Det italienske arkiv

Kapitel 33 – Robert Svenson


1 år, 7 måneder siden 1 kommentar 34 kapitler Uafsluttet Romaner kontroleret flugt

2Drømme
Drømmene er de tråde, · som lyksalighedens net · er spundet af · :-)
Aforismer og gruk · lyksalighed
2 måneder, 11 dage siden
2Krydderi
Undtagelserne er krydderiet på livets kedsommelighed
Aforismer og gruk · tanke
2 måneder, 19 dage siden
4Alle snakker om det!
Alverdens forskere ved det alle. · Regeringerne ved det alle. · Medie... [...]
Digte · klimabevidsthed
5 måneder, 6 dage siden
5Stille stunder
Det er i de stille tænksomme stunder, · at tankerne kommer og pirre... [...]
Digte · fortid, nutid, fremtid
5 måneder, 21 dage siden
5Crossroad
Jeg er ikke ung, · har ingen sixpack, · mit hår blevet hvidt, · ryggen ... [...]
Rim og vers · alder, eftertanke
5 måneder, 24 dage siden
5Tågen
Jeg kommer i den kolde nat, · stiger som damp op fra enge og moser.... [...]
Digte · udenfor, i naturen
8 måneder, 8 dage siden
2Bundfald
Med usikre ben rejser han sig, · forlader de u opfyldte ønsker, · bli... [...]
Digte · vagabond
8 måneder, 20 dage siden
7Nej hatten
Nej! · Jeg vil ikke! · Jeg kan ikke! · Jeg gider ikke! · Jeg orker det ik... [...]
Aforismer og gruk · hverdagslivet, grafisk digt
8 måneder, 22 dage siden
3Hvor blev du af?
Du kom til mig og mit liv · på en trist septemberdag. · Du jog de mør... [...]
Digte · hundeliv
9 måneder, 2 dage siden
3Rejsen
En · himmel · malet i trist grå · fodrede vilde vindstød · og varslede vi... [...]
Digte · efterår
9 måneder, 13 dage siden
4Digterens stemme
Hvis ikke digtet bliver hørt, · så har verden mistet en stemme. · Hvi... [...]
Aforismer og gruk · en stemme
9 måneder, 17 dage siden
7Pløret
Det er slet ikke godt, · næsen fyldt med snot. · Nu har ørerne proppe... [...]
Rim og vers · forkølet
9 måneder, 20 dage siden
2Mødet
Robert havde aldrig mødt ham, men gennem mange år havde han lytte... [...]
Blandede tekster · mennesketyper
9 måneder, 20 dage siden
1Øhhhh
Kan du huske Manden med de bare fødder? · Et Plastik Væsen Ad libit... [...]
Digte · blandet
9 måneder, 25 dage siden
1Floden
For hver meter, · færgen tøvende gynger · ud på rejsen, · ud på vandet,... [...]
Digte · usikkerhed
9 måneder, 25 dage siden
1Ord
når du en skrevet strofe fortryder · fordi den ikke som din tanke l... [...]
Digte · ordkamp
9 måneder, 27 dage siden
3Vi er os
Jeg er mig, og du er dig. · Men sammen bliver vi til os.
Aforismer og gruk · os
9 måneder, 27 dage siden
2Hjerte
-- -- · ---at mødes --- . --- at finde os--- · ---at føle kærligheden... [...]
Digte · livledsagelse
9 måneder, 28 dage siden
6Krystaller
efter · en lang nat · vågnede hun op · med små saltkrystaller · på sine k... [...]
Digte · flugt
10 måneder, 3 dage siden
2Kniven
flæsk · gi' ham tæsk · giv den hele armen · stik en kniv i tarmen · spark... [...]
Digte · kniv
10 måneder, 4 dage siden
2Bølger
De går først op. · Men de går atter ned. · De vugger nogle af os i sø... [...]
Digte · havet
10 måneder, 5 dage siden

