Portrætmaleri


10 måneder, 10 dage siden 1 kommentar Blandede tekster oliefarver ny retning rejse

2En, to, tre, treogtyve
Hun fik den mand hun drømte om · En, to, tre, treogtyve · Faldt for m... [...]
Rim og vers · løfte, alder, tunge
9 måneder, 4 dage siden
2Min kære Melahat
Se op på himlen · Skyerne · Tænk på haven · Tænk på, at jeg sidder der ... [...]
Digte · kærlighed, familie, på gensyn
9 måneder, 12 dage siden
2Måneskin
Jeg kan mærke det dybt i min mave · Mærker det der, hvor mit hjerte... [...]
Digte · måneskin, kærlighed, sammen med dig
10 måneder siden
1Portrætmaleri
Malede dig før jeg overhovedet havde mødt dig. Malede selv mit eg... [...]
Blandede tekster · oliefarver, ny retning, rejse
10 måneder, 10 dage siden
2Drømte jeg da du var her?
Drømte jeg da du var her? Det ved jeg ikke. · Jeg var for fokuseret... [...]
Digte · drøm, vågen, kærlighed
1 år siden
1Du er Ronja Røverdatter af dette smukke lan...
Jeg er her nu. Solen er ved at stå op. Det er en smuk og rød dag.... [...]
Blandede tekster · edens have, karrygul, befrielse
1 år siden
2Kanonkongen Kurt
Kanonkongen Kurt, var en mand som elskede at flyve igennem ringe.... [...]
Rim og vers · konge, berømmelse, tab
1 år siden
2Gamle snedkermester Jørgen. Snedkerere sine...
Gamle snedkermester Jørgen. Snedkerere sine egne børn. · Han kunne ... [...]
Rim og vers · ønske, børn, fanden
1 år, 1 måned siden
3Ringene i vandet bliver til flere
Hvis der er noget livet har lært mig, så er det at intet er som d... [...]
Blandede tekster · livsrefleksion, selvrefleksion
1 år, 1 måned siden

Puls: 3,6

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Daniel Nielsen (f. 1992)
Malede dig før jeg overhovedet havde mødt dig. Malede selv mit eget portrætmaleri af dig, på et stykke billigt lærredet af andres holdninger og meninger. Skeptiske og tvivlende farver blev du malet med. Penslen satte de korte og triste strøg af den hæslige farveløs maling, som jeg havde valgt. Nogen steder malede jeg slet ikke. Malingen kunne ikke engang hænge ved, så undlod helt. Troede ellers, at jeg kendte din sande farver, men du har vist mig noget helt helt andet. Du stråler jo af de smukkeste oliefarver på det yndeste lærredet.

Så ung og manglende på erfaring, men stadig ung var du dengang jeg malede dig. Du så mig før jeg overhovedet havde betragtet dig. Selvoptaget og en endnu større egoist. Jeg var også ung engang.

Valgte maleriet foran dig, som du hang bagved. Ikke fordi at du hang bagved ved det, men fordi at det maleri som hang foran dig, var ældre end dig. Mange årstider havde dette maleri oplevet i forhold til dig. Det var blevet hærdet med tiden. Derfor valgte jeg dette maleri frem for dig dengang.

Vi gik vær vores veje i livet og tiden gjorde os ældre. Tiden hærdet os og vi lærte begge af det. Jeg lod ikke mine tanker tænke på det triste lærred jeg engang malede dig på. Det var gemt fuldstændig væk. For det maleri jeg havde skabt af dig oppe i mit hoved, var ikke værd at kigge på.

Jeg har levet i mange år med det maleri jeg valgte frem for dig og det maleri gjorde mig mere moden. Meget mere end jeg selv kunne have håbet på. Jeg fortryder ikke mit valg dengang. Dengang var det rigtigt. Hvis jeg havde valg dig i stedet, så havde ungdommens useriøse og usikker farver ødelagt vores portrætmaleri sammen. Vores farver dengang, kunne ikke blandes.

Tiden ændrer sig og det gør farverne også på et maleri. Jord, ild, vand og luft. Det påvirker det. Det gjorde det også på mit maleri. Har ikke længer det gamle maleri hængende mere. Det er skam taget ned og givet videre nu. Har bare min hvide og tomme væg og den er bare hvid. Der er ikke engang nogen små malerier hængende. Væggen er bare fuldstændig tom. Min farverige maling er gemt væk nede i kælderen. Der samler det bare støv og venter. Jeg er ikke ked af det. Sådan er livet. Få det bedste ud af det og kom videre. At rejse er at leve, men den største rejse er ind ad. 319 km skulle min indre rejse havde vært på. Min familie er dernede. Jeg skulle ned til dem. Det var den nye start for mig. Rejsen fra det gamle til det nye liv, men alt det nåede du at forandrer.

Et lille smil af nervøsitet, usikkerhedens ordforråd og mavefornemmelsen af forelskelse. Du gør mig glad. Du stryger blidt og kærligt med hånden over min nakke. Du er det smukkeste jeg har set. Fortryllelsen sker når du smiler til mig. Vores samtaler kan forsætte i urenlighed og hinandens løfter om et godt liv tiltrækker mig. Mit hjerte er åbnet og bart. Jeg vil alt med dig og jeg vil det hele. Bare vær mig tro og jeg vil give dig hele verden. Giv mig blåt din kærlighed, mere kræver jeg ikke fra dig.

Min farverige maling er kommet op fra kælderen igen og dit portrætmaleri har jeg også fundet frem. Jeg vil gerne have at vi maler det over. Du må selv bestemme hvilke farver du vælger at vi skal male med. Men husk nu på, at jeg støtter dine valg. Lad os male vores fælles portrætmaleri. Bare vi maler det sammen, hånd i hånd og hvis du kan kysse mig, som du kysser mig nu om 120 år, så vil jeg være lykkelig over at jeg ikke rejste alligevel. Tak fordi at du fik stoppet mig.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 06/06-2020 15:18 af Daniel Nielsen (Daniel-00) og er kategoriseret under Blandede tekster.
Teksten er på 644 ord og lix-tallet er 22.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.