Stendyssen


3 måneder, 3 dage siden 3 kommentarer Kortprosa årstider mystik tiltrækning

2Tankens Magt
Du søgende sjæl · tankeflimmer · skovens tyste væsen · spredt sollys · og... [...]
Digte · mennesketyper, sindet, evighed
1 måned, 17 dage siden
3Tankens Magt
Du søgende sjæl · tankeflimmer · skovens tyste væsen · spredt sollys · og... [...]
Digte
1 måned, 17 dage siden
3Martin
Jeg arbejder på et lager som truckfører og flytter paller, hvor d... [...]
Kortprosa · danmark, omsorg, fortabt
2 måneder, 3 dage siden
2Manden og det lille tigerdyr
Sebastian tømte opvaskemaskinen og lukkede lågen med et smæld. Så... [...]
Kortprosa · ensom, drømme, selvværd
2 måneder, 28 dage siden

Puls: 30,8

Publiceret: 5
Afgivet: 12
Modtaget: 14
Niels Engdal (f. 1954)
Anders gik henad den smalle jordvej, som delte de to marker, hvor det modne korn bevægede sig i bølger. Den lette vind kølede Anders, som var begyndt at svede. Anders have den ene hånd i lommen, hvor der lå en femkrone, som hans faster på den lille bondegård havde givet ham, Hans hånd nærmest kendetegnede den skinnende mønt. Nu kunne han omsider købe det sorte maskingevær af skinnende plastik, som han længe havde ønsket sig. Han var glad, han havde penge.

For enden af vejen lå en stendysse, Ved siden af var et egetræ. På en af de krogede grene opdagede Anders en solsort. Den havde en regnorm i næbbet. Fuglen begyndte at æde regnormen som var levende endnu. Anders så det lige i et glimt, men tænkte ikke videre over det. Istedet gik han hen til stendyssen. Studerede den lidt, og kravlede så ind mellem de store sten. Måske kunne han finde en skat. Gamle mønter eller et våben. Inde i dyssens mørke stødte han pludseligt mod noget blødt. Da hans øjne havde vænnet sig til mørket, kunne han se at det var en gammel kvinde. Hun lå helt stille uden at trække vejret, og øjnene stirrede på Anders med et tomt blik, Anders blev lam i hele kroppen og kunne ikke trække vejret. Så blev alt sort omkring ham.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 02/05-2021 17:24 af Niels Engdal (evighedsblomst) og er kategoriseret under Kortprosa.
Teksten er på 221 ord og lix-tallet er 25.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.