0Et omtumlet liv med Hanne
Caminoen · Jeg kunne ikke fransk. Var faret vild. Henne ved en bænk... [...]
Livshistorier · splittelse, hverdagslivet, mod
8 timer, 33 minutter siden
0Barndommens gade - Retur til København
Jeg var en færdig mand i Nivå, følte jeg. Konen havde forladt mig... [...]
Romaner · det ukendte, relation, livsglæde
16 dage siden
1Barndommens gade - Ungdom
Ud i verden · Jeg ville ud af skolen og lave noget andet. Foreløbig... [...]
Romaner · oprør, livserfaring, løgn
1 måned, 5 dage siden
2Barndommens gade - Ungdommens gader
Vores nye hjem den lille bungalow i Hvidovre lå tæt på "Lorteåen"... [...]
Romaner · ungdom, drama, bryd tabu
1 måned, 9 dage siden

Puls: 38,2

Publiceret: 14
Afgivet: 44
Modtaget: 34
Uffe Markmann (f. 1954)
Krigen var i gang. Han krøb sammen oppe i et træ med sin bøsse og ventede på at fjenden ville dukke op nede fra buskene.
Pludselig lyder et hyl nær ved og han træder ud på en gren, der brækker, falder 2 meter og lander på et plankeværk. Ruller ned på jorden. Straks afbrydes missionen og han løber fortumlet op ad den lange sti, krydser gaden og videre.
Han bider tænderne sammen af smerte, men venter og river hoveddøren op før han bryder ud i voldsom gråd. Heldigvis står mor klar med at puste, trøste og komme jod og plaster på. Og så hendes evige lommetørklæde, som hun spyttede på og kørte rundt i hans snavsede ansigt. Han får rene bukser på, da de andre var helt revnede og skulle lappes.
Så får han havregryn med mælk på, en pille og ekstra fedtemad til at falde ned på. Nu kan han igen kaste sig ud i krigen med fornyet kraft, med den bøsse, som var noget helt særligt og ikke som de andres, der bare var af træ. Leif og Pouls far var i militæret og havde skaffet "rigtige" geværer, som vi måtte lege med. Uffe lånte et af dem så længe krigen stod på.
Forfatterbemærkninger
Et klip fra min livshistorie

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 29/08-2021 15:43 af Uffe Markmann (ny skriverkarl) og er kategoriseret under Blandede tekster.
Teksten er på 205 ord og lix-tallet er 29.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.