Tinderbox


2 måneder, 4 dage siden 2 kommentarer Kortprosa kvinde begær ensom

2Grønt øje
- Hvis du smiler til mig først, smiler jeg tilbage. · De blå øjne s... [...]
Kortprosa
1 måned, 2 dage siden
2Sørenner
Søren Espersen gik ned af vejen, som var fyldt med små sten. Det ... [...]
Kortprosa · i naturen, indre balance, anerkendelse
1 måned, 28 dage siden
2Lektor Bruun
Detlev tog en dyb indånding og åbnede døren til klasseværelset. E... [...]
Kortprosa · undervisning, stemning, terror
1 måned, 28 dage siden
2Tinderbox
Klokken var 01:32 om morgenen, Hans havde skiftet med at sidde på... [...]
Kortprosa · kvinde, begær, ensom
2 måneder, 4 dage siden
4Mikado
Jeg så på en bygning der var ved at falde sammen. Den var helt gr... [...]
Kortprosa · vrede, samvittighed, selvindsigt
2 måneder, 20 dage siden
5Far
Jeg lavede flødekartofler og kyllingebryst med min far den ene da... [...]
Noveller · tosomhed, tillid, følelse
3 måneder, 3 dage siden
4Mommas in the basement
- Jeg troede et øjeblik, at du ville komme ind efter jeg var gået... [...]
Kortprosa · rastløshed, selvindsigt, teenagere
3 måneder, 3 dage siden

Puls: 44,5

Publiceret: 7
Afgivet: 32
Modtaget: 19
Lykke Hajian (f. 1999)
Klokken var 01:32 om morgenen, Hans havde skiftet med at sidde på sin stol og seng hele natten og læst i sin yndlingsbog. "Fortællinger fra en anden tid - Eske Willerslev forklarer udvandringerne fra Afrika"
   Jeg har jo skrevet til flere på tinder. Ingen koncentration. Fokusér nu på det der står: Bob bob bob. Aboriginerne er en af de ældste folkefærd. Jaja, de har gået langt. Det var flot. De vandrede over Afrikas land bro igennem Mesopotamien og Asien. Øjnene flakkede over de skrevne ord på det gullige papir. Det er jo faktisk ret interessant for man har fundet flere skeletter fra stamfædre til de første aboriginere i Asien forklarer Eske Willerslev med opslåede øjne - vi kan i dag se på genomet på de knogler vi har fundet og ved hjælp af carbon datering, at indvandringen skete for omtrent 100.000 år siden. Den teori vi undersøger lige nu, er at aboriginerne vandrede over Papa New Guinea. Om de har sejlet på tømmerflåder ved vi ikke med sikkerhed. Hvad vi dog med sikkerhed kan sige er, at aboriginerne er en af de første folkefærd til at udvandre Afrika, og dermed det ældste nulevende folkefærd uden for Afrika. Det var aboriginerne meget glade for at høre, da jeg besøgte dem her i sommers. De gav vores hold tilladelse til at publicere vores opdagelser, hvilket var essentielt, hvis vi skulle gøre os forhåbninger om at fortsætte arbejdet.
   Bling! Hans' så ned mod sin telefon. En rød flamme lyste op på skærmen. Rita has written you a message, be sure to answer! Han åbnede telefonen og skimmede de foregående linjer:
   - Jeg har skam bare ikke lige haft så meget tid til at svare
   Men jo lad os gøre det
   - Okay så får du en wall of text lige om lidt
   - Uuuh. Er lige om lidt ikke gået for nogle timer siden?
   Det var lige satans. Jeg havde glemt at sende mit digt. Jeg bliver nødt til at svare noget casual nu. Hmm. Hans tyggede på sin overlæbe, brummende i en dyb bas. Ha! har det.
   - Vælg en: stjerneklarenætterrr, siger ingenting eller saa blaa?