Puls: 15,0

Publiceret: 2
Afgivet: 1
Modtaget: 11
Nils Højsager-Jessen (f. 1956)
Robert kørte rask til mod Basel, men da han ankom var klokken allerede blevet 20 minutter over midnat. Han var ved at være godt træt men følte, at det var for sent at tage ind på et hotel. Bed and breakfast var på grund af tidspunktet også nærmest udelukket og i stedet kørte han videre over grænseovergangen Basel-Kannenfeld ind i Frankrig. Efter at have passeret grænsen, kørte han yderligere to en halv time, inden han i et roligt hjørne af en rasteplads fik sig et par timers søvn. Da han vågnede fra sin lur, havde han svært ved at ryste søvnen og trætheden af sig, dertil havde han sovet for dybt og ligget for ubekvemt. Bilen var godt pakket og derfor havde forsæderne ikke kunne lægges helt tilbage. På toilettet til det cafeteria, der var på rastepladsen, friskede han sig lidt op, efterfølgende købte et stort papkrus med latte og et par croissanter, som han tog med ud i bilen. Her sad han lidt og planlagde sin tur ned gennem Frankrig, mens han stille og roligt drak sin latte og spiste sine croissanter. Så kørte han afsted sydpå med Barcelona som mål. Hans næste stop skulle være udkanten af Lyon, hvor han ville købe en brugt bil fra en privat, inden han kørte videre. Dette skift til en privat købt bil i Pieter Neimhagens navn, der ikke havde den mindste lighed med de identiteter, han efter Lyon ville bruge, skulle slette de sidste mulige spor af hans færden. Hans ide om at skifte fra en lejebil til en anden havde han droppet. Han kunne ikke pege på en speciel grund til denne ekstra sikkerheds foranstaltning, men en eller anden kriblende fornemmelse ned ad rygraden havde budt ham at ændre sine planer. Da han nærmede sig Lyon kørte han af motorvejen og begyndte at se sig om efter et sted, hvorfra han kunne handle bil og overnatte. I Villefrance-Sur-Saône lige nord for Lyon, fandt han i udkanten af landsbyen et landligt og hyggeligt udseende "Bed and breakfast", hvor han kunne parkere bilen inde i en gårdsplads. Godt skjult for blikke ude fra vejen. Fordi hans franske sprogkundskaber var meget begrænsede, præsenterede han sig jovialt på gebrokkent tysk med fornavnet Pieter og efternavnet Neimhagen. Han slap uden besvær for at vise nogen form for ID og tog sin lille rejsekuffert med sig ind, hvor han indrettede sig på det hyggelige værelse.

På Pieter Neimhagens mobiltelefon søgte han, siddende i værelsets behagelige lænestol, på internettet efter brugte biler til salg fra private i Lyon området. Han fandt hurtigt 4-5 interessante biler til salg og ringede nu rundt til de forskellige sælgere. Tre af dem havde tid til at fremvise bilen og handle den samme dag og han lavede konkrete aftaler med disse tre. Efter yderligere tre kvarter startede han den lejede bil og begyndte sin rundtur til de potentielle sælgere. Det første sted så han på en 5-6 år gammel Reneault Scenic, bilen så meget velholdt ud, men i motorrummet var der svinet med en del olie. Da han lyttede til bilens motor i tomgang, kunne han svagt høre bankelyde fra blokken. Han oplyste sælgeren om, at han ville melde tilbage, idet han havde yderligere to biler, han først skulle se på. Den anden bil han kiggede på var en Peugeot Partner 2.0 HDi med kun fire år på bagen. Bilen var flot og lød som en drøm, han kørte med sælgeren en prøvetur og havde ikke det mindste at udsætte på bilen. Tilbage hos sælgeren handlede de til den aftalte pris på 11.800 Euro kontant og han tilbød yderligere 200 Euro, hvis han måtte få bilen med straks og så selv sørge for om registrering, Sælger greb chancen for straks at få de 200 Euro i hånden og slog til. Robert ringede til de to andre og fortalte, at han havde handlet bil med en tredje. De aftalte, at sælger kørte bilen ud til Roberts "Bed and Breakfast" og på Roberts regning tog en taxa hjem. Ude ved Roberts værter blev bilen parkeret og sælger betalt 12.000 Euro + 35 Euro til taxaen.

Nu flyttede Robert alle sine ejendele over i den nye og dog brugte Peugeot Partner, efterfølgende kørte han med den nu tomme lejebil ind til Udlejningsbureauets filial i Lyon og afregnede kontant. Som da han lejede bilen i Schweiz, brugte han Pieter Neimhagens ID og betalte kontant. Han gik ca. 1½ kilometer hen til et bussamlingssted og tog derfra en taxa ud til et hus, der lå fire eller fem numre fra ejendommen med hans B&B værelse. Da han efter denne travle eftermiddag kom ind på sit værelse, klædte han sig af og lagde sig på sengen. Han smilede lidt, fordi han var ret godt tilfreds med de tiltag, han havde gjort og der gik ikke lang tid, inden han sov dybt og tungt.

