Kommentarer fra Peter Watts


5 måneder, 5 dage siden
Oruhyl Sander (Peter Watts)
Din magt
Jeg kan rigtig godt lide dit digt. Jeg kan godt lide, den første sætning. Den sætter en tone for resten af digtet. Skriget hænger ligesom i luften hele vejen igennem.
5 måneder, 5 dage siden
5 måneder, 5 dage siden
Oruhyl Sander (Peter Watts)
Befri din hjerne
Jeg er ikke vild med det. Det er alt for rodet. Du skaber ikke et flow i teksten og den bliver irriterende at kæmpe sig igennem. Der skulle være brugt mere tid på at korrekturlæse teksten, inden publicering. Den er fyldt med stavefejl og grammatik fejl, som nemt kunne have været undgået, med et par gennemlæsninger inden udgivelse.
Teksten rammer ikke mig, desværre. Men jeg tror, at du har fat i noget her, som betyder meget for dig, og det er det vigtigste.
5 måneder, 5 dage siden
5 måneder, 6 dage siden
Oruhyl Sander (Peter Watts)
Tom og Susan. Mord og kærlighed - Edel kan ...
Hej Niels.
Jeg er også ret vild med måden, du skriver på. I starten med “end ikke en hest vrinsker”, når jeg lige at at tænke at det bliver en tung tekst. Men med det samme glatter du den ud og den bliver nem at læse. Og så viser det sig, at der var en grund til at netop den sætning stod ud. Fed effekt!
Jeg kan også godt lide indholdet. De der søvnløse nætter kender de fleste, men her får vi et indblik i hendes tanker og hendes person. Jeg bliver nysgerrig og vil gerne lære hende bedre at kende. Hun virker som en sammensat person, der indeholder mange lag. Jeg er hooked!
5 måneder, 6 dage siden
5 måneder, 6 dage siden
Oruhyl Sander (Peter Watts)
Fodspor gennem galskaben - Kapitel 1
Svarkommentar
Hej myggen.
Mange tak for din kommentar. Den varmer ig giver lyst til at skrive videre. Jeg var slet ikke sikker på om læsere ville kunne se det på samme som mig.
Med hensyn til 2015. Så vender historien tilbage, men først i sidste kapitel hvor scenen på trappen i sydhavn bliver kommer igen og binder det hele sammen.
Fed idé med en nekrolog, det kan være at jeg bruger den
5 måneder, 6 dage siden
5 måneder, 9 dage siden
Oruhyl Sander (Peter Watts)
Fodspor gennem galskaben - Kapitel 1
Svarkommentar
Hej Ulla. Mange tak for din kommentar. Kapitel 2 starter et helt andet sted. Det starter ca. 6 år efter Peter kommer hjem igen. Denne gang ser vi Peter i en helt anden tilstand. Livet har været hårdt og han er involveret i et ekstremt hårdt miljø. Det er her hans liv for alvor går i stykker, da han første gang prøver heroin.
Derefter er det planen at historien skal hoppe frem og tilbage fra den gode tid i arbejderkvarteret til den skæbnesvangre dag på trappen i Sydhavn.
Ja, moderen dør den nat på toilettet men om Peter dør. Det har jeg ikke besluttet endnu. Måske bliver han genoplivet og reddet af sin fortabte kærlighed (pigen i kiosken).
Hvad der videre sker?
Peter finder sin store kærlighed i pigen fra kiosken, men han kan ikke balancere det normale liv og hans liv i overhalingsbanen. Så han mister hende. Peter kommer aldrig over bruddet og man følger hvordan hans liv går i stykker. Det er en fortælling om kærlighed og social arv og om hvordan de to ting ofte kolliderer.

