Seneste kommentarer

11 minutter siden
Chrysanthe Appollina (LittleJensen)
Et spørgsmål om tiden
Det er et meget trist digt den måde det udvikler sig på, men så alligevel poetisk kunst du har formet. Man kan mærke hvordan man selv engang var flid og frygtløs og hvordan ens smukke kanter er blevet hamret i og man er blevet formløs og man ikke kan forme sig som man lyster, og det hele bare på et tidspunkt går galt. Om det enten er fordampning, eller et endeligt knæk.
Det giver rigtig meget stof til eftertanke.
11 minutter siden
17 minutter siden
Christina Olsen (Christina1212)
På den yderste dag - Kirsten
Hej Stine, fin fortælling :)
Der er et par småfejl, jeg har tilladt mig at rette. Dem kan du bruge, eller lade være :)

#1 “(...) mens den fjerde havde lagt sig ovenpå i hendes seng. Hvor den ville være i fred efter natten.”
(unødvendigt punktum, indsæt komma i stedet for).

#2 “Der var ingen, der ringede, David kun sidst på måneden.”
(Der var ingen der ringede, kun David sidst på måneden)

Du skriver godt og kan godt lide dine mange detaljerede beskrivelser.
Man bliver helt nysgerrig på Kirsten og sønnens forhold, hvorfor mon han ikke får del i arven?

Glæder mig til at læse videre
/Christina
17 minutter siden
22 minutter siden
Angeling Hu (Angeline)
Dna
Kære Emeli
Et stærkt digt! Jeg får voldsomme billeder af hvordan en selv bliver fanget i ens egne følelser..
Og gentagelse med sætningen synes jeg gør følelser stærkere.
Jeg kan virkelig lide beskrivelse: " ...selvet drømmer om livet og dømmer sig til døden
i pendul mellem yderpunkterne lukker jeg øjnene..."
Tak for digtet!
Bedste hilsner
Angeling
22 minutter siden
41 minutter siden
Angeling Hu (Angeline)
Bøffer
Kære Ulla
Da jeg læste de første to afsnit, var jeg ikke sikker, at det var en mand, indtil den tredje afsnit. (Fordi jeg selv er en, der arbejdede med regnskab, tager gerne billeder, når jeg befinder mig i naturen, og bliver fanget af et eller andet som er interessant, derfor er det lidt svært for mig at se med det samme, da det ikke bare andet tydeligere antydning i afsnittet.)
Men første afsnit har givet mig et klar billeder af en som lever et meget rutinepræget liv. Med de daglige dage s vaner han har og et job som han har haft i 20 år. Det kan selvfølgelig også forstås, som at han har et meget stabil indkomst.
Ved afsnit skift, synes jeg, at du har gjort meget godt, med den indledende slutning fra det forrige afsnit.
Følelsen som manden bærer med, er meget genkendelig for mig, det om pludselig at føle sig der mangler noget i livet, som om at det hele, kører i tomgang uden at nå målet, men alligevel man kunne ikke sætte ord og være klar over, hvad der er gal. Hvis det er din hensigt, så synes jeg, at du har gjort det godt. Fordi for mig som læseren mærker jeg tydeligt den irritation som manden muligvis har det.

Slutningen : " maden er jo godt, vi mangler ikke noget, Eller? …" God slutning og efterlader mig med eftertanker.
Tak for en tankevækkende tekst!

Bedste hilsner
Angeling
41 minutter siden
46 minutter siden
Christina Olsen (Christina1212)
Dna
Wow! Jeg kender selv tankerne og følelserne du beskriver så godt, og du fanger virkelig temaet om at være sin egen værste fjende!

Du skriver ret fint. Kan især godt lide din gentagelse af linjen “gidsel og gidseltager af samme DNA”. :)
/Christina
46 minutter siden
1 time, 14 minutter siden
Angeling Hu (Angeline)
Kvinden
Svarkommentar
Hej Daniel
Dejligt at digtet kan få dig til at reflektere over dit liv. Mange tak for kommentaren!

