Farvel?


3 måneder, 22 dage siden 2 kommentarer Blandede tekster

2Farvel?
Farvel? · Jeg vågner blidt og lader søvnen stille og roligt forlade... [...]
Blandede tekster
3 måneder, 22 dage siden

Puls: 2,8

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 1
Nora Kvist (f. 2002)
Farvel?
Jeg vågner blidt og lader søvnen stille og roligt forlade min krop. Jeg har i min halvt vågne søvn svært ved at skelne mellem virkelighed og drøm. Med et sæt bliver min krop omdannet til en bue på sengen i det døsige værelse. Alting snurrer rundt og aftenen inden føles fortrængt. Erindringen om festens hændelser kommer tilbage i små bidder, og jeg tager en dyb indånding og tæller til 10 i hovedet for ikke at bryde fuldstændig sammen. Følelsen af skam og fortrydelse er det eneste der fylder i mit nuværende omtågede sind. Jeg finder min bog og høretelefoner frem til at fortrænge mig selv. Playlisten "farvel verden" strømmer ind af begge øregange samtidigt med, at tårerne triller ned ad min allerede fugtige kinder. Hvordan kunne det dog gå så vidt, tænker jeg for mig selv. Og det er her er bare en af mange gange. Jeg kan ikke feste med ham uden at alkoholen overtager begge vores sind, og vores forhold ender på kanten til at gå i tusind stykker. En mumlen og latter overdøver den ellers høje musik, og nu går det for alvor i gang. Alle er vågne og der er kun ét at gøre: gemme sig på værelset til de alle forsvinder en efter en.
Der bliver banket let på den velkendte brune dør og en af gæsterne træder ind i rummet. Jeg gisper efter vejret og ser til mit held, at det bare er Emilie. Hun sætter sig ved siden af mig, sætter mit hår bag ørene og spørger om jeg er okay. Jeg kan ikke holde det inde og gråden vælter frem, mens jeg tænker på 1000 ting og åndedraget bliver hektisk. Hun kigger på mig med hævede øjenbryn, triste øjne, medlidenhed. Siger ingenting. Mit hjerte stopper med at slå i et par sekunder. Hun rækker ud efter mig og giver mig et stort knus. Det var lige hvad jeg havde brug for, men håbede nu alligevel knuset kom fra en anden...
...

Festen starter om præcis to timer, men vi vælger at dukke op lidt før for at få lidt alene tid med Noah og William. Idet vi træder ind ad døren, bliver vi mødt med krammere og et lille glas med noget der ligner en opblanding af vodka og appelsinjuice. Der går ikke længe før vi beslutter at smide os i sofaen. Jeg lægger mig i hjørnet af sofaen med Noahs arm rundt om livet på mig, det bruser varmt igennem mig. Vi ligger og småsnakker, mens han kærtegner min kind og kysser mig blidt på munden.
Klokken nærmer sig 20:00 og gæsterne kommer i små flokke væltende ind ad dørene. Det starter stille ud med et par shots og druklege. På trods af mit nytårsforsæt vælger jeg at tænde en smøg ude i kulden. Jeg stiller mig med de andre dårlige lunger, mens vi får en god sludder. Samtalen tager dog en negativ drejning, da Noah vælger at joine os ude på terrassen. De begynder pludselig at byde på mig. "40 kr. for en omgang", slynger en af "seje" drenge begejstret ud. "40 kr.! Jeg får det gratis", tilføjer Noah med et kækt smil på læben. Jeg bliver lidt småfornærmet og sætter mig på en våd terrasse stol. "Pas på den lige så våd som din fisse", råber Noah, som med det samme får resten af Gutterne til at bryde sammen af latter. Mit hjerte skipper et slag, og jeg går arrigt indenfor og sætter mig ved spisebordet ved siden af Maria og begynder at indtage grænseløse mængder af alkohol. Hun prikker nervøst til mig og hvisker at hun skal fortælle mig noget. Jeg læner mig tættere på hendes mund og hun uddyber. "Jeg kan ikke sige hvor jeg har det fra, men Noah og Sif kyssede på skituren." Det giver et sæt i min krop og jeg føler mig med et lammet. Jeg rejser mig beruset op fra stolen. Min krop går helt amok, jeg må være ved at miste kontrollen. Jeg vælter om på sofaen og kan mærke alkoholen snurre i min krop. En følelse af kvalm opstår i min mund og slumrer hen. Jeg kommer til bevidsthed i det en hånd strejfer min røv. Jeg drejer hovedet og skimmer Olivers røde hår. Hans hånd strejfer min mave og nærmere sig lige så stille min buksekant. Jeg får det straks ubehageligt, men er samtidig ikke i stand til at gøre modstand. Hans hånd rækker længere ned og jeg mærker tårerne strømme ned ad min ene kind. Forskrækkelsen forsvinder og jeg fjerner hans hånd og rejser mig op og tonser ud på toilettet. Brækket fosser ud af munden på mig; først en masse øl og derefter den fordøjede mad. Hede tårer løber ned ad mine kolde kinder. Maria holder mit hår væk og stryger med en hånd på ryggen. Jeg retter mig op og forventer en ny bølge af svimmelhed, men den kommer ikke. Men en dunkende hovedpine har afløst kvalmen, som om jeg allerede har tømmermænd. Jeg tørrer mig under øjnene med pegefingrene, som bliver sorte af mascara.
...

Jeg får mig endelig taget mig sammen til at løsrive mig fra sengen og gå ud og se folk i øjnene, men med den tanke i baghovedet, at det kun vil blive modtaget med dømmende blikke. Til mit held opdager jeg at overtallet inklusiv Noah er gået på jagt efter morgenmad ude i det tidlige byliv. Jeg vælger derfor at sætte mig på sofaen og læse min bog færdig for at drive mine tanker hen på noget andet. Der går hvad der føles som dage, før de vender mætte tilbage. Det er første gang siden i går aftes, at jeg får et glimt at se af Noah, men han strejfer mig slet ikke. Et par minutter senere skimter jeg ham slentrer ind på et værelse med Emilie. Jeg plejer normalt ikke at være typen der smuglytter, men jeg bliver nærmest draget til den dør og især til hvad der befinder sig bag den. Jeg suger alt til mig, og min nysgerrighed bliver stillet. Jeg kan tydeligt høre begge deres små kvidrende stemmer gennem døren. "Har du virkelig tænkt dig at droppe det hele af en grund der er baseret på en LØGN!", udbrød Emilie så. "Jeg kan jo bare springe videre på Sif". Jeg kan fornemme hans kække udtryk, der blot befinder sig et par metre fra mig. "Så du vil bare bolle videre med en anden uden at kigge tilbage? "Hey, en ny fisse er bedre end en gammel fisse, så du kan bare fortælle hende at det er slut!" Jeg flytter mig med en hurtig bevægelse væk fra døren og går hen til de andre, der står og snakker i køkkenet. Jeg når slet ikke at ane hvad der skal til at ske, da jeg ser ryggen af ham, hans skæve rygsæk over skulder, hans rodede hår. Han ser sig ikke tilbage, og så er han ude af syne. Jeg kigger ud af vinduet med opgivende øjne. Underligt fortabt.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 16/03-2020 20:49 af Nora Kvist og er kategoriseret under Blandede tekster.
Teksten er på 1160 ord og lix-tallet er 27.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.