Igen. Mange tak for kommentaren, det er virkelig motiverende og det giver mig lyst, til at forsætte skrivningen.
5 måneder, 9 dage siden
5 måneder, 13 dage siden
Oruhyl Sander (Peter Watts)
Gemmeleg
Jeg helt vild med dit digt. Det er klart det bedste digt, jeg har læst meget længe. Fedt fedt fedt! For det rammer bare så skide godt. Jeg ser det egentlig ikke som ulykkeligt. Men som kommentar til hvordan rigtig mange, hvis ikke de fleste, mennesker lever deres liv. Man hører det konstant. drømme om eventyr, familie eller noget helt tredje.
Problemet med den gemmeleg du beskriver her, er at den nærmest er uendelig. Efter at du har sagt kuk-kuk og du er blevet fundet, går der lidt tid og så sidder du i dit skjul igen og venter på at blive fundet. Men måske stopper legen en gang, måske ikke. Men det er jeg for ung til at kommentere på. Jeg venter stadig på at blive fundet.
Fedt digt, tak for det.
5 måneder, 13 dage siden
5 måneder, 13 dage siden
Oruhyl Sander (Peter Watts)
Tak for dig
Fin dialog. Her får man kvalitet frem for kvantitet. Utroligt hvad der kan komme ud af så lidt. Jeg ser A som den der irriterende veninde, mange nok har. Hvor man egentlig ikke rigtig ved, hvorfor man har hende og M er helten, som veninden misbilliger. Men G er også en kompleks karakter, med følelser og som er ryger.
5 måneder, 13 dage siden
5 måneder, 13 dage siden
Oruhyl Sander (Peter Watts)
Motion
Sjov tekst. Jeg er enig med annalibmanis i at de sidste sætninger kunne have været undværet. Men jeg kan rigtig godt lide stemmen historien er fortalt med. Jeg føler jeg kender typen. Og det med kantstenen har jeg også ofte undret mig over. Når jeg tager i motionscenter (Jeg er selv en af dem i 30'erne med høretelefoner i ørerne), ser jeg ofte stærke gutter og toptunede piger tage elevatoren to etager op til centeret. Det giver rigtig nok bare ingen mening.
5 måneder, 13 dage siden
5 måneder, 13 dage siden
Oruhyl Sander (Peter Watts)
Den næstbedste gave
Hyggelig lille scene. den er som taget ud af et klassisk eventyr. Man kan se hende for sig dansende der foran dem. Og så kan jeg godt lide slutningen.
5 måneder, 13 dage siden
5 måneder, 13 dage siden
Oruhyl Sander (Peter Watts)
Lær af din næste
Rigtig fint digt. Du rammer noget som er meget oppe i tiden. Mange mennesker kunne lære noget af at lytte i stedet for snakke.
5 måneder, 13 dage siden
6 år siden
Oruhyl Sander (Peter Watts)
Kaos
Svarkommentar
Hej Brian.

Jeg får helt røde kinder :) Tusind tak for de pæne ord, de varmer virkelig.
For mig er det svært at se på en tekst og vide hvad den egentlig indeholder. Jeg kender ikke meget til novelleanalyse osv. Jeg har læst lidt om berettermodellen og i min novelle har jeg prøvet at bygge historien op efter den. Men Jeg kan godt mærke at jeg famler lidt i blinde, specielt når ens interesseområde altid har ligget indenfor det naturvidenskabelige. Men jeg kan virkelig godt lide det. Her er ikke noget facit, her kan man udfolde sig og være kreativ og måske endda få afløb. Din følelse af at historien indeholder noget ægte er rigtig og nødvendigheden er også klart til stede. Alle os unge hanner herude på savanden kender alle typerne der er beskrevet i novellen. Det er de typer vi helst går en stor bue udenom. Det er de typer vi "almindelige" mennesker snakker nedladende om. Mange af os har gamle skolekammerater eller andre gamle venner fra vores fortid, som lever et liv vi tager afstand til. Historien er nok en afstandstagen til netop de folk, men samtidig en beretning om at folk der lever de liv godt kan være sympatiske, om end ikke meget, så en lille smule;) Det er lidt sjovt, fordi det er faktisk ikke med vilje. Jeg ser det først nu, efter din kommentar om nødvendighed.

Jeg er super glad for, at du ser slutningen på den måde. Det er nøjagtig det, der var meningen. Meningen med slutningen står muligvis ikke krystalklart for læseren, men det er med vilje. Jeg hader nemlig selv at få alt ind med ske ?. Jeg synes gerne at læseren må blive efterladt sådan lidt tænkende. Du er faktisk den eneste ud af

Jeg er helt enig i at forfaldet skal være større og at der skal bruges mere tid på at beskrive den lykkelige tid i hans liv. Jeg har en ny idé til en novelle hvor forfaldet bliver helt ekstremt.

