Manden på billedet, kender du ham?


3 måneder, 18 dage siden 2 kommentarer Kortprosa ensom på gaden hjemløses kamp

2Skribenten er det mest magtfulde
Kuglepennen er et mægtigt våben · Mægtigere end terroren i verdenen... [...]
Blandede tekster · skriv
2 måneder, 5 dage siden
2Sommerglæde
Platerne groer · Fuglene kvidrer · Solen skinner · Musik fra det åbne v... [...]
Digte · sommertid, vandkamp, livsglæde
2 måneder, 21 dage siden
2Dualitet
Du for mig til at føle · Du for mig til at føle mig elsket · Elsket o... [...]
Digte · parforhold, to sider, sindstilstand
2 måneder, 29 dage siden
4Vinduet står åbent
Vinduet står åbent · Natten er blevet meget lang · Månen står højt og... [...]
Digte · nattestemning, rastløshed, naboer
3 måneder, 6 dage siden
0Musikkens by
Vågn op du lille by · Vi skal en dans nu danse · Spillemand spil op t... [...]
Digte · musik, livsglæde, sjov i gaden
3 måneder, 10 dage siden

Puls: 22,2

Publiceret: 4
Afgivet: 4
Modtaget: 10
Nova Solariso (f. 1979)
Manden på billedet ser gammel og slidt ud. Han har haft et meget hårdt liv. Hvad han har lavet, ved jeg ikke! Manden på billedet lever på gaden. Hver dag er det en kamp for overlevelse. Hver dag er det en kamp for at finde noget at spise og drikke, samtidig at finde ly for naturen.
   Manden på billedet lyder så upersonligt, så skal vi ikke kalde ham Anton. Anton er 56 år, men han ligner en på 70 år. Rynket og beskidt, som han er, er der ingen der vil kendes ved ham.
   Anton har de sidste 20 år levet på gaden, men hvad han har lavet før er der ingen der ved. Anton er meget hemmelighedsfuld på det punkt. Måske var han kriminel eller også var han rig. Måske er han stadig rig, men tåler ikke presset fra de sociale krav.
   Manden på billeder, Anton, er hver dag på besøg på det lokale hjemløse center, hvor han får lidt at spise og lidt nyt tøj, hvis det er det han har brug for.
   Anton har selv valgt at leve på gaden, det har han sagt/fortalt til en anden hjemløs. Den mand vi kalder Anton er begyndt, at have et dårligt helbred, da han drikker meget for at holde sig varm og bedøvet. Når han har penge går de næsten altid til alkohol. Anton lider af dårlig hjerte og har begyndende nyresvigt. Skrumpeleveren har han haft længere siger han selv. Anton burde være på en eller anden form for behandling, der er gratis. Det er dog kun et generelt sundhedstjek, som kan hjælpe ham bare lidt.
   Han har ikke pengene til at betale for medicinen og han vil ikke på et hospital. Anton er meget stædig, hvad det angår. Han siger at det bare er en pengemaskine, som hele tiden er sulten.
   Anton har de sidste 10 år ikke set sin familie, men har han en familie, en kone og børn eller er det kun ham selv? Manden på billedet er en udkørt og nedbrudt mand, men også en stolt og stædig person. Han er en overlever.
   Hvor han er om 10 år ved ingen med sikkerhed?
   Hvis han bliver ved på den måde, så lever han ikke ret meget længere. Desværre tror jeg ikke på at se denne mand på billedet igen. Kun dette billede at et tegn på at han var lige der hvor fotografen var.
Forfatterbemærkninger
Inspireret af et billede af en hjemløs på gaden i USA. Billedet var i sort/hvid.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 18/12-2019 13:14 af Nova Solariso (CharlyGirl79) og er kategoriseret under Kortprosa.
Teksten er på 399 ord og lix-tallet er 24.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.