Refleksion


4 år siden 2 kommentarer Kortprosa sjæl relationer refleksion

2Refleksion
I store, forsigtige cirkler nærmer hun sig søen. Den omskiftelige... [...]
Kortprosa · sjæl, relationer, refleksion
4 år siden
2Månefryd
"Se, hvordan hendes hår ligner et stykke skåret ud af himlen," lø... [...]
Eventyr og fabler · mani, forelskelse, fantasi
9 år siden
23Pigen med de blå øjne
Silja besøgte somme tider sin tante i Klippehytten ude ved kysten... [...]
Fantasy
13 år siden
18Den hvide fjer
Lad mig fortælle dig en historie... · Hun kunne beskrives på mange ... [...]
Noveller
14 år siden
2I drømme…
I drømme lever du og jeg, · som stjernerne, forbundet · På nattehiml... [...]
Digte
14 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Line Lundstrøm Rasmussen (f. 1990)
I store, forsigtige cirkler nærmer hun sig søen. Den omskiftelige sommerdag er fuld af leg og latter, og en kvinde i en rød kjole sender hende et smil. Midt på græsset ligger søen. Skåret ud i blank granit. Totter af skyer er faldet ned fra himlen og svømmer nu rundt i overfladen fanget i et midlertidigt glansbillede. Man synes dog at fornemme et sitrende øjenlåg glide henover vandet, hvor verden vendes på vrangen. Det er dragende. Næsten opstemmende. Livet er i sin mest koncentrerede form, når man bevæger sig på kanten af ting. En ubestemmelig silhuet vokser frem af bredden som et stykke fløjl, der væves ind i vandet. Billedet bliver langsomt genkendeligt. Trivielt. Hun sukker. Omkring på søen springer sorte skygger rundt på lette fødder i en evig flygtighed. De flyder rundt om og gennem hinanden, dirrer let i omridsene og skifter form. Kun hendes eget spejlbillede forbliver statisk. En skygge passerer gennem hendes. På én gang umærkeligt og bevægende. Stemmerne og latteren i luften skaber et tomrum i søens spejling. Men i stilheden er der plads til dybere refleksion. Under hver og en af søens sorte skygger strømmer et væld af nuancer, der efterlader hende rastløs. Hun vil gribe fat om det og bringe det op i lyset. Hvis hun kunne. Måske ville hun da forstå det. Men allerede nu mærker hun, hvordan det siver gennem fingrene på hende. Hun stirrer fascineret. I et øjeblik fornemmer hun et glimt af den rene sjæl, men så snart hun får øje på den, er den hastigt videre. Hernede i dybet burde sjæle smelte sammen, men i stedet løber forvirrede, nøgne sandheder rundt i mørket og taler hvert sit sprog. På det dybeste sted er vi alle alene. En flosset trækning river i hendes ansigt. I vandkanten kommer en rød plet til syne og bliver til en kjole. Pludseligt rammer en sten søen. Vandspejlet slås itu. Mellem myriader af skår brydes hendes statiske refleksion, og foranderlige flager flygter henover krusningerne.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 28/09-2019 15:15 af Line Lundstrøm Rasmussen (line888) og er kategoriseret under Kortprosa.
Teksten er på 329 ord og lix-tallet er 32.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.