O. Sander
6 år siden
6 år siden
Oruhyl Sander (Peter Watts)
Ragnarok, en forsmag
Ahh, har lige læst den. Den lugter dejligt, af brændt klippe og blå skyer. Farven der kommer til mig er overvejende lys blå. Dejlig farve at starte ud med. Jeg fornemmer den tiltagende grå tone. Jeg glæder mig til at høre/se mere. Der er et rigtig godt flow i teksten. Øjenene farer uforhindret hen over linjerne. Virkelig godt skrevet.
6 år siden
6 år siden
Oruhyl Sander (Peter Watts)
Du er gud
Oscar: massen er konstant, så som forfatteren af denne, i øvrigt glimrende tekst, advokerer er rigtigt. Han har altid været der og vil altid være der. Atomsammensætningen der gør ham til det menneske, som han er, var måske noget andet for millioner af år siden, men atomerne har altid været der, ihvertfald helt tilbage fra "singulariteten". Eller lige efter :), da antistof og stof havde udvisket hinanden, var der mere stof end antistof, derfor er vi her alle sammen i dag. En lille uperfekthed gjorde livet muligt. At hydrogen under pres så blev til helium og videre igen til tungere grundstoffer er så en anden snak. Men byggestenene har altid været der. Følelser som kærlighed ect., mener jeg ikke har relevans i forhold til teksten. Det er vel bare de elektriske signaler der adskiller dig fra f.eks. en blomst. Den kan ikke spørge: 'hvorfor er jeg her?' Det kan du. Men i er begge bare biomekaniske organismer.
Spørgsmål til Kenn: hvis ingenting ikke eksisterer, hvad var så der, hvor rummet er nu, før Big Bang?
6 år siden
6 år siden
Oruhyl Sander (Peter Watts)
Kaos
Svarkommentar
Hej Rasmus, mange tak for din uddybende kommentar. Jeg er glad for du kunne lide den. Jeg kunne måske godt byttte fuck it ud med fuck det. Temaet er jo konsekvenserne ved at sige fuck it/fuck det, når man egentlig godt ved man ikke burde sige det. Så det ville ikke have nogen betydning for budskabet. Jeg er ikke stærk i grammatikken, jeg har aldrig interesseret mig for danskm, før nu :) så jeg er igang med en læreproces.
Den med det fingerfedtede hoveddørsglas var også en af mine favoritter. Mit favoritbilled er nok gulvtæppet oppe ved Jens :) Endnu en gang tak for din kommentar.
6 år siden
6 år siden
Oruhyl Sander (Peter Watts)
Temponauten
Hvor er Det dog en syret tilværelse den kære Peter Watts befinder sig i. Jeg kan rigtig godt lide, hvordan du beskriver hans morgenritual. Man kender det fra sin egen hverdag. jeg glæder mig til at høre mere om Peter Watts, han lyder som en spændende fyr
6 år siden
6 år siden
Oruhyl Sander (Peter Watts)
Det voksne barn
Godt digt. Man kender tanken om at søge tilbage, hvor alt var nemmere og enklere. Tankevækkende.
6 år siden

Flest afgivne

Seneste 100 dage

116Niels Engdal (evighedsblomst)
94Daniel Stege Lindsjø (Ordspinderen)
76Nils Højsager-Jessen (storyteller)
52Sofie Fahl
51Marianne Asta Pedersen Ciftci (Liljen14)
49Inge Erhard (Inghard)
32Ove Nielsen (Confucius)
32Knud Kjølhede Petersen (knudkp)
31Gitte Lindorff Hansen (Gilda)
30Dennis Vedel
30Ida Pedersen (Anita A)
29Luna Madsen
26Lisa Brøndberg (Lisa Broendberg)
25Erling Thestrup (ordkløver6)
24Mette Boe Christensen (MollyTrine)
23Ulla Hexibru (heksemutter)
23Nina E. Kirkmand (Miniebsen)
22Eris Strange
22Sys Høj (Forårsglad)
21Stella Alrune (Stella Alda)
21Silje Aleb (Paletten)
20Poul Brasch (Blækhuset)
20Camilla Morpheus (Morpheus)
20Lisa Høgh Eskildsen (lisae)
18Finn Prang (Fipra)
17Jonas Falk-Rønne
16Casper Hernández Cordes (Hr. Nandez)
16Niels Cenius (Snowlion)
15Ann R. Sørensen (Savanti)
14Mathias Ravnholt (Ravnholt)

Flest modtagne

Seneste 100 dage

102Sofie Fahl
70Nils Højsager-Jessen (storyteller)
69Daniel Stege Lindsjø (Ordspinderen)
61Finn Prang (Fipra)
48Ann R. Sørensen (Savanti)
46Niels Engdal (evighedsblomst)
41Ove Nielsen (Confucius)
39Nicolas Jessen
34Ida Pedersen (Anita A)
33Lisa Brøndberg (Lisa Broendberg)
32Marianne Asta Pedersen Ciftci (Liljen14)
30Artemis Lock (Wandering Star)
29Karoline H. Nielsen (Kachibas)
26Knud Kjølhede Petersen (knudkp)
25Inge Erhard (Inghard)
24Nina E. Kirkmand (Miniebsen)
23Luna Madsen
22Iben Neergaard (Ibanez)
21Eldgrímur Úlfsson (Træt)
21Mette Boe Christensen (MollyTrine)
20Jonas Falk-Rønne
20Sys Høj (Forårsglad)
19Ole Madsen (o-madsen)
18Louise Sørensen (L.S.)
18Ulla Hexibru (heksemutter)
18Eris Strange
17Stella Alrune (Stella Alda)
17Per Nordigarden (Nordigarden)
16Dennis Klingenberg (Klingenberg)
16Søren Sørensen