Det italienske arkiv

Kapitel 31 - Politihovedkvarteret i L’Aquila


1 måned, 29 dage siden 0 kommentarer 32 kapitler Uafsluttet Romaner spænding

1Nu tændes .
Igen tændes adventskransen i al dens glans. · På gågaden er der om ... [...]
Digte · julehandel
4 dage siden
1Dette århundrede
Grådigheden der uhæmmet æder humanismen, · kendetegner starten på d... [...]
Digte · paradoks
4 dage siden
0Minder om Helene
I december 1976 havde jeg i fire måneder sejlet som styrmandsaspi... [...]
Livshistorier · nostalgi
15 dage siden
0Her er han
Her er han. · En af dem, der invaderer os. · Han rejste på en båd, · fo... [...]
Digte · humanisme
15 dage siden
4Afmagt
At ville det, · der ikke er muligt. · At håbe det, · der er håbløst. · At... [...]
Digte · afmagt
17 dage siden
3Fanget
Jeg føler mig ofte fanget, · fanget i evige gentagelser, · gentagelse... [...]
Digte · agere, reagere
21 dage siden
1Gamle Hansen
En nat sent i januar 1975 stod min kammerat Steen og jeg uden fry... [...]
Livshistorier · livserfaring
25 dage siden
0Heureka
Glæde gjaldede gennem gaderne, · som sprøjtet ud af trompeters trag... [...]
Digte · drømmeverden
1 måned, 7 dage siden
5Liv
livet udviklet til en levende ting · født af den stinkende ur suppe... [...]
Digte · livsrefleksion
1 måned, 9 dage siden
0Pet'sen
I foråret 1971 havde vi allerede i 6-7 år boet på Frihedsalle i S... [...]
Blandede tekster · livserfaring
1 måned, 16 dage siden
4Tingenes tilstand
Det er ikke alt det, · du ønsker dig, · du får opfyldt. · Det er ikke a... [...]
Digte · status
1 måned, 18 dage siden
2Kom - lad os danse
klippe en tå eller også hakke en hæl · lad den så ligge, til lugten... [...]
Digte · samfundskritik
1 måned, 20 dage siden
6Og hun siger at jeg bestemmer
"Husk at vaske hænder!" · Siger hun til mig, · lige da jeg står foran... [...]
Digte · irritation
1 måned, 23 dage siden
0Tvangsjakken
alt det der her omkring mig sker · føler det hele bare bli'r mer' o... [...]
Digte · kærestesorg
1 måned, 24 dage siden
2Fortidens glorie
Når jeg ser tilbage, · var drømmene store · og visionerne intakte. · Li... [...]
Digte · livets efterår
1 måned, 24 dage siden
0Det italienske arkiv - Kapitel 32 – Stefano...
Klokken 04.30 kunne de morgenfriske i den russiske by Rostov-on-D... [...]
Romaner · eksplosionen
1 måned, 26 dage siden
12Du er ikke et nul
Når man bare er, er man ikke bare. · At være er noget · og noget kan ... [...]
Aforismer og gruk · livsrefleksion
1 måned, 28 dage siden
0Det italienske arkiv - Kapitel 31 - Politih...
Inspektør Molliniari var den første, der gik ud af det store møde... [...]
Romaner · spænding
1 måned, 29 dage siden

Puls: 86,3

Publiceret: 34
Afgivet: 119
Modtaget: 107
Nils Højsager-Jessen (f. 1956)
Inspektør Molliniari var den første, der gik ud af det store mødelokale, hvor de lige havde holdt endnu et møde i "Ferrucci sagen". Han havde på mødet fået en del at spekulere på. Specielt den fremstilling af Giovanni Ferrucci's forretningsimperium og de beløb, der med stor sandsynlighed blev omsat i dette forretningsimperium, havde på det nærmeste chokeret ham. Han havde ikke på nogen måde tænkt, at Frida von Bergen, denne lidt tørre og meget saglige tyske dame fra Europol ved at grave i selskabsregistre og registrerede bestyrelsesmedlemmer havde kunnet lave en så udførlig kortlægning af Ferrucci's aktiviteter. Hun virkede nærmest som en revisor og ingen ville have kunnet forestille sig, at hun rent faktisk var en af de højt estimerede Europol agenter. Hun havde faktisk ikke bevæget sig ret meget, kun frem og tilbage mellem kontoret og hotellet. Men selv når hun spiste på hotellet havde hun via sin lap top studeret registre, bestyrelsesmedlemmer, EU-udbetalinger og ikke mindst sammenhængen mellem alle disse. Hun havde ved at sammenholde alle de oplysninger hun fandt frem til kunne forbinde selskaberne med projekter der fik EU-støtte og ved at sammenholde selskabernes bestyrelsesmedlemmer, havde hun kunnet sammenkæde selskaberne med en lang række ulovlige svindel aktiviteter. De beløb der gennem årene var svindlet for var skræmmende høje.

Det havde også forbavset ham og fyldt ham med ikke så lidt stolthed, at den italienske retsmediciner Antonio Casano havde konkluderet, at der oppe i Ferrucci villaen havde ikke havde været et angreb, men at der havde været to separate attentater. Det første attentat havde været et snigmord på Giovanni Ferrucci, udført med kirurgisk præcision fra meget stor afstand med en riffel og det andet attentat havde været det blodige angreb med automatvåben på villaen. Antonio Casano havde ligeledes konkluderet, at Carlo Vertone's død havde været et uheld, der udelukkende var sket på grund af høj hastighed på ned ad vejen fra Ferrucci villaen og sammenstødet med en vild ged, der havde kilet sig fast mellem bilens skærm og højre fordæk.

