10 mod 1 (1. Beretning)


4 måneder, 5 dage siden 2 kommentarer Kortprosa

7Hvorhen herfra?
Vejen foran mig er lang, snorlige og søvndyssende · Vejen til venst... [...]
Digte
15 dage siden
2You better believe it!
Jeg vil her kalde mig Jack. Jeg er 30 år, lever alene og er jomfr... [...]
Blandede tekster
1 måned, 16 dage siden
8I hundeskoven
Solen skinner og vinden er doven · det har lokket mange i hundeskov... [...]
Rim og vers
2 måneder, 11 dage siden
6Bliver mig selv igen
Vi har · levet, leget, grinet, udforsket · og elsket - · sammen. · Siden ... [...]
Digte
2 måneder, 24 dage siden

Puls: 33,4

Publiceret: 4
Afgivet: 17
Modtaget: 24
Britt Kjellerup (f. 1961)
Alle kender dig. Du træder ind ad døren hver dag, præcis på slaget ti. Du hilser med et nik på servitricen og stiler så direkte mod din faste plads, det lille bord ved vinduet, hvor dagens avis allerede ligger klar. Det sædvanlige, en kop kaffe med "fløde", står på bordet endnu før du har fået overfrakken af.

Det er en enkelt gang sket at døren først blev åbnet fem minutter over ti, men et demonstrativt kig på dit armbåndsur, efterfulgt af et meget bestemt blik på den formastelige, har gjort at det ikke siden er sket.

Der er stadig folk der kan huske, da det var dig der regerede her. Altid ulastelig klædt i hvid skjorte, sort vest og blankpolerede sko. Flaskerne stod med millimeters nøjagtighed linet op foran det store, altid pudsede spejl og hver eneste glas var håndpoleret. Trods det, havde du altid tid til opmærksomt at lytte til kundernes problemer og fortrædeligheder, og en sjælden gang give et velment råd med på vejen.
   10 mod 1 på at du sommetider savner den tid.

Du kaster et hurtigt blik mod baren, da servitricen med en lavmeldt mishagsytring starter forfra med at taste ind på den altid nærværende lommeregner.
   10 mod 1 på at du stadig kan regne alting ud i hovedet.

Du sidder et øjeblik og betragter livet udenfor, før du sirligt folder avisen sammen, tømmer din kaffekop og lægger lige penge på bordet.
   10 mod 1 på at du vender tilbage igen i morgen, præcis på slaget ti.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 02/04-2020 17:45 af Britt Kjellerup og er kategoriseret under Kortprosa.
Teksten er på 251 ord og lix-tallet er 36.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.