Seneste kommentarer

13 minutter siden
Ansu Orheim (Ansu)
Det ligner kærlighed
Hej Claus,

jeg er vild med dette digt, og føler at det, som du skriver i forfatterkommentar, er anderledes end dine andre - jeg tror jeg har læst de fleste efterhånden. I hvert fald altid mandags-gaven :-)
Som jeg har nævnt flere gange vistnok, finder jeg dine mange fremmedord og næsten altid overraskende vendinger meget inspirerende, fordi at både flow og ordvalg ligger langt fra min egen stil, tror jeg - hvilket er et kæmpe kompliment! De føles om velkonstrueret håndværk, og flere af dem også intime og ægte. Og de hvor jeg ikke tænker patos men mere mystik, kan jeg læse på andres kommentarer at jeg har misforstået - og fælles for alle dine værker er at de fordrer genlæsning. I en samling hvor de understøtter hinanden vil det være virkelig fed læsning og genlæsning!

Men tilbage til "Det Ligner Kærlighed" - jeg læser mange af dine andre værker som mystisk introspektion, som tankestrømme der hvirvler sammen tilsyneladende tilfældigt og alligevel med klar rød linje. Dette virker mere som nysgerrig observation af et interessant fænomen - andres kærlighed, særligt ældre pars, kan være så lærerigt, og da særligt når det samtidig er under specielle, unikke forhold, såsom alkoholiserede partnerskaber. At der, trods en mulig flugt og eskapisme, stadig er en stabilitet til stede, en forbindelse, i deres facon sammen. Mennesker har vel 1000 ansigter, 1000 identiteter, i løbet af en dag - særligt alkoholiserede; som kan være både fascinerende såvel som enormt trist at beskue - særligt når det ikke er kærlighed men fælles ensomhed og/eller flugt de deler.

Dit værk er, som altid, meget tvetydigt. Al visdom er paradoksal, velsagtens, og det samme er alle interessante observationer. På overfladen måske kærlighed/had, dualitet, men under overfladen... altid noget kun de forstår. Jeg har selv set mærkværdige partnerskaber i narkomaniserede og alkoholiserede, og i mine forældre, hvor de ét øjeblik ligner allerbedste venner, og et øjeblik efter slås. Kærlighed.. I et andet liv var jeg blevet parterapeut, for få ting er da mere fascinerende end folks relationer - mindre når de er påvirkede, men også dér. Da særligt med elendighed omkring sig, hvor man tydeligt kan se forskel på dem der har en partner i det, og dem der står alene med det. At de så 'enabler' hinanden er selvfølgelig tragisk, men kan også være en vej ud af det, sammen.

Teknisk: "De sidder ved søen - omgivet af hinandens henfald - De hvisker om ting - man kun kan eje - når man kender hinanden helt" = fedt formuleret! Fra start scenesættende, og straks en intimitet beskrevet og stemningsskabende. Det smukke er som regel simpelt, og jeg finder at fraværet af fremmedord her gør en ydmyg observation af et ydmygt fænomen ydmyg ære. Ikke at der er noget i vejen med mærkværdige og originale fremmedord, men i en samling ville det virkelig understøtte de andre værker, at have flere som dette - ikke at jeg ved om det kan lade sig gøre, for netop denne observation... er ret unik. Og når folk ikke ser hinandens hengivenhed til hinanden, da man sjældent ved hvad man har før man mister det, så har poeten, eller parterapeuten, virkelig en vigtig rolle at spille :-) Trods jeg som regel holder mig på afstand af dybt påvirkede, for ikke at joine dem i det fristende smertestillende/smerte-udskydende, vil jeg prøve at huske dit digt, og huske at det ER muligt at observere subjektivt, og stadig kunne beskue noget objektivt imellem subjekter; noget sårbart, kun deres og ingen andres, andre end måske poeten der for en bajer eller en 20'er kan give dem et par fattige ord, som påmindelse til dem om "at se hengivenheden - i hinandens øjne". Tak for at dele gratis herinde :-)

