4På vej
På sporet · af muligheder · ideers legeland · autopilotens død · hjernegy... [...]
Digte
11 dage siden
1Vandhund
Jeg kan godt blive urolig hvis der går for lang tid imellem, for ... [...]
Kortprosa
23 dage siden
5Gå vild
Alting har en ende · en slutning · noget der · giver plads · til · nye · veje... [...]
Digte
1 måned, 1 dag siden
1Løvetand
En smule grøn, det er ikke til at se den nøjagtige Nuance. Lidt m... [...]
Kortprosa
1 måned, 10 dage siden

Puls: 57,4

Publiceret: 8
Afgivet: 31
Modtaget: 24
Ulla Hexibru (f. 1956)
Jeg kan godt blive urolig hvis der går for lang tid imellem, for blødheden er ro, og gode vibrationer er gemt i det tempererede vand. Med det varme skum af sæben arbejdet ind i hænderne, ser jeg længe ind i spejlet, inden jeg skyller efter, og går ud af rummet. Det er sådan det er, en vane jeg har, ligesom badene. Hver aften, hver morgen, lader jeg vandet bruse ned af nakken massere hovedbunden, til hele kroppen bliver blød. Som en smørklat står jeg bag forhænget og undrer mig. Det forandrer alt. Jeg ville ønske jeg kunne være mere der i det bløde, men det er som om nogen har slået en knude på mig, som jeg er ude af stand til at løsne. Det kommer ikke fra familien. Jeg ved ikke hvad det kommer fra. Alle har vel vaner, noget de plejer at gøre. Det er vist meget almindeligt. Efter badet går jeg tur.
   Jeg sætter mig på bænken ved åen. Mens hunden snuser rundt lytter jeg. Åen snor sig den risler, risler og risler, ja bobler langt ind i blodet, summer som en bisværm på en sommerdag. Magisk. Jeg tæller til tusind, nej hundredetusinde dråber. En sø et hav fyldt med små fisk haletudser tang, næppe havfruer. Men blågrønt blåt turkist og velduftende, med en fugtig smag på tungen. Jeg lægger hovedet bagover og nyder det, så tager jeg drikkedunken frem og skyller efter. Fylder munden med blødhed. Drikker og ser på hunden. Nogen gange tager han en svømmetur. Som en glad badebold sejler han rundt. Jeg nyder ham når han kommer op og pjasker. Han gør og danser. Jeg rejser mig og det sker jeg finder en pind og kaster til ham.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 02/03-2023 17:19 af Ulla Hexibru (heksemutter) og er kategoriseret under Kortprosa.
Teksten er på 285 ord og lix-tallet er 23.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.