Rejse


1 år, 4 måneder siden 1 kommentar Noveller krise kærlighed ægteskab

0Hvem overlever middagen? - Kapitel 3
Inde i Den Blå Salon, som ironisk nok ikke er blå men cremefarvet... [...]
Romaner · familie, diktatur, magtesløshed
5 måneder, 22 dage siden
0Hvem overlever middagen? - Kapitel 2
Marete træder ud på gruset efter at have parkeret bilen ved siden... [...]
Romaner · familie, diktatur
6 måneder, 24 dage siden
0Hvem overlever middagen? - Kapitel 1
"Var du ikke stoppet?" · Tuva tager et langt drag af cigaretten og ... [...]
Romaner · diktatur, familie
6 måneder, 25 dage siden
2Bevidne
En skarp lyd. Høj. Gennemtrænger hele værelset. Fra væg til væg e... [...]
Noveller · journalist
6 måneder, 25 dage siden
1Appetit
Sommerfugle · i maven · rucolasalat i køkkenhaven · et sug af sult · Kami... [...]
Digte · lidenskab, sult
1 år, 2 måneder siden
1Elektricitet
Mine læber mod dine, en vekselstrøm mellem os, · evig flammende gni... [...]
Digte · lidenskab, vanvid, forelskelse
1 år, 2 måneder siden
4Den modvillige helt
Modvillig · Offervillig · Kløgtig · Skyldig · Jeg ser dig, en offervillig... [...]
Digte · heltemod, benægtelse, roller
1 år, 4 måneder siden
1Rejse
Kvalmende fugtig hede rammer mig og ødelægger fuldstændig den beh... [...]
Noveller · krise, kærlighed, ægteskab
1 år, 4 måneder siden
3En dans
Lucy og jeg ankom først til en af hovedstadens mest velbesøgte na... [...]
Noveller · forelskelse, flirt, kærlighed
1 år, 5 måneder siden
1Forglemmigej
Tågen forsvinder ikke som dug for solen. · Solen stiger ikke op i ø... [...]
Digte · demens, afsked, livet
1 år, 5 måneder siden
2Udyret
I en halv knust verden · overvokset af bittersøde natteskygger · neds... [...]
Digte · samfund, konflikt
1 år, 5 måneder siden
1Snehvide
Der var engang et kongerige · Der var engang en dronning · En dronnin... [...]
Digte · eventyr
1 år, 5 måneder siden
1Hævn
Mine støvler knasede den tørre rødbrune jord under sig for hvert ... [...]
Noveller · selvtægt, western, retfærdighed
1 år, 5 måneder siden
4En aften i december
Hvide fnug daler gennem luften. Langsomt faldende ned på de aller... [...]
Kortprosa · sorg, søskende, vinter
1 år, 7 måneder siden
1En kvinde må gøre hvad, der er nødvendigt
Efter treogtredve år har jeg lært en ting eller to om at overleve... [...]
Noveller · gangster, 1920erne, lgbt
1 år, 7 måneder siden

Puls: 3,5

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 1
Gitte Lindorff Hansen (f. 1986)
Kvalmende fugtig hede rammer mig og ødelægger fuldstændig den behagelig kølige tilstand min krop har nydt, mens vi fandt vores tasker og kufferter på bagagebåndet. En brat opvågning idet terminaldørene automatisk glider op. Kvælende svedvarme rammer mig som en syngende lussing. Jeg får øje på begyndende svedmærker hen over skuldrene på Sayres azurblå Ralph Lauren skjorte. Så klamt.

Sayre bevæger sig i et rask tempo med computertasken på skulderen og sin kuffert hen ad den brede asfaltbelagte forgængersti til busbåde stationen. Jeg kommer længere bagud trippende i mine Michael Kors højhælede pumps med min Hermès taske dinglende fra hånden og trækkende min kuffert med den anden hånd. Rundt om mig kommer andre kuffertbærende mennesker enten mod eller forbi mig. Mange har tydelige svedperle løbende ned over pande og kinder, andre igen puster og hiver efter vejret.