Næste dag sov han helt til klokken halv otte og tog sig god tid til et bad og sin øvrige morgen toilette. Efterfølgende fik han et solidt morgenmåltid serveret i husets store køkken / alrum. Han betalte for værelset og takkede høfligt for værtparrets gode behandling. Så kørte han afsted i retning mod Montpellier, hvorfra han ville sætte retningen mod den spanske grænse, som han ville passere mellem Perpignan i Frankrig og Figueres i Spanien. Han forventede med et par stop i løbet af dagen, at ankomme til sin lejlighed i Barcelona omkring klokken otte om aftenen. Bilen ville han foreløbig beholde under sit ophold i Barcelona. Han håbede og troede på, at han med afvikling af alle sine forretningstråde i Schweiz ville have brændt alle de broer, over hvilke eventuelle efterforskere ville kunne finde frem til ham. Men under sin kørsel ned gennem Frankrig, var der en nagende fornemmelse af tvivl og usikkerhed, der sad som en sugende fornemmelse i maven på ham.

Som planlagt var han lidt i otte i Barcelona og kørte direkte til sin lejlighed i Carrer de Rios Rosas. Undervejs ringede han fra en lille cafe til den ældre dame - Eliana, der meget omhyggeligt holdt lejligheden og også vogtede over den. Han var en enkelt gang, for omkring et år siden, kommet så sent til lejligheden, at han ikke havde villet kontakte hende. Han var den næste morgen vågnet brat, idet Eliana stod og slog kraftigt på ham med et kosteskaft. Hun havde selvfølgelig været både flov og ked af det skete, men efter et stykke tid skældte hun ham yderligere ud. Fra den dag af, havde han altid husket at give hende besked når han kom til Barcelona. Da han kørte op foran ejendommen, hvor hans lejlighed lå, stod hun på fortovet og ventede på ham og hjalp ham med at tømme bilen. På oppakningen kunne hun godt se, at han denne gang ville blive noget længere tid end han plejede.

Allerede klokken 21.30 kunne han gå hen til en nærliggende restaurant og få sig et godt måltid. Det var lang tid siden han sidst havde været i Barcelona og derfor bestilte han i en af de dejlige lokale fiskerestauranter deres legendariske paella. Tilberedt på den helt rigtige måde i en dyb pande (paella = i en pande) med flere slags hvid fisk, calamares og flere slags skaldyr. Risene kogt i en vidunderlig fiskefond og smagt til med den rigeligt af den gode og dyre safran. Han sluttede af med dessert af is, knuste cookies og friske frugter. Efter måltidet gik han lidt rundt i Barcelonas gader inden han opsøgte sin lejlighed igen.

Lejligheden lå på 2. Sal og var på 82 kvadratmeter. En hyggelig stue med ældre spanske egetræs møbler, der var nænsomt restaureret. Et dejligt og stort køkken i spansk landstil, med de for egnen typiske kakler og en niche til komfuret. Badeværelset var behageligt indrette og lavet uden toilet. Dertil kom et noget mindre toilet med kun en enkelt lille håndvask ud over toilettet. Soveværelset var behageligt, men ikke det største, der var plads til en dobbeltseng og en skabsvæg. Der var derudover et ekstra værelse, der foreløbigt var indrettet med et skrivebord, en skrivebordsstol og en enkeltseng. Robert satte sig ved skrivebordet og demonterede både sin egen mobiltelefon og Pieter Neimhagens mobiltelefon, derefter brændte han i en lille skål begge simkort og alle de papirer, der havde noget med Pieter Neimhagen at gøre. Til sidst gik han ned i ejendommens gård og smed posen med stumper og aske i containeren. Han flyttede et par andre affaldsposer hen over posen med stumperne og sikrede sig, at intet af hans egen pose var synlig. Så gik han atter op til lejligheden, hvor han ret hurtigt fandt ind i sin seng og faldt i en dyb søvn.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 05/01-2019 21:32 af Nils Højsager-Jessen (storyteller) og er kategoriseret under Romaner.
Teksten er på 1445 ord og lix-tallet er 39.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.