Med bedste hilsner
Angeling
1 time, 14 minutter siden
7 timer, 14 minutter siden
Ileme Rosenberg (Emeli)
Overgreb
Rigtig intenst og kraftfuldt digt, virkelig stærke billeder. Godt skrevet!
7 timer, 14 minutter siden
8 timer, 31 minutter siden
Inge Erhard (Inghard)
Jeg bestemmer selv hvad jeg vil tænke på 3
Vi er født med sjæl følelser, fornuft ånd, og bor i et legeme. Hjernen er en slags computer som sætter det hele sammen. Når vi overvejer noget gør vi det med hjernen med hjælp af de to andre fornuft og følelserne.
Menensker har evigheden i sig fordi vi er født med en ånd, i modsætning til dyreverden, dyr har følelser sjæl. Fordi vi også er åndelig er der en søgen i hvert menneske efter det uendelige.
8 timer, 31 minutter siden
8 timer, 42 minutter siden
Inge Erhard (Inghard)
Kvinde
Ja, du har ret, forstår dig, jeg er jo et bibelmenneske, og lægger værdi på ordets betydning, måske lidt for korrekt af og til. Mvh Inge
8 timer, 42 minutter siden
10 timer, 14 minutter siden
Ulla Hexibru (heksemutter)
Jeg bestemmer selv hvad jeg vil tænke på 3
Hej Susanne
dine billeder på fornuft og følelse er interessante, får mig til at tænke/mærke efter. Og når jeg nu læste din tekst, tænkte jeg er slå græs en pligt? eller en fornøjelse. du slår græsset og bliver glad (pligten er gjort og det glæder dig) eller du slår græsset (det er en stor fornøjelse at køre rundt i cirkler, dufte alt det grønne mærke/sanse/føle skyer træer og blomster, og det gør dig glad.)
I princippet kunne jeg også bare lægge mig i det høje bløde græs, nyde duftene lydene de drivende skyer og den varme sol, følelserne/sanserne vinder, det er ikke så produktivt/fornuftigt som at slå græs. Men måske er det engang imellem godt at slå fornuften fra for at få græsoplevelsen i ren form. Og måske er det nogen gange nødvendigt at slå følelserne fra og med sin fornuft overskue en "følsom situation". Tak for dine tekster de sætter meget i gang med gode tanker fra Ulla
10 timer, 14 minutter siden
12 timer siden
Claus Poulsen (ClPollux)
Relikviers koncentrat
Svarkommentar
Hej
Tak for dine tanker og feedback.

Ja, er det skidt eller godt at leve i eller gennem sine drømme? Måske er drømme noget så fundamentalt, at vi ikke kan undslippe dem?

Følelsen jeg prøver at beskrive i teksten er den frustration, som man kan få, når man kommer i klemme mellem hverdagen/samfundet på den ene side og ens drømme på den anden. I min læsning har jeg gjort samfundet meget firkantet, så det ikke kan passe med jeg-fortællerens mere organiske drømme. Der er vel tale om en fremhævelse af det personlige på samfundets bekostning.

Det er vist et tema som går igen hos mig en del for tiden :-)

Igen, tak for dine tanker
12 timer siden
13 timer siden
Susanne Haltou (Sanne53)
Jeg bestemmer selv hvad jeg vil tænke på 2
Svarkommentar
Hej Mette

Hvilken herlig refleksion. Tak for den :)

Dybest set tror jeg at følelserne er meget mere end 'kun' følelser. De er bl.a. også en drift, en energi.
Fornuften er også meget mere end logisk tænkning. Den er også bevidsthed, bearbejdning af tanker og meget, meget mere.

Det jeg vil med disse stærkt forenklede begreber, er at gør opmærksom på, at vi ikke nødvendigvis er i vores følelsers vold. Jeg kan ændre på mine følelser via mine tanker, men ikke omvendt.

Tværtimod tror jeg nærmere, at mine følelser er et produkt at mine tanker, for jeg kan konstatere, at hvis jeg ændrer mine tanker, f.eks. fokuserer på en positiv tanke i stedet for en negativ, ændres også følelsen.

Jeg har foreløbig skrevet 4 tekster over dette tema. Forhåbentlig bringer de lidt efter lidt klarhed over hvor nyttig evnen til at tænke egentlig er og hvor store forandringer de kan skabe.

