Kommentarer fra JackismyRelief


8 år siden
Christian Dybdahl Troelsen (JackismyRelief)
Dæmonen
Fin dæmon. prosaisk, men det gør det også godt.
8 år siden
10 år siden
Christian Dybdahl Troelsen (JackismyRelief)
Peter
hah jeg havde lavet længere mellemrum mellem tallene men så er de blevet rykket sammen på siden. måske var det også det der skete med den oprindelige tekst?:P
10 år siden
10 år siden
Christian Dybdahl Troelsen (JackismyRelief)
Peter
så forstår jeg den endelig. jeg syntes ikke dog ikke der er noget at sige til at nogle ikke gør. jeg synes nemt det kunne gøre mere tydeligt at han skriver de tallene bagfra efter de andre så det giver de rigtige svar foreksempel:

1 8
2 7
3 6
4 5
5 4
6 3
7 2
8 1

det var en nemmere måde. det ville også være sådan det ville se ud hvis han gjorde det på papiret. lidt mere autentisk og pointen kommer bedre frem. når det så er sagt er det jo en lækker historie mind bender, og man kan få sindsygt meget ud af at bygge et plotwist op opkring løsningen af sådan en talgåde eller hvad man kalder det. det kan virkelig bruges i længere historier. tror faktisk jeg vil stjæle ideen, til en historie selv:P
10 år siden
10 år siden
Christian Dybdahl Troelsen (JackismyRelief)
Forladt
historien er go. dethar du klaret godt. jeg tror forcen er stemningen du bygger op i starten. vi bliver tvunget ind i det deprimerede univers, mens der også er nok mystisk til at vi vil vide hvordan det hele ender. som sådan er handlingsplanet ikke så avanceret og løsningen på prob lemet kunne i andre tilfælde måske også virke antiklimatisk. men fordi du forlklarer på sådan en poetisk måde og lukker os ind i al sørgmodigheden læser vi bare videre. til tider kan denne sentimalitet blive form eget men i denne novelle mestrer du balance gangen rigtigt godt. som sagt det er det der gbør historien god, da plottet i sig selv ikke er så opfindsomt.
10 år siden
10 år siden
Christian Dybdahl Troelsen (JackismyRelief)
Hold kæft, kælling!
lad mig sige det sådan her. jeg læste din tekst med spænding for hvilken et godt emne og hvilken en fortæller evne. Du beskriver diskussionen på en original og samtidig letlæselig måde. det flyder bare. det der dog rigtigt for din historie på at ringe er din afslutning til sidst. du kunne nemt have afsluttet teksten og ladet os tro at det var et reelt skænderi mellem to personer. teksten havde stadig været go og orginal. men du går "the extra mile", og skaber noget der er ikke bare er ok spændende, men noget der er ekceptionelt. altså få det udgivet hvis du ikke har endnu. det er utroligt hvor mange gode tekster jeg egentligt læser på fyldepennen. utroligt at "amatør-forfattere" kan skabe de samme stemninger og skrive så godt som de etablerede. altså jeg er blown away. godt klaret

