Amager den 12. maj 1974 - Mors dag


1 år siden 3 kommentarer Livshistorier mor

4112
Mindst 112 gange om dagen · tager mit hjerte elevatoren · op og ned i... [...]
Digte
3 måneder, 5 dage siden
3Jeg håber at se dig igen en dag
Mine gummistøvler sjapper i de brune blade · Kulden sniger sig ind ... [...]
Digte
11 måneder, 8 dage siden
2Søster
På et tidspunkt forsvandt du fra mig · Jeg kunne stadig se dig · Du v... [...]
Digte
11 måneder, 8 dage siden
4Barndommens verden
For enden af den lange vej med rækkehuse til alle sider. kunne ma... [...]
Livshistorier · barndomsgaden
1 år siden

Puls: 14,8

Publiceret: 1
Afgivet: 9
Modtaget: 4
Silje Aleb (f. 1969)
Det gjorde virkelig ondt, da jeg stødte min storetå ind i kantstenen. Det tog jeg med mig i min erfaringsrygsæk; pas på bare tæer og kantstene. På den anden side af vejen kunne jeg se de smukke gule blomster, som jeg ville give min mor. Jeg havde endnu ikke lært at lave blomsterkranse, men jeg kunne rive stænglerne i tynde, fine trevler. Når man puttede dem i vand, krøllede de sig sammen i smukke mønstre. Man kunne lege, at man havde fundet et rosenblad. Det kunne man lave noget, der hed parfume, af. Når jeg kom hjem ud på eftermiddagen, havde jeg den brune mælkebøttesaft på hænder og fødder. Pletterne var mørke og afgrænsede. På Mors dag ville jeg glæde min mor med en buket mælkebøtter. Jeg husker ikke, om hun fik dem, men hun var fantastisk til at sætte plaster på dybe sår. Det var der brug for.
   En gang var jeg på byggelegepladsen ude i verden. Da jeg skulle hoppe ned fra et hjemmebygget legestativ, kunne jeg underligt nok ikke. Jeg satte af med hænderne og forsøgte at hoppe fra siddende stilling og ned på benene. Jeg sad fast. Et søm havde plantet sig dybt i mit lår. Blodet flød. Det gjorde ikke ondt. Jeg kom fri og løb hjem til min mor. Jeg har stadig et tykt, rundt ar.
   En anden dag kom min storebror vrælende hjem til vores mor. Han hulkede med snottet stående i vandrette stråler ud fra ansigtet. Han hikstede, og det var virkelig slemt. Mor, mor, snøftede han, mens han tog strømpen af for at vise hende, hvor slemt han var kommet til skade. Han stoppede forbavset - også med at græde.
   - Nå, så må det være den anden fod, udbrød han.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 27/08-2020 22:48 af Silje Aleb (Paletten) og er kategoriseret under Livshistorier.
Teksten er på 290 ord og lix-tallet er 25.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.