En flænge i din dunjakke


9 måneder, 29 dage siden 0 kommentarer Kortprosa skam tragedie selvhad

2Eruption
Kornede takker på asfaltvulkanens kraterskakt · Kronbladsprojektil · ... [...]
Digte
9 måneder, 29 dage siden
0En flænge i din dunjakke
En flænge i din dunjakke. Seks metrodøre åbner En fjerrod tirres ... [...]
Kortprosa · skam, tragedie, selvhad
9 måneder, 29 dage siden
3Fængsel
Jeg er fange. Fanget. I fængsel. Fængslet. Bange. · Hvad hvis jeg a... [...]
Digte · skygge, fangeskab, længsel
1 år siden
6Du fødes
Du kommer med alt hvad der er dig. · Du kommer faktisk ikke med nog... [...]
Blandede tekster · filosofi, skæbne
2 år siden

Puls: 8,2

Publiceret: 0
Afgivet: 2
Modtaget: 0
Bjørn Dahlenborg (f. 1985)
En flænge i din dunjakke. Seks metrodøre åbner En fjerrod tirres af betonslusens underjordiske vindforhold. De blide modhager må give op. Langsomt daler den ned på en lille klat af mudder. To modsatrettede aftryk af en fodsål, da én hastig fandt ud af at dørene åbnede modsat. Som en af de der plasticdimser med papirsservietter, har fjer nummer et, trukket fjer nummer to ud.

Du står på stenbroen og spejder efter noget. Måske er det den tid der blev spildt på de mænd der endte med at gøre dit liv sværere end du havde regnet med. Måske er det bare for at finde ud af hvor Netto i Valby ligger. Du skal lige have en flaske vand inden. Musklerne i dit ansigt er så anspændt, at du uvilkårligt står og skærer tænder. Mødet med ham. Det kan ikke være anderledes.

Han lukker døren og du står ude i trappeopgangen. Som så mange gange før, med tårer løbende ned ad kinderne. En følelse af ikke at burde være. Tusind følelser om ikke at være. At trække vejret virker forkert. Forbudt.

Udenfor. Vinden blæser dit hår væk fra ansigtet, så alle kan se sårene i dit ansigt. Kigger de dig i øjnene, ser de flere sår. Sår som ikke kan danne sårskorper, men som virker som en evig, blødende kilde af forliste drømme der væder dit sind. Igen og igen.

Solens stråler varmer det hud de rammer. Genskinnet fra din læderjakke, bliver udkonkurreret af dine blanke øjne. I dem ses havet. I dem ses solnedgangen for sidste gang. Havoverfladen trykker mod dine pupiller og sender din sjæl videre ud mod evigheden.
Forfatterbemærkninger
Egentlig skulle det have været en sammenhængende historie, men det var kun brudflader der kom. Hvad tror du der er sket i hullerne?

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 30/04-2019 21:45 af Bjørn Dahlenborg (Dahlenborg) og er kategoriseret under Kortprosa.
Teksten er på 269 ord og lix-tallet er 24.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.