hilsen Christian Troelsen
10 år siden
10 år siden
Christian Dybdahl Troelsen (JackismyRelief)
En Fyldepenprofils fremtid
jeg forstår godt hvad denne tekst handler om og jeg forstår også at du mener det som sjov. men det der faktisk gør den god er dit sprog. det her er virkeligt fucking godt. altså du bruger 1. person og det er godt fordi det drager os ind i hans hoved. men det kunne enhver gøre. måden du gør det på er mystisk, fængende og anderledes. det her er et af de tilfælde hvor jeg ikke kan sætte fingeren på hvorfor men det fungerer bare. det er virkelig få gange hvor jeg bare er fanget hele vejen og ikke kan finde noget at sætte fingeren på, men det gør du. jeg er virkelig positivt overrasket. altså dit sprog! handlingen som sådan siger mig egentligt ikke noget. eller jo det gør det, men det er måske ikke så originalt i sig selv. men måden du beskriver det på er så fucking original. ved ikke hvad jeg syntes om slutning. den er vel fin, men du kunne slutte den på en hvilken som helst måde og stadig ville historien overordnet være pisse go. syntes måske den skulle være en lidt mere tankevækkende slutning eller lidt mere alvorlig. jeg ved det sku ikke. som sagt syntes jeg det hele er perfekt. det er bare lige nogle tanker jeg har. jeg tænker nok at du kan føre denne tekst videre fordi den har så meget potentiale. det er sjovt hvordan tekster herinde virkeligt er begyndt at inspirere mig. det er fedt;)
10 år siden
10 år siden
Christian Dybdahl Troelsen (JackismyRelief)
Kærlighed i mørket
nu når du er min betalæser og du konstant kommenterer på mit syntes jeg også at jeg ville gengælde tjenesten:P overordnet syntes jeg også digtet er godt. du får sagt det du vil sige på en poetisk og god måde. alligevel sidder jeg dog lidt tilbage med en "nå" følelse. altså det er nok tydeligt at det er personlige hændelser du beskriver og som sådan gør du det godt men hvis jeg skulle se på det helt litterært eller hvad man siger, så syntes jeg den mangler lidt. en speciel tilgang til digtet. en speciel afslutning. et eller andet. som den er virker den fin, men også lidt tam. det er selvfølgelig heller ikke sikkert at egentligt ønsker at gøre det til noget specielt. som sagt, den fungere som det den er, men heller ikke mere:P et smuk, men dog alligevel forudsigelig fortælling om den store kærlighed i den mørke tid.;)
10 år siden
10 år siden
Christian Dybdahl Troelsen (JackismyRelief)
Der, hvor solen altid skinner
som alle andre har skrevet så syntes jeg også denne novelle fungere. faktisk rigtigt rigtigt godt. skiftet mellem flashbacks og egentlige begivenheder fungere godt. det gør at vi langsomt får fortalt om hans baggrund og mens den egentlige handling eskalere mere og mere. du fortæller os en smulle for hvert flashback og holder os herved hængende fordi det langsomt går op for os hvad han er ude på, men vi alligevel ikke aner det helt og derfor vil kigge lidt længere med. det er den balance mellem mystisk og oplysning du rammer perfekt. koblet på de nutidige begivenheder hvor du udelukker beskriver handlingen og det bliver meget intenst. det gør det meget godt. her balancerer du også meget godt hvor beskrivende du er. du formår at være poetisk og hive tankerne frem og beskrive dine omgivelser på detaljerige måde. dog uden at du gør det for meget og vi ikke gider at læse. det er all around en god blanding.

kunne være spændende at vide hvor du har inspiration fra. jeg kommer selv til at tænke på LOST. måske ikke så meget på grund af hans problemer, men mere pågrund af bruget af flashback der langsomt afslører en persons intentioner med det han gør i nutiden. det er noget den serie benytter i højgrad og derfor jeg er vild med den. det er nok også derfor jeg er vild med denne historie. plus så har de to ting også det tilfælles at et fly- styrt spiller en stor rolle.

nå that aside, så vil jeg lige pointere nogle kritikpunkter her tilsidst. det er ikke sindsygt vigtige ting, men alligevel nok til at jeg blev en smule irirteret:P først og fremmest så syntes jeg at brugen af datid både i flashbackene men også i nutiden bliver lidt forvirrende. eller måske ikke forvirrende. nok nærmere utroværdigt. tror måske det ville virke bedre hvis du lavede de nutidge begivenheder i nutid også fordi det er hektiske begivenheder der jo bare kommer med det samme. det ville jeg nok selv have gjort. men du har nok allerede tænkt over dette og taget dit valg bevidst. den anden ting er at jeg syntes pilotens anmærkning er noget urealistisk. det ville han aldrig sige:P

nå det er alt. til sidst vil jeg bare sige at du har inspireret med denne novelle. det er utroligt hvor mange nos man ka få herinde (på den gode måde:P), ved at kigge på andres tekster. så ser man virkelig hvor man skal forbedre sig og hvad man kan gøre for at lave virkelige fede ting.

godt klaret

Hilsen Christian Troelsen
10 år siden
10 år siden
Christian Dybdahl Troelsen (JackismyRelief)
Ikke en skid lykkelig
altså de andre har allerede sagt det, men jeg må altså gratulerer. det her er så FUCKING godt. seriøst. det er få gange hvor jeg læser herinde, jeg selv ville ønske jeg havde skrevet, men dette er et af de få tilfælde. seriøst det her. dit sprog er flydende og så lyrisk, at det mangler sammenligning. det er dit eget sprog og du mestrer. jeg er virkelig overvældet. du må altså få det her udgivet, hvis du ikke allerede har. det her det er inspirerende og får mig til at indse hvor meget jeg stadig kan lære. hvor mange ting man kan lære af andre skrivemåder og forfattere. det er netop din poetiske tilgang jeg stræber efter. jeg må hjem og arbejde hårdt videre med mit forfatter og bruge det du har givet mig her