Jeg når enden af stien, herfra en nedadgående trappe. 20-30 trin er et godt slag på tasken. Jeg læner mig op ad kufferten og holder et velfortjent hvil. I det fjerne bølgende petroleumsblå havvand, en vaporetto tøffer langsomt væk fra bredden, mens en anden vaporetto er i gang med at ligge til kaj ved busbåde stationen. Under skiltet for den offentlige busbåde transport står Sayre med hovedet begravet i sin tablet. Gudfaderbevares.

En italiensk udseende mand tager let det sidste trappetrin. Jeg kan tydelig både se og mærke hvordan, hans blik kører som en elevator over min velformede krop. Hvordan hans blik dvæler ved mine fremhævede bryster. Med en Victoria's Secret push-up BH går du aldrig galt i byen.

Vores øjne mødes. Hans ibenholtsorte mine grå. Ikke skyggen af skam. Jeg smiler, og han kommer straks hen til mig. Naturligvis bærer han gerne min kuffert ned. Fireogtredive til september og jeg kan stadig sno mænd om min lillefinger. Hjemme, ude, hvor som helst.

Efter en venlig afsked (hans hånd hvilende og glidende med en lille afstikke ned mod min bagdel, mine læber blødt mod hans kind), tripper jeg hen under skiltet til Sayre, der ikke har øje for andet end sit arbejde. Jeg står et øjeblik, ventende. Ingenting. Et skarpt fnys, og han kigger overrasket op. Det fortager sig hurtig. Vores blikke rammer hinanden kortvarig. Hans tomme og kedelige blå.

Nogle sekunder. Tabletten pakkes forsigtigt i tasken.

Jeg står bare her og blomstre. Venter og venter. Ulideligt. Det er jo ikke sådan, at her bliver mindre hedt. Varmen er er som en dræberslange, der snor sig om kroppen på sit bytte og bare presser til. En svag dunkende smerte begynder lige over mit højre øje. Jeg åbner tasken, finder mine Givenchy solbriller og tager dem på. Lige lidt hjælper det. Den hamrende smerte tager til i styrke.

Sayre holder et lille hvidt papirstykke med rødgyldne bogstaver frem mod mig. Det tager et øjeblik før jeg opfatter hvad, det er og hans mening. Billetten til den nu ventende vaporetto.

Jeg river billetten ud af hånden på ham snerrende: "Gør dig endelig ingen ulejlighed for mig, Sayre."
   Hælene på mine pumps klikker højt mod fliserne. Jeg når hurtigt den ventende kø til vaporetto'en.

"Hey" lyder det bagved fra Sayre. "Du beklager dig altid over, jeg styrer tingene, og når jeg så ikke gør, så er den sgu også gal."

Jeg har så megen lyst til at vende mig og stikke ham sådan en på kassen. Men nu åbner transportpersonalet for ombordstigning.


Efter en sand ørkenvandring nærmer vi os tøffende stoppestedet ved Sankt Markus Torvet. En tæt myldrende menneskemængde fylder næsten hele det brede torv. Kun enkelte mikroskopiske åndehuller, der hurtigt invaderes af den summende vrimmel. Badet i sollys kaster Basilikaen et blændende reflekterende gyldent skær mod os. Selv jeg med mine lysafvisende glas misser med øjnene. Højt over torvet knejser klokketårnets jadefarvede tag med en lille guld vejrhane på toppen.

På trods af at vi passagerer er som sild i en tønde, en klistrende sveddryppende masse, har Sayre formået at tilkæmpe sig en ståplads i skygge fra den brændende sol. Inde under halvtaget med skulderen lænet mod ydervæggen til vaporetto'ens styrerum. Holdende tabletten lige så meget ud fra sig, at han kan arbejde og i sikkerhed fra, at en medpassager kommer til at slå den ud af hænderne på ham.

Jeg drejer hovedet tilbage til min samtalepartner den sidste times tid. En solbrun mand med levende øjne og et charmende smil på læberne. Med enkelte grå strejf i tindingen og det lidt mere gråtonede skæg, der sidder tæt ned langs kinderne, lidt længere rundt om hagen for at slutte som en bred bue, der på den mest elegante måde indrammer en fyldig mund.