mvh Ansu
PS: En sang om netop partnerskaber i eskapisme, og en 3'de der får dem begge ud af eskapismen med simpel venlighed, er Saul Williams - Sunday Bloody Sunday, og den dertilhørende musikvideo. Saul Williams er både musiker, (slam) poet, skuespiller og aktivist, holdende såvel foredrag som workshops rundt om i verden, på universiteter, på gaden og til koncerter, hvor han bevæger sig over de fleste genrer musikalsk, og er også kendt som en vanvittig dygtig beatboxer. Jeg har ingen forventning om at det lyttes, men undergrunden lever af netop deling. https://www.youtube.com/watch?v=keqAQk1YuOs&list=PLxIfxBdMuflBIMg8a4-sfVe6wIjV-YrWF&index=4
13 minutter siden
6 timer, 29 minutter siden
Tine Eslander (Tegnerinden)
Skamfuld erindring
“Selv det uforskyldte undergravede mig
Jeg begyndte at være
I en kælderagtig forfatning…”
Du lægger hårdt ud, Görkem. Mærker det næsten fysisk i hele kroppen. Hvad det vil sige, at være i dén forfatning!
Godt skrevet - jeg er helt enig i foregående kommentar om, at du mestrer et yderst malende sprog.
6 timer, 29 minutter siden
8 timer, 4 minutter siden
Emma Katrine Sørensen (emmakatrine)
Jeg spytter grus version 1
Svarkommentar
Tusind tak, digtet er, ligesom mine andre, temmeligt hårdt og selvsbebjredende.
8 timer, 4 minutter siden
8 timer, 9 minutter siden
Emma Katrine Sørensen (emmakatrine)
Jeg spytter grus version 1
Svarkommentar
Det handler også om at tage noget næringsløst ind og sende noget næringsløst ud. Hårdt, råt. Noget der ikke er konstruktivt.
8 timer, 9 minutter siden
13 timer siden
eius
Skamfuld erindring
Tak for dit digt.
Jeg har læst det igennem mange gange nu, og jeg synes bedre og bedre om det.
"Jeg forspiste mig i satans dyder, Med smaskende entusiasme" - Virkeligt godt skrevet synes jeg, generelt et meget malende sprog du bruger. Jeg er vild med det!
13 timer siden
13 timer siden
Claus Poulsen (ClPollux)
Jeg spytter grus version 1
Hej Emma

At æde tør tung beskidt grus gør noget ved én. Det samme gælder tørre tunge beskidte ord. De svæver omkring os som dæmoniske insekter, og de kan ikke ignoreres... De gennemhuller vores hud, æder vores blod og erstatter det med gift, som vi må spytte ud som insekt-æg, der kan angribe os, og andre, igen og igen.
Der er en tragisk virkelighed i din tekst, som de fleste kan genkende. Om du retter den mod dig selv eller mod det væltede samfund vi nogle gange lever i, så rammer du det meget godt her.

Claus
13 timer siden
14 timer siden
eius
Det Digitale Øje
Fedt og relevant digt.
Er vild med dit sprog.
Når jeg læser dit digt, oplever jeg det som en sproglig ping-pong, hvor du tydeliggør dit budskab gennem de billeder du skaber. Jeg synes det fungere vildt godt, og jeg er vild med de to delte sætninger du laver.
Tak for dit digt!
14 timer siden
14 timer siden
Claus Poulsen (ClPollux)
Havet må kende
Svarkommentar
Hej Mette

Jeg fornemmer, at vi forstår teksten på samme måde :-)

Medicinering mm. har frarøvet hende en kerne af selv, som hun efterfølgende søger ved havet. Om hun finder den lader jeg være op til læseren, men der er et håb i teksten, ja. Alene det, at hun søger sig selv igen er håbefuldt.

Mange tak for læsningen
Claus
14 timer siden
14 timer siden
Claus Poulsen (ClPollux)
Kodet af langsom isolation
Svarkommentar
Hej D
Synes vi læser teksten meget ens. En dualisme mellem det selvdestruktive og livet, som ligger i os alle.

Tak for læsningen
Claus
14 timer siden
14 timer siden
eius
Kali
Hej signe.
Jeg er vild med dit digt.
Kontrasterne i digtet giver en rigtig god dybde, især er jeg vild med "min kali raser, mørket letter, moder måne har gjort sit"!
Derudover synes jeg du skriver rigtigt smukt, meget malerisk, det skaber billeder, og jeg synes du skriver et digt, hvor der er plads til modtagerens egen fortolkning og indlevelse.

Tak for det.
14 timer siden
14 timer siden
eius
Intet liv tilbage
Er glad for dit digt, og især din konsekvente form, der skaber en ro rundt om de store følelser du beskriver.

Tak for dit digt!
14 timer siden
15 timer siden
Henning Nørgård
Intet liv tilbage
Hej Camilla,