hilsen Christian Troelsen
10 år siden
10 år siden
Christian Dybdahl Troelsen (JackismyRelief)
Fortællinger om Jantahu - Del 1
overordnet er jeg enig med de andre kommentarer. det er en velskrevet tekst og igen formår du at få os med, da du sætter "mysterier" og ubesvarede spørgsmål op. det er godt hvordan du fortæller om nogle af HP's problemer uden at gå dybere ind i dem. på den måde bliver vi fanget og vil virkelig læse mere. du lader os langsomt bliver draget ind i universet. du fortæller ikke det hele men lader det være naturligt. du fortæller det der er nødvendigt for situationer og efterlader os med spørgsmål. godt gået;) jeg har dog nogle kritikpunkter. her tænker jeg allermest på dialogen. overordnet er den fin. men der er nogle steder hvor jeg syntes den er lidt knudret. her er et eksempel:
"Det, vi skal bekymre os mere om, er at hvis folkevandringerne fra nord fortsætter, vil placeringen af lagrene være skæv i forhold til indbygger fordelingen."

derudover er der sætninger der lyder lidt uskønne i mine øjne. jeg kan dog ikke lige nævne dem nu. de er så heller ikke så vigtige. overordnet er det rigtigt godt;)
10 år siden
10 år siden
Christian Dybdahl Troelsen (JackismyRelief)
Flugten
jeg syntes også det er godt beskrevet og en medrivende tekst. alligevel sidder jeg dog lidt tilbage med en følelse af "var det bare det". misforstå mig ikke du skriver godt og det er sådan set og spændende det meste af vejen. syntes bare der mangler mere i novellen. den er lidt kedelig måde at afslutte den på. desuden syntes jeg også der er enkelte steder hvor beskrivelser af flugten bliver for meget. her tænker jeg allermest på det midterste stykke af fortællingen. jeg tror godt du kunne korte det mere ned og ikke være direkte i din handlingsbeskrivelse: "så gjorde hun det og så gjorde hun...." det og så en mere spændende slutning ville hjælpe. overordnet er det nu stadig en god tekst og du formår tydeligt at fortælle og beskrive situationen. syntes bare der mangler lidt mere

hilsen Christian
10 år siden
10 år siden
Christian Dybdahl Troelsen (JackismyRelief)
Stalddrengens søn - Del 1
nu har jeg kort læst de andres kommentarer og jeg kan se at du får en del kritik for denne historie. meget af det er jeg dog ikke enig i. hvis man ser dette som en del af en større fortælling syntes jeg du mestrer det perfekt. du skriver i et smukt sprog , og ideen med at skifte fra handlingsplanet i nutid og i datid er smart. på den måde læser vi videre fordi vi både vil vide hvem den person han leder efter er ,men også fordi vi vil vide hvad det er med det forhold til pigen (man ved at disse to ting på en mpde hører sammen og det er netop det der er godt). det er en god måde at indlede historien på og du afslutter så med at indføre skovmanden, hvilket også er godt. man vil læse videre. desuden syntes jeg også det er et godt univers du har skabt. jeg mener hver du fortæller for meget eller for lidt. der er stadig mange oplysninger vi ikke kender endnu (hvad er skovmændende, månetilbederne, og hvad er det med denne tørken). dette er originale tiltag, der for os investreret i historiens mytologi. det er virkelig en god balance gang du kører her og hvis du kan fortsætte denne i endnu flere kapitler er det pefekt. dette er sådan en historie der har potentielet til et blive et stort fantasy drama. til sidst vil jeg bare tilføje nogle få kritik punkter. for det første syntes jeg lige du skal rette den igennem og sætte flere punktummer og komma de rigtige. så er det også det med springene til datid. jeg ved ikke om det er muligt at gøre dem mere elegante. det er nu heller ikke så vigtigt.

Christian Troelsen
10 år siden
10 år siden
Christian Dybdahl Troelsen (JackismyRelief)
Forvirret og fri
jeg vil slutte mig til torrions kommentar. du formår jo at give udtryk for de svære følelser, og det virker til at det er noget af en terapeutisk proces for dig selv. på denne måde er det jo godt at du kan lukke ud for dine følelser på papiret. tit er det dog sådan at når man lukker ud uden at holde igen, så bliver det en rodet affære. jeg kender det selv. jeg syntes dine ideer er gode og det er godt at du har sjælen med, men jeg syntes også du burde lade dine digte gå igennem flere filtre. brug mere tid på metaforer og på at rafinere dit sprog. vi kender alle de følelser du har, men jeg syntes du præsenterer dem på en rodet og upoetisk måde. det er min mening og mange er sikkert uenige. ihvertfald så håber jeg at du kan bruge det til noget. ellers kan du jo skrive til mig.

