Er poesi bedre end whisky?


2 år siden 5 kommentarer Klummen

9Gamle værdige træer
I 1847 skrev Steen Stensen Blicher: · "Men af dig, Du Skovens Konge... [...]
Digte
15 dage siden
7Hold fast I farverne
Engang gik jeg rundt med så meget mørke, at alle de indtryk, som ... [...]
Blandede tekster
1 måned, 13 dage siden
3Melancholier
Melancholierne blomstrer og lyser op · Jeg plukker en og himlen bli... [...]
Digte
1 måned, 16 dage siden
6Vi kan ikke være det bekendt
Det er ikke til at vide, · om krige slides og til sidst svinder ind... [...]
Digte · flygtninge, krig
2 måneder, 1 dag siden

Puls: 40,1

Publiceret: 4
Afgivet: 14
Modtaget: 18
Poul Erik Pedersen (f. 1957)
Poesien er bedre end whisky, bedre end rødvin, bedre en portvin, bedre end lammekrone, cykler, fiskeri, svampe, lynknald og havearbejde, jeg har prøvet det hele. Poesien er god, kun forelskelsen og kærligheden kan hamle op med poesien; men begge dele risikerer at give dig tømmermænd, som når du blander al for meget alkohol.

Nej poesien kan jeg ikke leve uden. Poesi er næsten som at indsnuse den skønneste whisky, tage en lille mundfuld og køre den rundt i munden inden du synker den. Alle de nuancer der gemmes imellem læbe, kæbe og svælg i min mund åben til kys. Som nybagt brød dyppet i lækker trøffelolie og spise jeg elsker dig. Jeg falder om af poesien og stiger til vejr af poesien. Faktisk ligesom med en god whisky.

Poesien kan indeholde alt og jeg drømmer, at den er en bro, usynlig for nogle og glødende for andre. Jeg elsker poesien. Alle burde elske poesien. Alle burde. Jeg elsker whisky; men ikke alle bør elske whisky.

På trods af poesien er verden fuld af sindssyge ledere, terror, krige, ødelæggelse af vores jord og vand, alskens forurening og mennesker der flygter fra krige og ødelæggelse af deres miljø. Så er det, at jeg tager mig en god whisky, så englene synger og åbner op for poesien. Jeg elsker whisky. Jeg elsker poesi og alle burde elske poesien.
Forfatterbemærkninger
Elsker poesi og elsker en god single malt.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 19/05-2020 22:53 af Poul Erik Pedersen (Poulerik) og er kategoriseret under Klummen.
Teksten er på 225 ord og lix-tallet er 31.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.