Det er et rigtig godt digt du har skrevet.
Beskriver utrolig godt den håbløse situation.
Og sidste linie, er bare så flot skrevet.
Tak fordi du delte det her :-)
15 timer siden
15 timer siden
Ulla Hexibru (heksemutter)
Jeg spytter grus version 1
Hej Emma
Nu har jeg læst dit dìgt rigtig mange gange. Der er noget genkendeligt i det.
Sætningen jeg æder grus, jeg spytter grus.
Taler til mig.
At æde grus og spytte grus føj.
Lige til at blive kvalt af. Gruset er meget virkningsfuldt. Der er grus i maskinen.
Gruset skal på en eller anden måde væk, for at kunne tale mere frit måske?
Ja det er hvad dit digt siger mig. Et stærkt digt Tak for ordene fra Ulla
15 timer siden
18 timer siden
Poul Erik Pedersen (Poulerik)
Vi kan ikke være det bekendt
Svarkommentar
Tak for ordene Signeog at du læser med.
18 timer siden
18 timer siden
Emma Katrine Sørensen (emmakatrine)
Jeg spytter grus version 1
Svarkommentar
Du må gerne blande dig. Jeg er veganer og ryger.
18 timer siden
18 timer siden
Ansu Orheim (Ansu)
Kun Gud ved, hvad jeg rummer af potentiale
Hej Christina,

dejligt at se dig herinde igen :-)
Ift din tekst: alle dine drømme kan jo sagtens lade sig gøre og blive til virkelighed på en førtidspension; desuden er en førtidspension ikke nødvendigvis permanent - du kan altid droppe den igen, tage et arbejde på nedsat tid mens du er på den, og stadig have stoltheden intakt. Og så er der jo altid efterspørgsmål på frivillig arbejdskraft, som for mange bliver en passion - ved jeg fra de mange væresteder jeg har været forbi, hvor mange frivillige har sagt og siger at de ikke kun føler at de giver men at de også får så meget. Desværre har nogle af dem frelserkompleks, og de holder sjældent længe.. gudskelov.

Jeg har haft den samme holdning som jeg tolker at du har, til førtidspension; at det ville fratage mig min værdighed. Og det er muligt at processen frem imod at få den vil gøre det, en hård proces som det kræver tålmodighed og stædighed at gennemføre. Jeg er selv i gang med at søge det lige nu, efter ca. 15 år i systemet hvor jeg i 10 år ligeledes prøvede at tage en HF, men droppede ud hver gang pga nervesammenbrud.

Frem for at skrive mere vil jeg citere et digt af Rupi Kaur, som måske vækker genklang og som måske kan inspirere ift en beslutning, hvis den da ikke allerede er truffet :-)

"Produktions-Angst", af Rupi Kaur:


'jeg har denne produktionsangst
om at alle andre arbejder hårdere end jeg
og at jeg vil blive ladt i stikken
forrdi jeg ikke arbejder hurtigt nok eller lang tid nok
og at jeg spilder min tid

jeg sidder ikke ned og spiser morgenmad
jeg tager den "to-go"
jeg ringer kun til min mor når jeg har fri
ellers tager det for lang tid at have en samtale

jeg udskyder alt som
ikke vil bringe mig tættere på mine drømme
som om at det jeg udskyder
ikke er drømmene selv

er drømmen ikke
at jeg har en moder at ringe til og
et bord at spise morgenmad ved

istedet er jeg fortabt i det syge behov for
at optimere hver en time af min dag
således at jeg forbedrer mig på en eller anden måde
laver penge på en eller anden måde
advancerer min karriere på en eller anden måde
fordi dét er hvad det kræver for at være succesfuld ikke

jeg udgraver mit liv
pakker det ind
sælger det til verden
så når de kommer og beder mig om mere
graver jeg i knogler
prøvende at skrive digte

kapitalisme trængte ind i mit hoved
og tvang mig til at tænke at min eneste værdi er
hvor meget jeg producerer
for mennesker at forbruge

kapitalisme trængte ind i mit hoved og tvang mig til at tænke
jeg er af værdi så længe jeg arbejder
jeg lærte utålmodighed fra det
jeg lærte at betvivle mig selv fra det
jeg lærte at plante frø i jorden og
forvente blomster ville gro den næste dag

men magi
virker ikke sådan
magi sker ikke
fordi jeg har regnet ud hvordan at pakke mere arbejde sammen på en dag
magi bevæger sig langs naturens love
og natur har sit eget ur
magi sker når vi leger
når vi undslipper
når vi dagdrømmer og fantasere
altså det er der hvor alt med kraften til at
faktisk fuldføre os venter på dets knæ for os'
18 timer siden
19 timer siden
Daniel Stege Lindsjø (Ordspinderen)
Nerver
Svarkommentar
Hej C :)

Just præcist :D
Ja, jeg er faktisk også godt tilfreds med dette gruk :)

Tak for kommentar.