hilsen Christian Troelsen
10 år siden
10 år siden
Christian Dybdahl Troelsen (JackismyRelief)
Haiku samling - Naturens gang
virkeligt godt digt.
10 år siden
10 år siden
Christian Dybdahl Troelsen (JackismyRelief)
Savnet af dig
ups troede jeg havde slettet det nederste :P. bare ignorer det og undskyld.


igen bare skriv hvis du har spørgsmål eller kritik til mig for den sags skyld:P
10 år siden
10 år siden
Christian Dybdahl Troelsen (JackismyRelief)
Savnet af dig
jeg vil nødig være den der splitter den gode stemning, men nu jeg vil alligevel prøve at kommenterer på dit digt. jeg syntes sådan set at du rent grammatisk skriver fint, der er nogle få knudrede steder men det er ikke vigtigt. for det andet så er det også tydeligt at du drager på personlige erfaringer og det er jo også altid godt. når det så er at jeg ikke er så glad for dit digt, er det at jeg ikke syntes det er så inspirerende. du må endelig ikke tage dette forkert. jeg har selv skrevet mange digte i denne dur, og for mig er det digte man virkelig har det godt med selv. men når det så er at andre mennesker skal kigge på ens sentimentale følelser kan det nemt komme til at se sentimentalt og sukkersødt ud. generelt er kærlighedsdigte jo sentimentale ting, og måske er jeg heller ikke den rette at spørge, men jeg tror nu alligevel at man godt kan lave mere indsigtfulde af denne slags. en god idé er at have en følelse og så pakke den ind i masser af lag af poesi indtil den er har skabt sin helt egen verden. det er ihvertfald sådan jeg gør. prøv at brug flere indirekte metaforer for dine følelser og skab figurer og historier der bygger op om dem. på denne måde bliver dit digt sit eget. som det er nu er det en udemærket tekst, der med snilde kunne bruge i en nik og jay sangtekst, men mere end det ser jeg ikke i det. håber du kan bruge kritikken og at jeg ikke har skræmt dig væk. husk på at litteratur er en personlig sag (digte mest af alt) og at alt dette er min mening (se bare vandeurs kommentar). hvis du har nogle spørgsmål til min kritikken må du endelig skrive. jeg hader selv når folk siger mine ting er dårlige men ikke har givet mig nok feedback til at ændre det

Hilsen Christian Troelsen
først og fremmest er litteratur, specielt digte jo en personlig ting. både hvordan man skriver dem, men også hvordan man læser dem, og gør kan det være svært at blive enige om hvad der nogensinde er et godt digt. derfor skal du heller ikke blive ked af det hvis jeg virker lidt hård. det er jo bare min mening. ih
10 år siden
10 år siden
Christian Dybdahl Troelsen (JackismyRelief)
Dikotomi
når jeg skriver at jeg syntes mens burde skiftes ud, er det ikke så meget på grund af meningen. når det kommer til digte er det for det meste kun forfatteren selv der ved præcist hvordan det skal være. når jeg siger det mener jeg bare at det ikke lyder så godt i mine ører. that's all:P
10 år siden
10 år siden
Christian Dybdahl Troelsen (JackismyRelief)
Det vakuum-pakkede hjerte
det er bare en petisse. ordene "sikker" og "igen" syntes jeg skal have omvendt ordstilling. den anden ting trækker jeg til mig igen. der er ingen fejl der.
10 år siden
10 år siden
Christian Dybdahl Troelsen (JackismyRelief)
Det vakuum-pakkede hjerte
jeg er enig med David det er et rigtigt godt digt med en god rytme. måske skulle du skifte om på igen og sikker og måske skulle du skrive men kan ikke nå det.
10 år siden
10 år siden
Christian Dybdahl Troelsen (JackismyRelief)
Efterår
godt digt igen. det ville fungere rigtigt godt som en sang tekst
10 år siden
10 år siden
Christian Dybdahl Troelsen (JackismyRelief)
Står i solen
endnu en lille ting: når jeg ser på titlen bliver jeg mindet om "staring at the sun" af the offspring, selvom digtet nok ikke har noget med den sang at gøre:P
10 år siden
10 år siden
Christian Dybdahl Troelsen (JackismyRelief)
Jeg er her nu
fint digt som er skrevet på en flot måde. hvis det dog ikke var for det gode sprog ville jeg ikke syntes om et digt som dette. forstået på den måde at plottet er et noget trivielt og kedeligt emne, der er set uendelige gange før. forstå mig ikke forkert jeg har også selv skrevet sådan nogle digtet (foreksempel efter man har været ude for personlige hændelser, og har brug for skrive sine følelser ned), men det fungerer bare ikke så godt som man selv syntes når man har følelsen.
10 år siden
10 år siden
Christian Dybdahl Troelsen (JackismyRelief)
Står i solen
jeg syntes du skulle stoppe den første strofe. ved ikke hvorfor men det lyder ikke godt i mine ører. alt andet er dog lækkert spændende og mystisk.
10 år siden
10 år siden
Christian Dybdahl Troelsen (JackismyRelief)
Dikotomi
ígen et rigtigt digt med et spændende plot. personligt syntes jeg at der er nogle små ridser i lakken (men det er nok bare mig). her tænker jeg på: "det for altid" - det lyder forkert (hvorfor ved jeg ikke), "pærelet" - ordet grovt i dette sammenhæng (brug noget mere fint: måske bare "let"), "mens de bare svarer nej" - lyder igen forkert i mine øre. jeg ville bruge men. du skriver godt og formår at skabe en stemning. husk at dette bare er detaljer
10 år siden
10 år siden
Christian Dybdahl Troelsen (JackismyRelief)
Ude af takt
det er da rigtigt godt her. personligt er jeg ikke god til at skrive rimdigte, men du forstår virkelig at skrive så det rimer og stadig giver en god mening. det er smukt. en lille petisse: jeg syntes rim strukturen til tider er mærkværdig. i første strofe er strukturen ABAA (eller er det et tilfælde at brak rimer på træk og skræk), men i andet og fjerde er det AABC (eller er det meningen at de to sidste også skal rime), og i 3. strofe rimer alle vers. måske ville det gøre digtet bedre hvis der var en mere "consistent" rytme. Det er dog ikke noget der ødelægger helhedsindtrykket af digtet.

