Kommentarer fra Gilda


15 dage siden
Gitte Lindorff Hansen (Gilda)
Professionalisme
Hej Sofie,
Rigtig godt digt med en handling der kunne være en hel romanhistorie. Du får virkelig fortalt meget på lidt plads. Du er rigtig god til at bruge få ord til at udtrykke handling og beskrive vores jeg-fortæller. Jeg tænker der måske er tale om en affære mellem en chef og en ansat. Der er en ujævnhed i magtforholdet mellem dem, jeg tænker her på, at vores jeg-person beder om lov til at blive fem minutter mere.
Kunne være interessant hvis du også havde inddraget jeg-fortællerens partners synsvinkel.
15 dage siden
15 dage siden
Gitte Lindorff Hansen (Gilda)
Forkert
Hej Natasja,
Sikke et lille godt og sørgeligt digt. Først troede jeg, at vores jeg-fortæller bare ikke var forelsket i dig personen, men så kom slutningen med at jeg-fortælleren ikke tør elske. Den slutning giver lige dit digt det ekstra krydderi.
Det ville have været rigtig spændende at høre mere om hvorfor, vores jeg-fortæller ikke tør elske.
15 dage siden
15 dage siden
Gitte Lindorff Hansen (Gilda)
Ildsjæl
Hej Iben,

Hvor er du bare god til at udtrykke dig sprogligt. Du har et vildt interessant ord univers (”vandkrystal i øjenkrogen”, ”fremvise dig som en agermåne”, ”Jeg sluger prikbladet perikon”, ”en knaldperle mod en væg.”) Du kan noget helt særlig med din brug af metaforer og symbolik. Jeg synes det er så fedt, at du bruger blomster og planter som metaforer i dine digte.

Og det er jo tydeligt at du har din hel egen stemme som digter. Når man læser dine digte, så ved man, at det er dig, der står bag som forfatter. Efter at have læst to af dine digte, kan jeg sige, at der altid er noget at tænke over og undersøge nærmere i dine digte. Og det er jo dejligt at blive eftertænksom men også udfordret som læser.
15 dage siden
15 dage siden
Gitte Lindorff Hansen (Gilda)
Elefanten der ville være en mus
Hej Artemis,

Et meget interessant digt. Når jeg læser om ”horn” og ” Flyve rundt i helvede eller brænde engle i himlen”, tænker jeg på en djævel eller dæmon, i den betydning at alle mennesker har mindre gode ja ligefrem onde sider i sig. Jeg tror at vores jeg-fortæller ikke kan få lov til at forlige sig med sine mindre gode sider på grund af digtets du, måske et familiemedlem eller en omverden, som har en klar og krævende forventning til hvad jeg-fortælleren må og bør være som person. Med at jeg-fortælleren ser verden som grå/hvid og helst vil være en grå mus, jeg tænker måske det har noget at gøre med en depressionsfølelse. Men samtidig med at jeg-fortælleren vil være en grå mus, ser personen også sig selv som en elefant. Elefanter symboliserer noget med styrke og altid at huske, og har også en guddommelig status i flere religioner. Så en meget interessant kontrast mellem mus og elefant.
15 dage siden
15 dage siden
Gitte Lindorff Hansen (Gilda)
Velkommen til, min verden
Hej Casper,

Et rigtig godt digt med en dybere mening. Kan rigtig godt lide disse to linjer (”Familiebilledet findes kun, i billedkunst”, ”Glansbilledet er for længst, lagt væk”) Tyder på at vores jeg-fortæller har et problematisk familieforhold og nu har frigjort sig. Og de følgende linjer i dette afsnit vidner også om, jeg-fortælleren måske af sin familie/omverden har fået en identitet ned over sig, som fortælleren slet ikke var. Men første afsnit og det sidste viser også at jeg-fortælleren har fundet sig selv og sine værdier.

Jeg tænker, du måske godt kunne have lavet endnu nogle afsnit omhandlende jeg-fortællerens frigørelsesproces og hvilke ting/arbejde? er det, som jeg-fortælleren udretter, brænder for og vil gå gennem ild for?
15 dage siden
15 dage siden
Gitte Lindorff Hansen (Gilda)
Jeg vil elske dig i nat, i drømmenes kupé
Hej Dennis,
Sikke et godt elskovsdigt. Du er rigtig god til at udtrykke handling sammen med en poetisk ordbrug. Er det rigtig forstået at parret enten lige har mødt hinanden eller er nyforelskede? (”Endnu ukortlagt land”, ”Er ukendte under samme måne”)

