Et skvat


1 år siden 7 kommentarer Kortprosa selverkendelse

4Mørket
Natten er kulsort · Min fod træder forsigtigt · Må ikke høres · Mørket ... [...]
Digte · haiku
23 dage siden
4Tunnelsyn
Dit ansigt · Imellem alle de andre · som forsvinder · væk · fra mit synsf... [...]
Digte
3 måneder, 7 dage siden
2Sådan er der så meget
I går fløj der en lille ny gråspurv ind i ruden i køkkenet og fal... [...]
Kortprosa
3 måneder, 13 dage siden
5Konflikthåndtering
Det kræver mange kræfter at stramme en elastik · Men få at løsne de... [...]
Aforismer og gruk
4 måneder, 14 dage siden
8Forandring
Hun sætter sig på samme side · hver dag · ser · når han læser avis · og d... [...]
Digte · hverdagstrummerum
6 måneder, 15 dage siden
4Glemt
Han sidder der · hver dag med rindende øjne · kigger på havets ende u... [...]
Digte
6 måneder, 28 dage siden

Puls: 24,5

Publiceret: 2
Afgivet: 7
Modtaget: 11
Cille Bo (f. 1955)
Det gik op for mig i morges under bruseren. Jeg har altid været udenfor! Ikke holdt udenfor, men været udenfor. Udenfor, når nogen rottede sig sammen om en fælles fjende - udenfor, når nogen hviskede og tiskede i krogene om så den ene og så den anden. Udenfor, fordi jeg fik ondt i maven over at se dem, som der blev hvisket og tisket om - udenfor, fordi jeg fik ondt af dem, der var fjenden. Udenfor, fordi jeg af den grund ikke kunne være med.

Jeg har tit tænkt på, hvad det var, der gjorde, at jeg i skolen aldrig kom med i de kliker, der var. Aldrig blev en af dem, man flokkes om - som hende med den smarte strut-nederdel og hårde ord i munden. Hende, der trak de andre til sig i en sammensvoren boble. Det gik pludselig op for mig under bruseren i morges.

Det kan tolkes som om, jeg var storsindet og på den svages side. At jeg så tog mig af dem, der var udenfor. Næh-nej! Jeg fik ganske vist ondt af dem. Men jeg var et skvat! Sige og skrive et skvat! Det turde jeg ikke!

Da jeg var barn, var det jo ikke et bevidst valg. Jeg var bare sådan - konfliktsky, om man vil. Jeg hader det ord. Måske fordi det passer så godt på mig. Konfliktsky! Jeg konfronterede heller aldrig hende med strutskørtet om det upassende i hendes opførsel. Jeg dukkede mig. Som om jeg i hele mit liv har svømmet lige under overfladen og kun i splitsekunder stukket næsen op for at få luft. Derefter hurtigt ned igen. Ned i min egen lille boble.

Der er mange brikker, der er faldet på plads, siden jeg stod der under bruseren. Nærmest som en domino-effekt gennem hele mit liv. Nu faldt ti-øren, som man siger. Sådan er det! Sådan er jeg!

Jeg stirrer mig selv i øjnene og leder efter et svar på, hvordan jeg kan blive anderledes? Hvordan jeg kan blive helt mig selv? I hvert fald sådan en, som jeg gerne vil være - gerne vil se i øjnene og ikke som nu, hvor mine øjne flakker og undviger.

Hvordan vil jeg så gerne være? Som strutskørtet? Nej, det kan jeg ikke, om jeg så øver mig nok så længe. Hvordan så? Som hende, der siger til strutskørtet, at det er bare ikke i orden, det der? Ja! - og det kan jeg ikke, om jeg øver mig nok så længe. Konfliktsky? Det behøver jeg ikke engang at øve mig på.

Heller ikke at være et skvat!

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 01/12-2020 10:44 af Cille Bo og er kategoriseret under Kortprosa.
Teksten er på 429 ord og lix-tallet er 23.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.