Her er lidt dødt. Lad os prøve på at live det op med en psykose og nogle vrangforestillinger!


11 måneder siden 6 kommentarer Blandede tekster

6Her er lidt dødt. Lad os prøve på at live d...
Jeg var psykotisk engang. Det er jeg stadig. Nu hører jeg bare st... [...]
Blandede tekster
11 måneder siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Andreas Sanderson (f. 1998)
Jeg var psykotisk engang. Det er jeg stadig. Nu hører jeg bare stemmer som en summende radio; en lille bi i øret; hver dag. Min medicin gør, at jeg ikke rigtig kan høre, hvad fanden de siger, men hold nu kæft; hvor er jeg glad for, at jeg kun tænker på mine stemmer et par timer i døgnet.

Det er noget af en forbedring, men nu kommer vi ind i indlevelsesfasen også kaldet; psykosen. Her er en af mine gamle vrangforestillinger.


Du ligger i din lejlighed og hører pludselig en masse mennesker synge
"Han er en af vor egne.",
mens din lillebror bliver kørt i rullestol af en kult (og din lillebror har aldrig været i kørestol før).

"Der kommer fødselsdagsbarnet."
Skriger kulten.
Din lillebror hænger med mulen og ligner et eller andet misfoster, der er blevet dopet for sindssygt. Du kan se hele situationen udspille sig. Hvordan han bliver båret ned i en mørk kælder fuld af lig og gennemskårne mennesker. Kulten har gasmasker på, så de kan holde ud at være i stanken.

Af en eller anden grund kaster din lillebror ikke op. Måske fordi han er på stoffer. Du kan høre en savklinge brage under dig. Kultmedlemmerne er i gang med at save under din lejlighed, og der er nogle af satanerne, der skyder med bue og pil. Lyden runger i træet fra trægulvet. Du kan mærke, hvordan de banker til gulvet under dig.

"Lig stille."
Hvisker en eller anden fandens rocker; eller et kultmedlem. Så begynder de at save i gulvet igen, og du kan mærke, hvordan træet giver sig. Du tør ikke røre dig ud af stedet.

De sidste par dage har du hørt, hvordan rockere har puslet omkring din lejlighed, men nu er det alvor. De har fandeme slået til, og din lillebror er lige nede under dig i kælderen med en masse lig.
Rockere; kultmedlemmer; det er sgu lidt det samme, tænker du.

Træet braser omkring dig. Din krop; i bare underbukser falder ned i uendelighed, og du lander på alle ligene, der ligger nede i en kælder. Det er forrådnede lig, der har ligget der i årevis.
"Hele familien er samlet."
Råber kulten.

Du indser, at ligene bærer tøj af folk, som du kender. Det er dine venner, bekendte og familiemedlemmer, der ligger i kælderen som lig.


Det er ikke hele vrangforestillingen og psykosen, men det er, hvad jeg kan huske af den. Jeg arbejder for tiden på en autobiografisk erindringsroman, der skildrer psykose og vrangforestillinger i en lidt anden; mere ironisk og absurd tone.
Forfatterbemærkninger
Måske får vi en debat i gang, måske er Fyldepennen en død hjemmeside, hvem ved? Jeg er skizofren og bindegal.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 07/07-2022 18:36 af Andreas Sanderson (FaetterA) og er kategoriseret under Blandede tekster.
Teksten er på 423 ord og lix-tallet er 25.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.