Hvad er sundhed for DIG?


3 år siden 3 kommentarer Klummen kulturdebat livet sind

13 hurtige
Giffen gaffen guffen det godt for noget i skuffen. · på en bænk, un... [...]
Blandede tekster · digt, sjov, lige fra skuffen
1 måned, 16 dage siden
4Et øjeblik
Et øjeblik første gang vi ser. · et øjeblik de første skridt vi tag... [...]
Rim og vers · tanker, udnyt livet, stemning
2 måneder, 14 dage siden
3Jobansøgning
Bo sidder på sit lille kontor , hans computer brummer, under det ... [...]
Noveller · søvnløs, håbløshed, psykisk sårbarhed
3 måneder siden
2Krydderi
tasken pakkes, bilen startes · bide i læben, våd i trussen. · moteren... [...]
Blandede tekster · grænser, kys, sex
3 måneder, 14 dage siden
5Min lille sorte ven
Du er altid ved min side. · Du er min bedste ven, men også min være... [...]
Blandede tekster · indre konflikt, dag, afhængighed
3 måneder, 14 dage siden
1Man buret værer
Man buret være en fugl, så kunne man flyve væk. · Man buret være en... [...]
Noveller · strøtanker, tankespind, spor
3 måneder, 21 dage siden
2Stjernefrø
Kastanjetræ står ved vejen så smukt, blomster i det gyldne forår.... [...]
Livshistorier · kamp, skæbne, natur
2 år siden
1Gemmeleg
Nøgle på væggen her, der ikke er her mere. · Kom frit frem, hvor en... [...]
Digte · tanker, huske, glemmeleg
2 år siden
2Det et Lydigt land
Der er et yndigt land · Af Maria Louise, obo, Rema1000 klapjob. · I D... [...]
Essays · felxjob, velfærdsstat, magtkamp
2 år siden
4Mælken
Jeg ser dig. men du ser ikke mig. Jeg hører del af din samtale, m... [...]
Digte · tanker, arbejde, ensom
2 år siden
2Mobiltelefon
Jeg sidder med min telefon. · Kigger på billederne, der kører forbi... [...]
Blandede tekster · minder, øjebliksbillede, mobiltelefon
3 år siden
4Kærlighed og Bolsjer
Hvis kærlighed var et bolsje · er det mest fanatiske du nogen sinde... [...]
Smilebåndet · liv, kærlighed, stemning
3 år siden

Puls: 17,1

Publiceret: 3
Afgivet: 15
Modtaget: 11
Maria Louise S. Jensen (f. 1982)
Hvad er sundhed!!
Af: Maria Louise s Jensen VUC, Vibog.'

Vi i Danmark er heldige asener, vi har tag over hovedet, rent drikkevand ud af vores vandhaner som vi tager forgivet, men alligevel snakker vi om sundhed, hvad er det lige for en størrelse??
Jeg tror at sundhed er meget forskellig fra person til person, nogen personer bruger flere timer på at bøje jern alt respekt for det. Jeg ville ønske, at havde den form for flid, men det siger mig ikke noget, mig med 10kg for meget på sidebenene, #Cronakilo #kærlighedskilo.

Sundhed er også en mental til stand, gør noget gør dig glad. Lige meget om det er gå dig tur eller spille Wii.
Før Corona pandemien ramte os, var jeg godt i gang, med at gå i skole og til badminton, Strong zumba, det var hårdt men sjovt.
Så i 2020 ramte Corona med en hammer, jeg tænkte i April. " ja, ja rolig nu, det jo helt nede i Kina, mal nu ikke fanden på Væggen... Jeg blev klogere, okay, jeg skulle nok havde malet Fanden på væggen, for pandemi spredte sig med lynet hast, spise land efter land og Osaaner, ja verdensdele opfanget den...
Danmark lukkede ned, skolen lukkede ned. Hjemme undervisning, FUCK, hvor nederen ikke se nogen mennesker, udover kæresten, der kommer hjem fra arbejde og lige de par timer, jeg sad foran pc'en, fik handlet ind, det var så de mennesker. Så sidder man derhjemme, hvad skal så have tiden at gå med, udover at gå ture med hunden.
Jeg prøvede at ringe min ven op men uden held, sms-ja selv på Facebook i 4 måneder uden nogen form for forklaringer. jeg tænk, prøvede at vende det i hoved, hvad jeg har gjord hende og hvad har jeg sagt??
Aldrig har jeg følt mig mere ensom, jeg havde ikke hesten mere, hvor jeg havde det menneskelig samvær. Jo jo tænker du, hvad har det med at gøre med sundhed. Det er at vi mennesker er flokdyr om vi vil det, eller ej vi har brug for andre mennesker omkring os.