D
19 timer siden
19 timer siden
Christina Harritz (Anniina)
Nerver
Hej Daniel
Rammende rigtigt. Kort og godt beskrevet.
Kærligheden kræver mod og giver nerver af stål.
Fint gruk

Kh
Christina
19 timer siden
20 timer siden
Christina Harritz (Anniina)
Anti-kærlighedsgruk
Hej Nicolas
Interessante ord. Tak for perspektiv.
Kort og godt. Godt rimet
Kh
Christina
20 timer siden
20 timer siden
Christina Harritz (Anniina)
Savner
Hej Camilla

Så smukt beskrevet om savn.
Må dit savn bringe dig gavn.
Må det du ikke har nu, være det du går efter.
Må du blive givet at nyde dit liv

Kh
Christina
20 timer siden
20 timer siden
Christina Harritz (Anniina)
Våd januar
Hej igen

Jeg fik lyst til at læse mere fra dig, og denne skønne tekst kom til mig

Så flot skrevet. En rørende tekst, jeg vil gemme. Med fine ord, billeder og vendinger.
Tak

Kh
Christina
20 timer siden
20 timer siden
Christina Harritz (Anniina)
Mine rester
Hej Henning

Dejlig tekst om at give. Opmuntrende
Jeg kan godt lide anden sidste linje - ´vores samtale er forbi og får mig til at tænke på Husforbi
Dejligt at du levner igen i morgen. Inspirerende
Tak
Mvh
Christina
20 timer siden
21 timer siden
Poul Erik Pedersen (Poulerik)
Vi kan ikke være det bekendt
Svarkommentar
Tak for ordene Ann. Heldigvis er der mange danskere, som kæmper imod de hykleriske og menneskefjendske forhold. Tak for du læser med.
21 timer siden
21 timer siden
Poul Erik Pedersen (Poulerik)
Vi kan ikke være det bekendt
Svarkommentar
Mange tak for dine refleksioner, som også sætter mange tanker igang, som jeg sagtens kan følge. Jeg sætter pris på det. Du har altid mange ord, meget viden og er meget reflekterende - tak.
21 timer siden
21 timer siden
Poul Erik Pedersen (Poulerik)
Jeg spytter grus version 1
Kender det godt
Jeg spiser også grus til morgenmad
og ryger af udstødningsrøret
Ser jeg en laber larve spiser jeg den
og i øvrigt
ryger jeg ikke
og er vegetar ;o)

Vi gerne blande mig, hvis jeg har noget at sige; men passer også på.
21 timer siden

Flest afgivne

Seneste 100 dage

144Daniel Stege Lindsjø (Ordspinderen)
45Ansu Orheim (Ansu)
37Camilla Diedrich (PoemsbyC)
37Emma Katrine Sørensen (emmakatrine)
21Signe C. Horsdal (Sis4)
19Niels Cenius (Snowlion)
18Inge Erhard (Inghard)
18Ulla Hexibru (heksemutter)
17Tine Eslander (Tegnerinden)
16Jens Müller Hasle (Bullensohn)
14Martin Hansen (Bipolarmartin)
13Poul Brasch (Blækhuset)
13Rayana Khamzatova (RKhamzatova)
13Kenneth Hvid (DeuceF43)
13Lejsy Storm
12Rud Stenfisker (Stenfisker)
12Görkem Acar (grkemacar)
10Christina Olsen (Christina1212)
10Lars Bahlsen (Bahlsen)
10Ann R. Sørensen (Savanti)
9Sys Høj (Forårsglad)
9Mette Boe Christensen (MollyTrine)
8Pia Hansen
8Poul Erik Pedersen (Poulerik)
7Claus Poulsen (ClPollux)
7Anna Bland (Ingenting)
7Muller83
7Alf Rosenbrink
7Hans Ib Noe Hansen
7Fru Flohr

Flest modtagne

Seneste 100 dage

50Camilla Diedrich (PoemsbyC)
46Claus Poulsen (ClPollux)
44Daniel Stege Lindsjø (Ordspinderen)
42Emma Katrine Sørensen (emmakatrine)
33Ansu Orheim (Ansu)
28Ann R. Sørensen (Savanti)
25Nicolas Jessen
22Görkem Acar (grkemacar)
20Susann Kokansky-Monteløv (Fair)
19Signe C. Horsdal (Sis4)
18Hans Øster (Lillebror)
18Lukas Dalager Spangsberg (Lukke)
18Hans Ib Noe Hansen
17Kenneth Hvid (DeuceF43)
17Christina Olsen (Christina1212)
16Sys Høj (Forårsglad)
16Niels Cenius (Snowlion)
16Ulla Hexibru (heksemutter)
15Inge Erhard (Inghard)
15Per Nordigarden (Nordigarden)
14Finn Prang (Fipra)
12Bo Gjord-Knapså (buske som bryn)
11Christina Harritz (Anniina)
11Mette Boe Christensen (MollyTrine)
10Lejsy Storm
9Poul Brasch (Blækhuset)
9Henning Nørgård
9Holger Madsen (Zyborg)
9Rud Stenfisker (Stenfisker)
7Poul Erik Pedersen (Poulerik)