1Lad ukrudtet blomstre i haven
I private haver er det haveejeren, som bestemmer. I haven gror ma... [...]
Essays
7 dage siden
2De forventningsfulde børn
Det er en kølig og regnfuld covid-19 sommer. · Insekterne er væk, m... [...]
Digte
1 måned, 3 dage siden
4Når kroppen bliver sommer
Marts lukker vinteren som november åbner den. · Det skiftende vejr ... [...]
Digte
1 måned, 8 dage siden
2Marsvinene i Lillebælt
En dag for et par år siden var jeg ude at sejle på Lillebælt med ... [...]
Essays
1 måned, 8 dage siden

Puls: 47,9

Publiceret: 6
Afgivet: 26
Modtaget: 21
Poul Erik Pedersen (f. 1957)
Nogle af de ansigter jeg ser, sætter jeg i forbindelse med vinter og med stuer, der altid er mørke, hvor jeg hører monotome vækkende lyde, som flere ure der tikker i munden på hinanden i det uendelige. Ansigter med lukkede munde, åbne øjne og lyttende ører.

Nogle ansigter hverken ser eller hører, for munden fører an. Måske den bander, jubler eller skælder ud. Måske den græder. Måske den udstøder et nødråb. Måske synger den. Jeg tænker, hvis den taler med nogen, er den ikke alene eller måske er den. Måske er der ingen, som lægger øre til. Måske er der ingen, som elsker. Jeg ser på øjnene, om der er liv eller ikke.

Disse ansigter må have været andre steder i mange år. Var de alene eller sammen med andre? før de landede imellem disse vægge, hvor intet forandres. Jeg forsøger at læse deres fortid, men jeg ser dem isoleret i øjeblikket.

Ansigter som er alene, i det liv der kører forbi. Ansigter så fulde af udtryk, der varer så længe, som deres udtryk og kæder af ord som ingen kommer til at høre. Hvilende ansigter. Lukkede ansigter uden miner til spil. Igen den store stilhed, hvor øjnene iagttager.

Anonyme ansigter står stille, sidder eller de bevæger sig. Det som har ramt dem er at de er til. De ser på det som kommer. Håber det snart holder op. Ser på det som er gået. De har alle forskellige måder at tage det på. Med åbne øjne og lukkede munde. De spræller hver for sig. Nærmest som i krampe i hver deres indre kampe.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 09/02-2021 23:43 af Poul Erik Pedersen (Poulerik) og er kategoriseret under Digte.
Teksten er på 264 ord og lix-tallet er 22.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.