keep it comin'

hilsen Christian
10 år siden

Flest afgivne

Seneste 100 dage

123Niels Engdal (evighedsblomst)
62Mira Beck (GreenGirl)
54Marianne Asta Pedersen Ciftci (Liljen14)
52Camilla Morpheus (Morpheus)
47Daniel Stege Lindsjø (Ordspinderen)
40Mathias Ravnholt (Ravnholt)
33Inge Erhard (Inghard)
29Gitte Lindorff Hansen (Gilda)
28Mette Boe Christensen (MollyTrine)
24Jens Verner jørgensen (Wernn)
24Poul Brasch (Blækhuset)
22Ulla Hexibru (heksemutter)
22Ann R. Sørensen (Savanti)
21Nils Højsager-Jessen (storyteller)
21Erling Thestrup (ordkløver6)
21Silje Aleb (Paletten)
20Titken Toft
20Ida Pedersen (Anita A)
20Luna Madsen
19Knud Kjølhede Petersen (knudkp)
19Sys Høj (Forårsglad)
17Niels Cenius (Snowlion)
17Finn Prang (Fipra)
16Casper Hernández Cordes (Hr. Nandez)
14Jonas Falk-Rønne
14Lejsy Storm
14Iben Neergaard (Ibanez)
13Sofie Fahl
13Ove Nielsen (Confucius)
13Flemming Dyremose (Saefir)

Flest modtagne

Seneste 100 dage

81Sofie Fahl
59Niels Engdal (evighedsblomst)
59Daniel Stege Lindsjø (Ordspinderen)
52Mira Beck (GreenGirl)
50Mathias Ravnholt (Ravnholt)
48Finn Prang (Fipra)
39Ann R. Sørensen (Savanti)
38Iben Neergaard (Ibanez)
33Nils Højsager-Jessen (storyteller)
33Camilla Morpheus (Morpheus)
32Marianne Asta Pedersen Ciftci (Liljen14)
31Ove Nielsen (Confucius)
30Lars Peter Hansen (Suez)
28Ida Pedersen (Anita A)
27Jonas Falk-Rønne
26Artemis Lock (Wandering Star)
26Eldgrímur Úlfsson (Træt)
22Mette Boe Christensen (MollyTrine)
22Søren Sørensen
20Ulla Hexibru (heksemutter)
20Nicolas Jessen
19Inge Erhard (Inghard)
19Poul Erik Pedersen (Poulerik)
18Knud Kjølhede Petersen (knudkp)
17Per Nordigarden (Nordigarden)
16Lisa Brøndberg (Lisa Broendberg)
16Karla Bonne (Sjæle tatoveret)
14Nova Solariso (CharlyGirl79)
13Sys Høj (Forårsglad)
13Niels Cenius (Snowlion)