Tænker når din titel lyder i drømmenes kupé, kunne du måske også indarbejde noget med en togrejse i digtet. Disse to linjer synes jeg er lidt modsætninger (”Du ved hvad jeg vil sige”, ”Dit spørgsmål er lige så stort”.) Hvis hun ved, hvad han vil lige, hvorfor stiller hun så spørgsmål?
15 dage siden
15 dage siden
Gitte Lindorff Hansen (Gilda)
Overbord
Hej Nils,
Et rigtig godt og trist digt. Om en kvinde som fravælger alt og alle. Jeg kan rigtig godt lide den struktur, du har valgt til digtet, synes det fungerer rigtig godt sammen med handlingen. Den måde du bruger gentagelser igennem digtet, er også rigtig godt, som et kald til tidligere i digtet, at kvinden gør det samme igen og igen – smider overbord.
15 dage siden
16 dage siden
Gitte Lindorff Hansen (Gilda)
Noget om helte
Hej Artemis,
Rigtig fint lille digt. Jeg synes du har nogle rigtig fede linjer (fx ” En blandet duft af tobak og støv, udtørrer min hud.”) Jeg kom til at tænke på et juletræ, mens jeg læste, (udtørre, pynter med nisser og vat,) men jeg ved ikke om, det er rigtig forstået?

Jeg kunne godt tænke mig at vide hvem, digtets du relaterer til? Måske også en tydeligere forbindelse mellem digtets indhold og titel.
16 dage siden
17 dage siden
Gitte Lindorff Hansen (Gilda)
John
Hej Stine,

Meget ambitiøst handlingsmættet digt. Jeg føler, at der er ligesom flere fortællinger (1. med den lille pige som bor i vores jeg-fortæller, 2. moren, ikke-vold og pistolen, 3. verden smuk/grim) i dit digt, og at du med fordel kunne have fokuseret på en af handlingsforløbene, og dermed gjort dit digt endnu stærkere.

Dit ordbrug og sætninger er meget interessante. Du er god til at få handling og følelser frem i dit digt.
17 dage siden
17 dage siden
Gitte Lindorff Hansen (Gilda)
Refleksion
Hej Line,

Meget eftertænksom historie. Titlen giver dermed også rigtig god mening. Det er en historie med mange nuancer. Og under læsningen var jeg flere gange i tvivl om meningen. F.eks. troede jeg på et tidspunkt, at vores jeg-fortæller ville begå selvmord, på et andet tidspunkt troede jeg, at hun var et genfærd.

Du er rigtig god til at beskrive, at skabe stemninger med dine ord. Historiens stemninger ramte mig som læser, på forskellige tidspunkter følte jeg mig sørgmodig, eftertænksom, overrasket.

Overvej om du ikke skal inddele din tekst i afsnit, så den er lettere at læse.
17 dage siden
18 dage siden
Gitte Lindorff Hansen (Gilda)
Mand
Hej Iben,
Sikke et vidunderligt digt. Der er en fantastisk flow igennem det, og en interessant handling. Jeg er vild med, at du beskriver manden, hans følelser og handlinger ud fra blomster og træer. Det er et meget interessant digt med en masse symbolik at trække ud som læser. Det er så fedt. Sommerfuglen med de ødelagte vinger. Og den dobbelbetydning der ligger i flere af dine ord – som fx Mandstro (planten). Jeg er ikke selv så meget inde i de forskellige blomsters betydninger men jeg føler, at hvis jeg vidste mere, ville jeg måske også få endnu mere ud af dit digt. Interessant med din brug af den sort natskygge, som er giftig. Meget spændende digt.
18 dage siden
18 dage siden
Gitte Lindorff Hansen (Gilda)
Gå alene
Hej Diana,

Meget smuk historie, beskrivelse af en dødendes sidste time og plejehjems arbejderen (SOSU, sygeplejerske?) som sidder hos den dødende. Du er rigtig god til at skabe stemninger med dine ord, smuk, sørgmodig og rørende, hele tiden i forbindelse med den dødende, værelset, handlingen. Jeg er vild med den måde, du bruger beskrivelserne årstiden efterår/vinter til at relatere til den dødendes krop, liv og nuværende situation.

