Flade sko og handlingslammelse / -Den indre nørds splittelse mellem Girafsprog og Verbal Judo i sygeplejejobbet


19 dage siden 1 kommentar Blandede tekster identitetskonflikt tavshed livets gang

1Saturn tog den sidste bakke æg i Netto før ...
Uden babyheld · Må dit æg få frisk input · Råstærk vikarsæd
Digte · splittelse, hverdagslivet, erindringer
16 timer siden
0Venuses astrodynamik i sjælens haikuhverdag...
Åndenød greb vind · For angsten skubber rummet · Gulvet rejser sig
Digte · selvudvikling, bøn, afstandsforelskelse
16 timer siden
2Venus haiku By First Take: en ordakvarel me...
Rummand splitter hav · Havgus oppebærer vind · Blå læbe svulmer
Digte · afsavn, forhåbninger, max
5 dage siden
2Samfundets nye pædagoghad raptus rap
Vi står sammen til det sejler · Til enigheden kvæles og stejler · Gru... [...]
Smilebåndet · gyser
18 dage siden
1Flade sko og handlingslammelse / -Den indre...
I am. Hvordan får man den der følelse af at kunne eksistere og væ... [...]
Blandede tekster · identitetskonflikt, tavshed, livets gang
19 dage siden
0Jomfru maria haiku på krigsstien
Like A Virgin Mum · Kalashnikov tankegang · Løvemor med Buks
Digte · kulturkritik
29 dage siden

Puls: 84,0

Publiceret: 14
Afgivet: 56
Modtaget: 23
Niels Cenius (f. 1969)
I am. Hvordan får man den der følelse af at kunne eksistere og være okay, når man ligesom bare ikke lige kan føle det fordi man går i vejen for sig selv fordi man er handlingslammet?

Jeg går op i kommunikation, og har faktisk i mange år uddannet mig i og efterlyst ikke-voldelig girafkommunikation i mit job i psykiatrien. Nu er jeg megafrustreret fordi jeg ikke længere træner tough going selvforsvar, og har hele den der karate identitet når jeg arbejder på lukket psykiatrisk afdeling, oveni at karaten i mit liv er brugt meget humant til sygeplejefilosofi.
Frustrationen er fordi jeg mest nu er i job på åben afdeling. Også i psykiatrien.

Karate og security er vigtig med exkriminelle som jeg har haft som patienter. Man kan også lære gadens sprog i en karateklub og mange af patienterne har kunnet snakke bedre med mig siger de, fordi jeg virker som en af gutterne når jeg kan gadens sprog. For at kunne forstå hvorfor gadens sprog virker, har jeg set nogle film med en mand der både er engelsk lærer fra universitetet og har været patruljerende politibetjent. De hedder verbal judo og ligger på You Tube, og det fine er at han ser igennem den hurtige måde man dømmer sådan noget gadesprog på, og han kan afkode hvor den livsnære empati er i den måde at tale på, og viser der er empati i det, og det kalder han verbal judo, fordi man med den empati kan være en myndighedsudøver der slipper sin arrogance og sin magtfiksering.

Det har jeg dyrket meget. Frustrationen nu er at jeg endnu ikke har turdet eller kunnet tage en beslutning om, hvorvidt jeg igen skal træne Girafsprog om, som er meget anderledes i teknikken sprogligt, og den usikkerhed kommer dels fra at jeg ikke helt tror på psykiatrien er interesseret i Girafsprog, og det er jeg ikke sikker på, netop fordi jeg blev skuffet over de afviste både ting som akupunktur og massage og kosttilskud og Girafsprog der hvor jeg arbejdede før. Så det kræver frisk mod for mig at overkomme at opøve Girafsprog igen og at få de andre kolleger på det nye åbne afsnit med på dette, bare nogle stykker af dem. Så jeg er faktisk lidt handlingslammet, fordi jeg er meget følsom overfor kommunikationens betoninger, da jeg jo er kreativ. Handlingslammet mellem at vælge verbal judo eller også Girafsprog. Og reelt tror jeg jeg skulle tage og skrive nogle tanker ned om hvorvidt de to typer samtaleteknik har fællesnævnere og om man kan eksperimentere med at opdage noget nyt der, man ikke før var opmærksom på i deres lighedstræk. Måske kan de ikke forenes?

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 07/06-2022 10:39 af Niels Cenius (Snowlion) og er kategoriseret under Blandede tekster.
Teksten er på 442 ord og lix-tallet er 44.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.