Bange for livet


2 år siden 1 kommentar Blandede tekster tankemylder livsangst dødsangst

1Cirkel af død
Jeg ved mor ikke ville have forladt os · Men i livet bestemmer vi i... [...]
Digte · gentagelser, frygt, død
4 dage siden
6Råddent liv
Vågner omtåget på det hårde gulv · Med smag af råddent liv i munden... [...]
Digte · gentagelse, psykisk smerte
8 dage siden
5Lydløst
Du står med tårer i øjnene · Jeg betragter dig helt stille · Du mimer... [...]
Digte · afmagt, smerte, forståelse
11 dage siden
3Sorgens kniv
Af hjertet flyder blodet · Jeg ligger i mit blodbad · Tanker fare i m... [...]
Digte · døden, mistet, livets smerte
18 dage siden
6Du lyver
Du lyver, mens jeg ser dig direkte i øjnene · Du er alt for dybt i ... [...]
Digte · selvbedrag, psykisk smerte, løgne
29 dage siden
2Sort humor
Jeg fyre upassende jokes af i smerte · Og ignorerer den tunge røg a... [...]
Digte · psykisk smerte, maske, illusion
1 måned, 1 dag siden
6Tom høflighed
En tom høflighed · Hvordan går det? · Der er kun ét svar · Ingen bryder... [...]
Digte · overfladisk, upersonligt, eftertænksom
1 måned, 8 dage siden

Puls: 53,8

Publiceret: 17
Afgivet: 30
Modtaget: 70
Camilla Diedrich (f. 1995)
Bange for livet, i ordene er der to betydninger skjult. Begge lige betydningsfulde og begge beskriver, hvad jeg føler inden i. Jeg er bange for livet, angst for hvad, fremtiden skjuler for mig nu. Jeg er bange for fremtiden, så jeg sidder fast og er fanget i fortiden, og overser det der sker i nutiden.
Fortiden rev mig itu, til de stumper jeg er nu. Jeg er bange for at leve, bange for at fortiden gentager sig i nutiden, og i fremtiden. Bange for at fremtiden vil gøre det helt af med mig. Så jeg holder fast i det jeg kender, for jeg vil ikke vide hvor mit liv ender. Lukker mine øjne for ikke at se, frygter for hvad der kan ske.

Bange for livet, to betydninger i én sætning. Bange for livet, betyder også at jeg bruger hele livet på at være bange, så længe jeg lever, vil jeg være bange for livet. Hvad hvis jeg lod håbet vokse indeni, men det lige så hurtig vil være forbi, hvad hvis jeg lod glæde varme mit kolde hjerte, men det hele ender i mere smerte. Hvad hvis spiralen aldrig slutter, hvad hvis dæmonerne aldrig smutter. Hvad hvis jeg lader noget godt ske for mig, og noget rigtig slemt derfor kommer min vej. HVAD HVIS.! Jeg er bange for livet, jeg er bange for at leve, jeg er bange for at tage et skridt ud i livet, skræmt af den smerte jeg fik givet.

Bange for livet, første gang jeg mødte dødsangsten, var jeg otte år gammel, og første gang blev lagt i narkose. Jeg troede jeg skulle dø. Jeg kunne ikke tilgive mine forældre, for at lade lægerne gøre det mod mig. Jeg husker stadig lugten af masken, der blev holdt mod min mund og næse, et overgreb. Husker hvordan jeg skreg og tårerne trillede ned ad, både mine og min mors kinder. Husker min mors sidste ord inden alt blev sort "giv slip skat, det okay, vi ses om lidt". Husker jeg vågnede grådkvalt og bange, husker min mors ansigt, hendes røde øjne, med et smil på læben.

Jeg var i live, men angsten havde taget bolig i mig, fra dette øjeblik. Den forlod mig aldrig, jeg lærte at frygte for mit liv, lærte at blive bange for læger, lærte at være bange for at komme til skade. Jeg var bange for livet, i to betydninger. Angsten tog bolig i min krop, angsten voksede med mig, vi blev til én organisme. Jeg blev angstens dukke, den styrede hvad vi følte og hvad vi gjorde. Angsten lærte mig at frygte mennesker, frygte livet, frygten for livet voksede. Nu jeg bange for at leve. Bange for livet.

Angsten lærte at hade mig selv, hade den jeg var, og er. Lærte at tro på, at jeg ikke er god nok. Blev venner med selvmordstankerne, der kom på besøg. Bange for livet, bange for at leve, vil ikke dø, men vil væk fra livet. Jeg er låst inde i mit eget sind, lænket af dæmonernes kæder. Jeg er ikke længere mig, jeg er ikke længere den jeg var, jeg er væk, jeg vil væk fra livet og mig. Jeg er bange for livet... dybt inden i lyder et skrig af smerte, fra mit sind, og sønderrevet hjerte.
Forfatterbemærkninger
Følelser og tanker der har kørt rundt i mit hoved, og nu skulle det visuelt ud...

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 01/11-2021 10:24 af Camilla Diedrich (PoemsbyC) og er kategoriseret under Blandede tekster.
Teksten er på 545 ord og lix-tallet er 23.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.