden. Hendes silke blød stemmer dirrede med en blå tone: "en af min veninde sagde til mig, at du må falde for mig, ellers ville du nok ikke tilbringe så meget tid på at hjælp mig og oven i køb lave også mad til os?" imens hun mærkede den skærende smerte af sorgen lagde tryk på sit hjerte. Det var et halvt år siden, John forlod hende og sin treårig søn. Han havde fandt en anden. Christian var hendes lærer på vuc på det tidspunkt.

Christian svarede ikke med det samme, men gik ud i haven, og tændte en cigaret, kort tid efter kom han ind igen. Hans blikke var smertefuldt, og Signes hjerte fik et klikke, hun mærkede et virvar af smerte trænger ind i hendes nerver, men det varede kun i en kort stund. Hendes egne sorg tog med det sammen overhånd, der er ikke plads til alt andet.

Christians stemmer rystede lidt, hans toner befandtes mellem håb og tab: "da jeg var 40 år, følte jeg for én som var 30 år, uden et sekund i tvivl, holder jeg fast på hende. Og vi levede lykkeligt i 15 år. Nu er jeg 60 år, og dit liv er lige startet, hvis jeg stadig er 40 år, ville jeg uden et sekund i tvivl..." Han kunne ikke fortsætte mere, og det var hellere ikke nødvendigt. Tårer triller ned ad Signes kinder. Hun havde fattet resten. Hun begyndte at hulke voldsomt, som et træ blev udsættes under det strømmede vejret. Med ét holdte Christian fast om hende.

Der er en lang tavshed mellem dem. Han ventede og lade hende falde langsomt til ro. Strømer Vejret var forbi, ingen regnbue at se i himlen, men i hans hjerte var hun smukkere end nogensinde. I Signes hjerte, oven i den sorg, kom der et revne, et kæmpe hul. Hun følte, at hun sænkede længere og længere ned, lyset fra Christians øjne, blev gradvis sløret. Hun hørte kun den eneste stemme som gentog inde i sig:" det var alt for tidligt..." Hun tabte ham i det øjeblik,og lyset forsvandt i horisonten.

Christian forsvandt pludseligt ud af hendes liv. Der var ikke plads i hendes hjerte, så hun lod ham forsvinde ud i luften. Ca.et årti efter, tænker hun en gang imellem på ham, og undrer sig over, hvordan hendes liv vil blive, hvis timingen, hvor de mødtes var præcist ...
Forfatterbemærkninger
Dedikerer til min kære lærer C.W.tak fordi du har åbnet døren til den danske litteratur for mig.Tove Ditlevsen, som var en af dine yndlings forfatter, hun blev min første elsket dansk forfatter. Og bogen (Dansen med Regitze) af Martha Christensen er kommet på min bogreol... Jeg holder meget af den den dag i dag.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 22/07-2018 17:28 af Signe Elver (Arwen) og er kategoriseret under Kortprosa.
Teksten er på 416 ord og lix-tallet er 26.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.