Tak endnu en gang.
Susanne
13 timer siden
13 timer siden
Ida Pedersen (Anita A)
Relikviers koncentrat
Er det godt eller skidt at leve i sine drømme? Den tanke har ofte slået mig, men hvis drømmene er gode er det vel ikke skidt eller? Tak for det lille digt!
13 timer siden
13 timer siden
Ida Pedersen (Anita A)
Samhørighed
Svarkommentar
Tak for tænkerne der kom efter læsning af mit digt, dejligt at få den indsigt og godt det gav eftertanke.
13 timer siden
13 timer siden
Ida Pedersen (Anita A)
Samhørighed
Svarkommentar
Tak for kommentaren som gjorde mig glad. Ja det med ord var først en fejl men så kunne jeg lide fejlen og lod den stå ved ikke om det forstyrrer eller fungerer.
13 timer siden
13 timer siden
Ida Pedersen (Anita A)
Samhørighed
Svarkommentar
Mange tak for kommentaren det glæder mig, du kan lide mit sprog, jeg kan bedst lide den enkle stil.
13 timer siden
14 timer siden
Ansu Orheim (Prem)
Cigaretskod
Svarkommentar
Hej Christina,
dejlig kommentar, tusind tak :) skønt at høre at det kan inspirere, trods den (tilsigtede) forvirrende opsætning - emnet er sandhed, hvad jeg ikke er kvalificeret til at skrive om (altså sådan filosofisk/uddannelsesmæssigt, ENDNU), derfor forsøget på at være ydmyg og fejlfuldt. Tak for din kommentar igen, og god dag :)

mvh Ansu
PS: Apropos forvirring, her er det MC'en/rapperen Lowkey og Faith SFX human-beatboxende beatet til et mindblowing track (lyrik tilgængelig online, og jep, Lowkey rapper alfabetet); https://www.youtube.com/watch?v=ToZUIdbgqjE
14 timer siden
14 timer siden
Ansu Orheim (Prem)
Cigaretskod
Svarkommentar
Hej Ulla,
tusind tak for varmende kommentar :) Teksten er med vilje forvirrende, eftersom emnet er sandhed - og fordi jeg ikke ønsker 'mass appeal', men 'grass appeal', altså, som en anden digter herinde, Kianna Kitter, udtrykker det; at så frø fremfor bygge fundamenter (ikke at der er noget i vejen med fundamenter!). Om det så er frø eller cigaretskodder må tiden vise. Tak for at læse med Ulla, og for kommentaren igen.

mvh Ansu
PS: jeg er dybt, dybt fascineret af Hiphop (organiseret (hip) forvirring (hop)), af parolen 'viden er først visdom, når den er i bevægelse' (japansk ordsprog, mener jeg), og ikke mindst af ydmyge kunstnere som Lowkey, hvis lyrik er helt vanvittig dyb og personlig. Her er det det nok mest simple track han har lavet; Terrorist? https://www.youtube.com/watch?v=kmBnvajSfWU&bpctr=1600756722
14 timer siden
20 timer siden
Mette Boe Christensen (MollyTrine)
Bøffer
God lille kort prosa. Nu har jeg læst den et par gange, og jeg kommer til at tænke, at han måske i virkeligheden keder sig i deres ægteskab, - Oveni det er han kontormand og laver regnskaber, - og jeg tænker: Findes der noget der er mere kedeligt end lige netop den slags arbejde ? Alle dage ligner hinanden, der er ingen overraskelser, alting er vane, familieliv og tryghed. Vreden han bliver overmandet af er en forbudt følelse for ham selv, det gør den til et dilemma. - Jeg kan jo forestille mig en mere forfærdelig afslutning, hvor han simpelthen går amok på et eller andet, fordi der ikke sker noget .... Eller også er han bare i lidt dårligt humør en enkelt dag. Jeg håber det sidste.
20 timer siden
21 timer siden
Mette Boe Christensen (MollyTrine)
Det der blev dræbt
Svarkommentar
Hej Emeli. Jeg er glad for, at du kan lide digtet. Det er i virkeligheden svært at skrive om vrede, - især når det er vold, fordi man bliver så rasende undervejs. De sætninger du nævner, mener jeg også selv, jeg er sluppet godt fra. Tak fordi du læste med.
21 timer siden
21 timer siden
Mette Boe Christensen (MollyTrine)
Det der blev dræbt
Svarkommentar
Hej Ulla. Nej, vold er aldrig i orden, og verden er desværre så fyldt af den endnu. Og ja, det er en stor nerve jeg forsøgte at beskrive den med, for den har ødelagt så mange år af mit liv, - alt sammen fra mænd der bare har moret sig på min bekostning, eller uden at have vist deres ansigter gemte sig godt bagefter. Tak fordi du læste med.
21 timer siden
1 dag, 3 timer siden
Daniel Stege Lindsjø (Ordspinderen)
Kvinde
Svarkommentar
Hej Inge :D

