Krig er fred


1 måned, 2 dage siden 0 kommentarer Blandede tekster krig afstumpethed meningsløshed

3Vejrlig
vi cyklede · på en udpint bunke · rust, du på styret, jeg · i pedalerne... [...]
Digte · eksistentialisme, jazz, erotik
7 dage siden
4Nedrivning
Du er et hus · lige inden det møder · kuglen fra kranen, du · er gulvbr... [...]
Digte · sindet, kærlighed, katastrofe
14 dage siden
0Krig er fred
Han er krigsveteran. Han drikker gammel dansk fra flasken og ryge... [...]
Blandede tekster · krig, afstumpethed, meningsløshed
1 måned, 2 dage siden

Puls: 34,7

Publiceret: 3
Afgivet: 11
Modtaget: 7
Martin Madsen (f. 1987)
Han er krigsveteran. Han drikker gammel dansk fra flasken og ryger grøn cecil. Dagen lang. Nogle gange skider han i bukserne. Aldrig af skræk.

Nytårsaften fyldte vi en hjelm med sne. Vi stak en bajonet igennem den. Ned i den frosne jord. Pissede udover i kogende stråler. Vi lagde en håndgranat i hjelmen. Karlsen fik sprængt sin venstre arm af. Han så mere skræmmende ud, alligevel fritog de ham. Vores gruppefører holdt tale. Det var en smuk gerning. For fædrelandet. Men Karlsen kunne ikke længere be. Vi fangede en officer en dag. Vi stak en granat i munden på ham og viklede en stinkende uldsok om nakken på ham. For at holde på granaten. Han gloede på os med sine gedeøjne. Vi havde taget baretten af ham. Vi blev stoppet på et gadehjørne af en patrulje. Nielsen havde baretten på. Ævlede løs som om det hele ragede os en spand fuld af lort. Vi sad på det samme værtshus de næste tre døgn. Bag blyglas og mølædte gardiner. Drak som en flok svin. Vi var alligevel så snavsede og tilsølede at ingen vidste hvilket land vi kom fra eller kæmpede for.

Vi rejser os op. I kirken. Præsten siger "lad os mindes de faldne og fædrelandet". Vi synger i kor "der er et yndigt land". Ingen af os i samme toneleje. Det lyder som dengang i skolegården. Vi pinte en hjemløs kat ihjel med et stemmejern ovre fra sløjd.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 17/01-2020 07:09 af Martin Madsen (hermanøv) og er kategoriseret under Blandede tekster.
Teksten er på 239 ord og lix-tallet er 28.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.