Kan jeg slet ikke koncentrere mig. Simpelthen så kedeligt. Pokkers coronz. Hans' rejste sig fra sengen og gik ud igennem den mørkeoversvømmede stue, der var druknet i stilhed. Kun et lille lys stod klart inde fra soveværelset. En tur. Godt, det vil jeg mene. Hvornår mon hun svarer. Han gik i gang med sin endeløse rutine. Hans tog sine slidte militærstøvler ud af skabet, og plantede et knæ i gulvet. Mudder! Det er et rod, for fuck sake. Han bandt sine støvler, som han havde gjort utallige gange før. Snøren over den ene snøre over den anden, så den første og så den anden og så en sidste gang for god ordens skyld. Husk dine nøgler Hans. Jaerr. Sukkende tog han nøglen fra nøglehuset, som var det en ordre, og lagde den begravet i baglommen. Også jakken. Døren til skabet blev åbnet og han tog fat i en påhængende vinterjakke, stående på det yderste af tåspidsen kunne han kun ænse bøjlen. Han tog i stedet om ærmerne på jakken og hev den af, så det klirrede i bøjlerne. SShh. Ej hvor det larmer! Behændigt slog han hænderne igennem hvert ærme og lynede. ZZZZIB! På vej ned af trapperne tog han en pakke cigaretter op af lommen og tog pakken op til munden. Da han tog pakken ned igen hang der en smøg imellem hans læber. Ærgerligt at Peter er gået i seng, ellers kunne vi have røget en smøg sammen mens vi gik. Det er bare meget mere hyggeligt at ryge sammen med nogen. Jeg kan huske dengang, jeg var på date med hende den anden pige. Den date gik godt nok forfærdeligt, nu har jeg mistet lysten til at prøve igen. Hvis den næste date går ligeså dårligt som den forrige... Ej! Jeg må tage en pause fra sådan noget. Et par uger. Fokus på studie eller Ulysses. Et eller andet til at fjerne fokus et sekund. Hun var smuk. Vigtigst af alt! Hun var et rigtigt menneske. Hun havde historier at fortælle. Jeg har alt den her information, jeg ikke ved. Hvad skal jeg bruge den til? Den forfølger mig. Der var den hun fortalte, som var meget sød. Den glemmer jeg nok aldrig. Hvordan var det den gik? Hun var blevet hevet ind af et vindue på hjørnet af en bygning over for Vor Frelsers Kirke. Det var lige i nærheden af hvor jeg boede. Hun gik på gaden og passede sig selv. Pludselig! Tog nogle 30 årige fat i hende og hev hende med ind i en lejlighed. De forklarede hende, at de var ved at fejre, at deres firma Wolt var blevet opkøbt af google eller noget lignende. Hun så sin veninde derinde, som led samme skæbne. De fik lov at invitere alle deres veninder, og historien ender med et brag af en fest! Mellem en flok 30 årige, og nogle 14 årige piger.
   Jeg havde fortalt hende
   - Det er rimelig ulækkert at nogle 30 årige, kan finde på sådan noget, på 14 årige. Prøv at tænk på hvor lille du var, da du var 14. Det var nok en tynd lille en.

Når jeg tænker tilbage på det, lyder det egentlig pissesjovt. Jeg prøvede bare at være feministen, så jeg kunne score nogle point på den front. Hvordan synes du selv det gik?
   Hans' tog sin telefon op. På skærmen var der igen en notifikation og et lille rødt logo. Don't keep Rita waiting. Answer her!
   - Stjerneklarenætterrr! Stod der skrevet på skærmen

Så er der vel ingen vej udenom. Jeg skriver øhm.. Kan desværre ikke sende lige nu. Nej vent. Jeg kan da finde stjerneklarenætterrr teksten på nettet. Han stoppede op på gaden. Der stod han. ved siden af en betontrappe, der fortsatte to meter op til en indgang. Grove blokbogstaver stavede 'Beboerhuset' over indgangen. Ingen ved deres fulde fem ville gå udenfor i det her vejr. -4 grader på dette tidspunkt. Hans fingre rødmede og han trykkede instinktivt en finger ned på det røde. Et gult aftryk blev på huden. Copy-paste, aha. Vent lidt, jeg kan ikke sende det hele. Ej så skal jeg sende flere beskeder. Det kommer til at se forkert ud. Nu gør jeg det bare. Hans' tog et langt drag af sin cigaret. Copy. Dobbelt klik på home knappen. Paste. Han læste teksten omhyggeligt, til der hvor han var nået, og kopierede et stykke til. Det blev til fire lange beskeder. Altså man kan ikke sige jeg ikke advarede hende med en wall of text.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 15/02-2021 16:18 af Lykke Hajian og er kategoriseret under Kortprosa.
Teksten er på 1104 ord og lix-tallet er 25.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.