Kære veninde

Prolog Tror du på tilfældigheder?


22 dage siden 3 kommentarer 3 kapitler Uafsluttet Romaner roman venskab baggrunde

0Kære veninde - Kaptiel 2 Det gode højskolel...
Højskolen, som Leah for to dage siden var startet på, bestod af f... [...]
Romaner · online, venskab, ensomhed
9 dage siden
0Kære veninde - Kaptiel 1 Blue Horizon
Veras magasin. · "Sådan kommer du af med kedsomhed" af Lisa Brøndal... [...]
Romaner · online, venskab
10 dage siden
3Kære veninde - Prolog Tror du på tilfældigh...
Inden du giver dig i kast med denne fortælling, skal du tænke ove... [...]
Romaner · roman, venskab, baggrunde
22 dage siden
4Diss track til samfundet
Det danske samfund er helt fuckede op · Men nu siger jeg fandme, he... [...]
Digte · samfundskritik, rim, senmoderne samfund
1 måned, 13 dage siden
4Veganer blues
Arbejdet er hårdt. · Det er til tider også svært. · Svært at leve ude... [...]
Digte · samfundskritik, sarkasme, protest
2 måneder, 17 dage siden
6Sølvmedaljen
Vi har en sølvmedalje i lykke · men står også i recepternes skygge.... [...]
Digte · tabt lykke, lykke, samfundskritik
2 måneder, 23 dage siden
3Tabubærrene
Større og mindre porcelænskår dekoreret med elegante, røde blomst... [...]
Noveller · familierelationer, under overfladen, tabu
2 måneder, 23 dage siden

Puls: 38,6

Publiceret: 7
Afgivet: 16
Modtaget: 20
Leah Hartwig (f. 1996)
Inden du giver dig i kast med denne fortælling, skal du tænke over til et spørgsmål: "Tror du på tilfældigheder?" Måske er du en af de typer, hvis svar kommer på nul komma fem efter et spørgsmål. Som en veltrænet, flittig skoleelev som svarer på sin lærers spørgsmål i timen. Måske har du lyst til at slippe dine ord fri og råbe et klyngende ja eller nej, men vent. Vent med at svare til du har læst fortællingen til ende. Så kan du afgøre om "tilfældigheder" findes.

Denne historie er om to pigers venskab. Et venskab som blev plantet af følelsen af ensomhed og fortvivlelse. Det blev gøet ad livets mørkeste stunder, og vokset sig opad næret af pigernes håb for hinanden. Dog havde ingen af disse to piger nogensinde forstillede sig at dette venskab ville blomstre op. Og hvad vigtigere er, pigerne havde aldrig mødt hinanden, da venskabet imellem dem stod i fuldt flor.

Den ene pige, Leah var med sine sytten år i slutningen af sine teenageår. Hun var høj og spinkel, selv halsen var tynd. Hun havde brunt hår, som altid var opsat i en hestehale. Undskyldningen for dette var at frisuren på denne måde var praktisk. Sandheden var dog, at hun ikke kunne lide at have håret nede. Pigen kom fra Sjælland nærmere betegnet Køge, men var flyttet midlertidigt væk fra sin familie for at gå på ungdomshøjskole i Nordjylland. Hun havde glædet sig ufatteligt meget til opholdet, tankerne havde nærmest ikke summede om andet. Dog skulle det vise sig at opholdet skulle blive helt anderledes, end hvad hun havde forventet.

Flere tusind kilometer væk, i Belgien ved den lille by, Brugge, var den anden pige, Monique. Hun var med sine femten år to år yngre end Leah. Hun havde stort brunt, krøllet hår, smalle ben og var lille af sin alder. Udefra var Monique født ind i den perfekte kernefamilie. Familien boede i en hvid villa og bestod udover pigen af hendes bror Samuel og deres fælles forældre. Moren ejede en lille blomsterbutik. Hun havde lært sin datter at binde flotte buketter allerede fra barnsben. Udover mestring af buketbinding havde Monique et fabelagtigt sprogøre. Fransk, tysk, engelsk og italiensk kunne hun både læse og tale. Derudover kunne hun også dansk næsten flydende og skrive det forholdsvis. Pigens mormor kom fra Danmark og havde udtrykkelig bedt om kun at blive talt til af sine børnebørn på dansk. At de alle var bosiddende i Belgien, var en ligegyldig detalje.

Det skulle senere vise sig at netop bedstemorens ordre var dét, der lagde grundstenen for pigernes kommunikation. Hvad ingen vidste var, at denne kommunikation ville starte i noget så simpelt som i et kommentarfelt.
Forfatterbemærkninger
Kære veninde bliver en længere fortælling. Den er bygget på delvis sande begivenheder. Personerne og stederne er opdigtet. Der kommet et ny kapitel hver uge.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 15/07-2020 07:32 af Leah Hartwig (L. K. Hatwig) og er kategoriseret under Romaner.
Teksten er på 446 ord og lix-tallet er 34.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.