Selv om det ikke hjalp på selve opklaringen, havde det også været en vis tilfredsstillelse i, at IT-specialisten Jacques Du Bois ved at følge op på sine kontakter i banksektoren, og ved en grundig kontrol af EDB-protokollerne i Credit Suisse, havde kunnet frikende ham for alle former for mistanke om bestikkelse. Man havde endog kunnet spore de plantede beviser tilbage til en specifik person i banken, denne person var nu anholdt og sat i forvaring af det schweiziske politi. I samarbejde med det schweiziske politi havde den østrigske Europol agent Franz Ördinger ydermere fået tilladelse til at deltage i afhøringen af denne person. Selv om Schweiz ikke var medlem af EU, så var der dog et meget tæt samarbejde mellem Europol og det schweiziske politi. Franz Ördinger ville allerede i aften rejse til Schweiz for at deltage i efterforskningen af denne del af sagskomplekset. Man havde drøftet netop dette tiltag et stykke tid, men fordi denne sag indebar så mange elektroniske spor, var man enedes om, at det skulle være Franz Ördinger, der skulle rejse til Schweiz og ikke Europol teamets IT-specialist Jacques Du Bois.

Franz Ördinger havde i samarbejde med det lokale politi og Europols gerningsstedsteknikker, den tyske Heino Breitner, gennemgået den gård syd for Pescara, hvor man umiddelbart efter det sidste møde havde lavet en action imod. Gården havde været forladt da de ankom, men ved gennemgang af gården, havde man fundet klare beviser for, at det var til denne gård, man havde bragt den fra hospitalet bortførte angriber. Der var ud over blod, sprøjter, ampuller og forbindingsgrej en lang række andre forensiske spor, der var ved at blive undersøgt nærmere. De politifolk, der var blevet tilbage og havde undersøgt de omkringliggende arealer, havde adskillige timer senere fundet liget af den bortførte fra hospitalet. Selv om man endnu ikke havde alle detaljerne, kunne det med sikkerhed siges, at manden var blevet tortureret - længe.

Gustav Sigurdsson havde sammen med hospitalets ledelse og et par uniformerede betjente fundet frem til, hvem der kunne være den "insider" der havde hjulpet bortførerne med detaljer, nøgler og lokalkendskab. Da de var kørt ud for at anholde ham, var et kommet til en kort men heftig skudveksling. Desværre var manden blevet ramt af to skud, hvoraf det ene havde været dræbende. Han kunne således ikke afhøres, men man var ved at undersøge, om han på nogen måde havde forbindelse til Giovanni Ferrucci's organisation.

Europols psykolog og profiler, den belgiske Vera Claeys, havde opstillet en profil af de to organisationer. Dette var sket på baggrund af hendes gennemgang af de hidtidige forbrydelser og forbryderne "modus operandum". De kendsgerninger efterforskerne allerede på nuværende tidspunkt havde fundet frem til havde været til stor hjælp.

På vejen op til sit kontor, lod han de mange nye oplysninger synke ind. Han var næsten nået helt op til kontoret, da Dino Esposito indhentede ham og orpustet sagde: "Jeg har fået nye instrukser fra Rom og du er ikke mere konstitueret som øverste politimyndighed i Abruzzo." "Nå" sagde Molliniary og fortsatte ironisk: "Hvem er så nu den heldige vinder?" Dino Esposito lignede lidt en pisket hund, da han forsigtigt sagde: "Det er dig, du er nu officielt udpeget af indenrigsministeriet i Rom."

Molliniari kiggede stift på ham og sagde med et bidende ironisk tonefald: "Tak, så burde jeg jo være glad, hvorfor fanden er jeg det så ikke?" Dino Esposito smilede undskyldende og trak på skuldrene. Molliniari var lige ved at skære Esposito i småstykker med den skarpe tone, hans stemme havde, da han resigneret sagde: "Alt hvad jeg bare ville, var at være en god og ærlig detektiv, og nu skal jeg samle og holde sammen på et cirkus i opløsning". Esposito klappede ham trøstende på skulderen og sagde opmuntrende: "Sagen skrider ellers hurtigt frem i alle retninger". Molliniari nikkede resigneret og sammen gik de ind på Molliniari's kontor.

Lidt senere dukkede også Gustav Sigurdsson op. Sammen sad de et stykke tid og drøftede de næste tiltag og angrebsvinkler for både Europol teamet og Molliniari's politistyrke. De sad ikke længe, for det have ingen af dem tid til, men da Gustav Sigurdsson og Dino Esposito forlod kontoret følte Molliniari sig ikke så overladt til sig selv.

På vej ned ad gangen snakkede Esposito og Sigurdsson sammen om, hvor svært det måtte være, at sidde i Molliniari's situation. "Men han klarer det sgu' godt," sagde Sigurdsson.

Ingen i L'Aquila, af dem kunne vide, at lige i det selvsamme øjeblik, blev der sagt "go" til den mest voldsomme aktion, der nogensinde har været udført i den organiserede kriminalitets historie. Denne aktion ville, hvis den blev offentligt kendt, få Al Capone og Lucky Luciano til at ligne drenge fra søndagsskolen.
Forfatterbemærkninger
Dramaet tager en helt ny drejning

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 15/10-2018 21:02 af Nils Højsager-Jessen (storyteller) og er kategoriseret under Romaner.
Teksten er på 1118 ord og lix-tallet er 47.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.