2Septembers fald
Hvide skyer driver forbi ruden, · i det blå over de røde tage. · Lyse... [...]
Digte
9 dage siden
6Hvor som helst
Det er dig som går i skoven · og et øjeblik er hende, · en ukendt kvi... [...]
Digte
17 dage siden
2Sommerens vraggods
Hedebølge og jeg dør af sol · til den sidste dag med håb om flere. · ... [...]
Digte
1 måned, 22 dage siden
2Højsommer og juli
Højsommer og juli. Vi holder fri. Azurblåt hav og blå høj himmel.... [...]
Kortprosa
2 måneder, 18 dage siden

Puls: 48,9

Publiceret: 7
Afgivet: 36
Modtaget: 25
Poul Erik Pedersen (f. 1957)
Jeg kan huske en kvinde. Hun stod på gaden under den varmende sol. Det var tæt på ækvator. Hun talte uafbrudt, som en grammofonplade, der kørte baglæns. Omkring håret havde hun et farvestrålende tørklæde, hvorunder håret var gemt. Fluerne sværmede om det hun solgte. Netop fluerne mindede mig om alt det, jeg havde forladt i det kolde Danmark. Jeg forstod ikke meget af det, hun sagde, så hun tog blot min hånd og førte mig ind i et hus næsten uden vinduer. Bagved huset lå der en have, hvor der var skygge. I haven var der smukke blomster og grønsager. Pludselig tog hun det farverige tørklæde af og hendes mørke kraftige hår foldede sig smukt ud. Nu var intet sikkert mere og alt kunne ske. Tæt på ækvator tog jeg hul på et nyt syn af svimlende dage, hvor der kom flere og flere farver på tilværelsen.
Forfatterbemærkninger
1986

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 07/04-2019 14:15 af Poul Erik Pedersen (Poulerik) og er kategoriseret under Blandede tekster.
Teksten er på 147 ord og lix-tallet er 30.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.