En historie om en dødendes endegyldige afsked med livet, men også fortællingen om en person, som allerede har taget afsked med livet. En person som har sluppet sine personlige relationer (besøgsvennen) og som måske er den sidste i live af sine forældre, søskende, partner, venner, børn. Det er rigtig godt, at du skaber en modsætning i personen ved også at lade en skyldfølelse over at ville død være tilstede. Jeg kunne godt tænke mig at vide om, denne skyldfølelse er relateret til nogen, personen efterlader eller om, det er skyldfølelse over ikke at ville livet mere?
18 dage siden
18 dage siden
Gitte Lindorff Hansen (Gilda)
Tavshed
Hej Sys,
Rigtig fint lille digt, hvor du på meget lidt plads får fortalt en handling, der sagtens kunne forsættes.
Jeg kunne godt tænke mig at høre mere om hvad for nogle ord, der helt præcis er skyld i, at jeg-fortælleren bliver tavs?
18 dage siden
18 dage siden
Gitte Lindorff Hansen (Gilda)
Malplaceret
Hej Sofie,
Det er et rigtig godt digt med en tydelig og rørende fortælling/historie/handling om en jeg-fortæller, som fandt kærlighed, men var bange og som nu har mistet den igen.
Dit sprog er rigtig godt, og jeg er vild med den struktur du har valgt: starter i sengen sammen med kæresten, forholdet, enden på forholdet, og slutningen i sengen igen helt alene.
Kunne være interessant hvis du i digtet gav et hint om, hvorfor kærligheden bristede.
18 dage siden
18 dage siden
Gitte Lindorff Hansen (Gilda)
Magtesløs
Hej Mia,

Jeg synes, du skriver rigtig godt, og du får virkelig gjort de to karakterer kvinden (vores fortæller) og manden til mennesker af kød og blod med følelsesmæssige problemer og fremtidsønsker.

Det er et rigtigt fint nærmest psykologisk studie af en interessant kvinde, du giver i din novelle, som læser føler jeg, at jeg kommer helt ind under huden på vores fortæller. Hun er en meget sammensat person, der på samme tid lader sig påvirke af andre og så selv tager kontrollen en smule i forhold til manden, men alligevel på en måde mister den igen, da hun sidder og afventer hans opringning vedrørende kæresten og ham.

Også meget interessant billede af et forhold som starter med at handle om sex, og så hvordan grænserne nedbrydes hele tiden, og selvom vores fortæller ønsker at holde sig på sidelinjen, bliver mere og mere involveret følelsesmæssigt.

Du har nogle meget lange tekststykker, og jeg vil foreslå dig at dele dem endnu mere op, så det bliver lettere at læse.
18 dage siden
18 dage siden
Gitte Lindorff Hansen (Gilda)
En Historie Om Nat Og Dag
Hej Stella,

Rigtig god lille myteagtig historie, du her har skrevet om Dag og Nat. Minder mig om både græsk og nordisk mytologis myter om dag/nat.

Der er noget virkeligt smukt over dine beskrivelser, dit sprogbrug. Poetisk. Og ikke underligt når du også skriver digte. Særligt disse linjer fangede mig:
(”De mennesker, som kiggede op frem for ned, lærte af Nat og Dag at mærke deres egne åndedrag, og blev ét med åndernes verden, menneskets verden, foran sløret og bagved sløret.
De mennesker mærkede hele verdens åndedrag, og fik hele jordens og himlens hjerteslag i gave - seid, klarsynet og forfædrenes indsigt.”)

Jeg synes også, det er rigtig godt at du knytter myten om Dag og Nat sammen med handling i form af, at heksene, shamanerne, vølverne, koglerene og åndemanerne kommer ud i tusmørket for at udøve magi.

Jeg er meget nysgerrig på om denne fortælling er en form for prolog til en fantasy historie, eller om den er enkeltstående?
18 dage siden
18 dage siden
Gitte Lindorff Hansen (Gilda)
2 verdener
Hej Lisa,

Rigtig god historie med en overraskende slutning.

Du giver en rigtig god kontrast mellem hvordan, byen havde set ud før, og så hvordan den ser ud nu. Også at dine beskrivelser har en form for handling over sig. Det er Majses synsvinkel, og beskrivelserne følger hendes tur gennem byen, det synes jeg er rigtig godt.

Og det overraskede mig virkelig, at Majse faktisk var den form, der voksede igennem væggen til Bentes badeværelse. Mega fedt. Er det Majse, som er skyld i at hele byen bliver ødelagt eller falder Majse igennem til en anden verden? (Bentes verden). Det er jeg lidt i tvivl om. Jeg tror selv mest på det første men nu hedder historien jo 2. Verdener, men hvis Majse falder igennem til Bentes verden, skaber hun så der en ødelæggelse af Bentes verden?