Jeg var så heldig at, jeg havde en SPS (Connie) på VUC i Viborg, som jeg mødes med en gang om ugen, da jeg gik på HF. Hun var den eneste jeg så lige kunne snakke med om verdenssituationen. Vi kiggede på min lektier, men da det lige var starten af forløbet, havde jeg jo ikke rigtigt lektier for, men i stedet snakket vi om mine digte til Fyldepennen.dk og ordblindeundervisning.
Det var dejligt at side overfor et andet menneske, end ens kæreste.

Når du og jeg har være så isoleret så længe. Har jeg erfaret, at jeg har, savner andre mennesker, bare at høre dem snakke. Jeg var ved at blive skør af mine egne tanker, jeg trænge til komme ud blandt andre mennesker, også selvom jeg ikke snakkede med nogen var det fantastisk, at bare kunne høre nogen snakke med hinanden løste det tomrum som isolering har givet mig.

Sundhed for mig, er også at have noget at stå op til. Jeg var så heldig at få arbejde, i februar, i Rema1000. Hvilket vil sig at, jeg måtte sige farvel til min HF hvilket var meget mærkeligt i starten er blevet rigtig glad for mit arbejde, det giver mig en masse, føler jeg er del af noget. Jeg ser stadig Connie til Ordblindeundervisning, hvilket jeg er rigtigt glad for.

Under Corona har jeg det meget svært, ved Facebook og svært med alle der var på den da jeg følte mig uden for. Jeg havde det meget svært ved at andre der var glad, eller i hele taget bare havde nogen de var sammen med. Jeg tog en beslutning og lukke Facebooke, for en kort stund. Da jeg gjort det følt sjov nok mig lette, derefter tog jeg ny beslutning det var rydde op i min kontakter, slette personer som jeg ikke snakkede med, af den en eller den anden grund.

Vi har også den mentale sundhed, nogen løser sudoku, nogen læser en bog og andre igen strikker o.s.v. Jeg holder meget af at, skriv til fyldependen.dk. Men også her jeg kæmper. Usikkerhed, irritation over ikke være god nok, til at folk ikke gad at læse det man har skrevet. Det har også været året, hvor min mand og jeg ikke kunne få hjælp af staten til at få børn, var ligesom at få smidt, en spand kold vand lige i hovedet, bare med meget langvarige effekt, det er svært at snakke så vi lade bare ligge det.

Sundhed, idealer vægt, modeblad, sundhedsbøger og sundblade, sundheds guruer. Vi bliver du og jeg tvangsfodret med at, vi skal se så ud, eller havde det "bestemt tøj" for at du kan være med i klubben... Du og jeg vil aldrig blive Helena Christensen, eller Robert Pattinson og et eller andet heldigvis, fordi hvis vi alle lignet hinanden og gik i det sammen tøj, vil verden være trist og grå. Det lige før men har lyst til at råbe "Længe leve mangfoldigheden". Jeg tror du og jeg skal sige til os selv at, du er god nok som du er og giv dem fingeren der mener noget andet.

Sundhed er mange ting, men en ting er sikkert det er dig der sidder bag rattet i dit liv, hvad du gør med det er helt og aldeles op til dig... JA, DIG.
Forfatterbemærkninger
hvad er sundhed, er begreb som er svær at beskrive for DU, VI er forskellig og heldigvis. Verden var tris og går hvis vi alle lignet hinanden.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 02/06-2021 17:15 af Maria Louise S. Jensen (mlsj) og er kategoriseret under Klummen.
Teksten er på 899 ord og lix-tallet er 28.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.