Vi sidder tæt omsluttet. Hans arm hvilende langs ryggen på den pistaciegrønne bænk. Jeg kan tydelig fornemme den interesse, vores lette fysiske kontakt skaber hos ham. Den lille sitren, som flyder igennem ham, når hans arm rammer mine nøgne skulderblade. Heden i hans øjne der intensiveres i styrke for hver korte berøring. Det finder ikke en lignende lyst hos mig. Ligesom med de festglade og løsslupne mænd derhjemme nyder jeg den følelse, hans lyst til mig vækker.

Vaporetto'en snegler sig af sted gennem det grågrumset vand. Meget langt væk fra minderne i mit hoved af safirblå vand med en flunkende overflade. Jeg husker min betagelse af den utrolige stråleglans, som jeg kun tidligere havde set hos min mors diamant- og rubinsmykker. Hvordan Sayre havde holdt mig tæt ind til sig, armene om min midte i en kærlig omfavnelse, som blev ved og ved indtil vaporetto'en lagde til kaj ved Sankt Markus Torvet. Et kildende kys mod min nakke, som fik mig til at grine højt. Min sølv forlovelses-/vielsesring som Sayre havde spinket og sparet for at kunne give mig.

Fjorten år siden havde vi stået tæt omslynget, set ud over det flunkende vand og de palæagtige huse og lejlighedskomplekser, der omkredsede vandet på begge sider. Sayre havde taget min hånd, en finger glidende hen over min ring. Vores øjne havde med det samme fundet hinanden. Hans havde haft noget meget bestemt i sig - næsten trodsigt. Jeg husker hans ru stemme. Hvordan hans ord faldt over hinanden, en strid strøm af løfter. "Jeg lover dig, så snart min bog er begyndt at sælge, køber jeg dig en rigtig ring."

Manden og jeg er nogle af de sidste, som kommer fra borde. Han bærer min kuffert hen ad den ujævne bro, hvis opalgrønne maling er kraftig afskallet. En afskyelig lortestank ramte mine næsebroer, så snart vaporetto'en lagde til ved bredden op til Sankt Markus Torvet. Oven på det grumsede vand flyder en overflod af grønne alger. Det vender sig i mig, og jeg tager en hurtigere afsked med manden, end jeg ellers har tænkt mig.

Jeg tripper med stor forsigtig hen over det brostenbelagte torv til den ene af de vældige marmorsøjler, der står som en form for indgang til resten af torvet. Sayre har lagt tabletten fra sig og har nu i stedet for blikket fæstnet på kortet i den nykøbte rejseguide.

En ung mand og kvinde med armene om hinanden går forbi os. De smiler og griner højlydt til hinanden. Strålende af forelskelse og lykke. De forsætter hen til bredden, hvor en gondolfører venter på dem. Han hjælper manden ned først. Manden tager så sin kærestes hånd og hjælper hende forsigtigt ned. Parret sætter sig ned på gondolens dobbelt armstol. Han lægger armen om skulden på hende, og hun trykker sig ind til ham. Hun smiler op til ham, og han bøjer hovedet. Deres læber mødes i et kys, intimt og med tydelig intensitet. Et kys man giver, når man brænder med kærlighed til den anden.

Gondolføreren holder sin åre næsten lodret i vandet og begynder at skubbe. De bevæger sig stille og roligt væk fra bredden. Mine øjne bliver ved igen og igen at vende tilbage og hvile på parret. Hendes hoved ligger på hans skulder. Med hånden giver ham hende et blidt og kærligt klem på armen. Det går usigelige langsomt, men jeg kan ikke få blikket fra dem.
Forfatterbemærkninger
Jeg vil rigtig gerne have nogle andre øjne på mine tekster, så jeg kan forbedre og udvikle min skrivning.Så hvis du har nogle tanker, meninger, ros eller konstruktiv kritik så skriv en kommentar. Bedste hilsner Gitte.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 01/01-2020 22:22 af Gitte Lindorff Hansen (Gilda) og er kategoriseret under Noveller.
Teksten er på 1325 ord og lix-tallet er 33.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.