Hvem er Bente? Først tænkte jeg, at hun var Majses søster. Og jeg troede at Majse var en form for synsk, så da hun lænede sig mod væggen, så hun hvordan byens ødelæggelse havde startet/fundet sted. Hvorfor er det lige hendes badeværelse Majse falder igennem til?
18 dage siden
19 dage siden
Gitte Lindorff Hansen (Gilda)
Ulykken
Hej Nina,

Hvor er det en god historie. Jeg troede først, at jeg-fortælleren også var død og nu mødte Adam i himlen/efterlivet. Og ligesom vores jeg-fortæller oplevede jeg som læser samme overraskelse over hullet i hans kranie. At det var en form for drøm eller overnaturlig kontakt. Og det ramte mig, at Adam afviser vores jeg-fortæller. Tænker om det er et udtryk for skyld over at være kommet videre, vores jeg-fortæller ubevidst gennemgår her?

Du skriver rigtig godt, beskrivelser, følelser og handling. Du har et levende og billedskabende sprog.
19 dage siden
21 dage siden
Gitte Lindorff Hansen (Gilda)
Klumpen
Hej Lisa,

Rigtig godt digt. Jeg synes, det er rigtig godt, den måde du har en handling gennem digtet (hvor først jeg-fortælleren undertrykker, så rammer det, og jeg-personens desperate overvejelse om det nogensinde går væk til sidst)

Jeg synes også, du er rigtig god til at skabe billeder med dine ord (fx ” Som en bølge, der vælter ind over mig.”, Det ligger som en klump i maven, i halsen.), som stadigvæk giver mening i forhold til digtets handling.

Også rigtig fedt at du personificerer klumpen (”Det ligger altid på lur.”) Gør klumpen ligesom endnu mere truende, ved at den får et motiv ”ligger altid på lur”.

At du slutter digtet med et spørgsmål, synes jeg er rigtig godt. Måske du skulle bruge et endnu stærkere ord end ”går”, et ord som også viser personificering af klumpen?

Det kunne være interessant, hvis du var kommet ind på, hvad klumpen er en reaktion på hos jeg-fortælleren.
21 dage siden

Flest afgivne

Seneste 100 dage

124Niels Engdal (evighedsblomst)
70Daniel Stege Lindsjø (Ordspinderen)
66Nils Højsager-Jessen (storyteller)
58Inge Erhard (Inghard)
56Knud Kjølhede Petersen (knudkp)
49Benny Frits Andersen
47Sofie Fahl
41Ulla Hexibru (heksemutter)
41Ann R. Sørensen (Savanti)
37Poul Brasch (Blækhuset)
35Louise Sørensen (L.S.)
32Ove Nielsen (Confucius)
30Laura Patricia Hultberg (Huttelihutberg)
30Roja Dietz (IntetNavn)
29Nicolas Jessen
29Angeling Hu (Angeline)
26Lisa Brøndberg (Lisa Broendberg)
25Dennis Vedel
25Marianne Asta Pedersen Ciftci (Liljen14)
25Luna Madsen
24Ruben Bols (rubbie)
24Steffen Gilmartin (Gilmartin)
24Ida Pedersen (Anita A)
22Eris Strange
21Stella Alrune (Stella Alda)
21Sys Høj (Forårsglad)
21Nina E. Kirkmand (Miniebsen)
20Lisa Høgh Eskildsen (lisae)
19Nahkuri Markku (Dyppepennen)
19Mette Boe Christensen (MollyTrine)

Flest modtagne

Seneste 100 dage

66Nicolas Jessen
63Sofie Fahl
53Nils Højsager-Jessen (storyteller)
52Finn Prang (Fipra)
51Ann R. Sørensen (Savanti)
51Niels Engdal (evighedsblomst)
43Daniel Stege Lindsjø (Ordspinderen)
41Lars Peter Hansen (Suez)
39Ove Nielsen (Confucius)
37Anna Bland (Ingenting)
36Angeling Hu (Angeline)
33Karoline H. Nielsen (Kachibas)
32Artemis Lock (Wandering Star)
32Ole Madsen (o-madsen)
32Ida Pedersen (Anita A)
31Inge Erhard (Inghard)
28Knud Kjølhede Petersen (knudkp)
27Nahkuri Markku (Dyppepennen)
27Benny Frits Andersen
27Ulla Hexibru (heksemutter)
26Roja Dietz (IntetNavn)
25Laura Patricia Hultberg (Huttelihutberg)
24Lisa Brøndberg (Lisa Broendberg)
23Luna Madsen
22Mette Boe Christensen (MollyTrine)
22Louise Sørensen (L.S.)
22Nina E. Kirkmand (Miniebsen)
21Sys Høj (Forårsglad)
20Martin Michael Jakobsen (Marver)
20Adam Madsen (ErDetSåVigtigt)