Ja jeg har lige siddet med Genesis (Første Mosebog). Jeg er godt bekendt med hvad der står men man skal selv skrive sine tekster og tolkninger på fyldepennen.dk. Hvis jeg bare havde citeret var det nok ikke tilladt på sitet :D
Pt. sidder jeg og læser i English Standard Version (ESV). Selvom jeg skal have snitterne i NKJV som er mere mig :D

Guds fred, som overgår al forstand.

D
1 dag, 3 timer siden
1 dag, 3 timer siden
Daniel Stege Lindsjø (Ordspinderen)
Kvinde
Svarkommentar
Hej Frk. Jensen :D

Det var også min tanke :D
Og min hensigt med at skrive dette.
Hvad er en mand uden sin kvinde?
Hun er vel lidt en version 2.0?

D
1 dag, 3 timer siden
1 dag, 4 timer siden
Nicolas Jessen
En valmue og en blå himmel
Svarkommentar
Hej Chrysanthe.
En kliché? Vil du kalde et billede bestående af geometriske figurer for ”klichér,” eller vil du se på, hvordan figurerne er sat sammen i en ny harmoni? - dette er blot til refleksion.

Tak for din kommentar
mvh Nicolas
1 dag, 4 timer siden
1 dag, 4 timer siden
Christina Olsen (Christina1212)
Cigaretskod
Enig med Ulla!
Finder din skrivemåde på én tid møgforvirrende (bl.a pga. den manglende tegnsætning) og samtidig dragende.
Alle ordene danser rundt, og jeg forstår dem ikke, men jeg føler alligevel noget for dem.
Meget inspirerende, tak for det!

/Christina :)
1 dag, 4 timer siden

Flest afgivne

Seneste 100 dage

86Claus Poulsen (ClPollux)
77Marianne Asta Pedersen Ciftci (Liljen14)
64Charlotte Blanca (hvemerjeg)
61Ulla Hexibru (heksemutter)
58Ann R. Sørensen (Savanti)
53Buller Jensen (Spicey2)
53Hans Ib Noe Hansen
52Ard Malraes (Elissari)
49Ida Pedersen (Anita A)
46Ansu Orheim (Prem)
45Sys Høj (Forårsglad)
42Niels Engdal (evighedsblomst)
40Mette Boe Christensen (MollyTrine)
38Inge Erhard (Inghard)
35Poul Erik Pedersen (Poulerik)
32Daniel Stege Lindsjø (Ordspinderen)
32Caroline Søholm (CarolineS)
29Chrysanthe Appollina (LittleJensen)
28M.E. Elberg (melberg)
27Kirstine Enevold (kirstine12)
25Jimmy Acaster (Kafkaesque)
24Niels Cenius (Snowlion)
21René B. Johansen (Renebj)
20Susanne Haltou (Sanne53)
20Schane Alexander Blicher
19Christina H. Andersen (Ekita)
18John Katz (jonsplainer)
17Pia Hansen
16Poul Brasch (Blækhuset)
16Lejsy Storm

Flest modtagne

Seneste 100 dage

101Marianne Asta Pedersen Ciftci (Liljen14)
84Charlotte Blanca (hvemerjeg)
75Claus Poulsen (ClPollux)
71Ann R. Sørensen (Savanti)
63Ida Pedersen (Anita A)
58Anastacia Svensson (AnaVienna)
56Mette Boe Christensen (MollyTrine)
53Hans Ib Noe Hansen
48Sys Høj (Forårsglad)
45Buller Jensen (Spicey2)
39Caroline Søholm (CarolineS)
38Finn Prang (Fipra)
36Ulla Hexibru (heksemutter)
34Niels Engdal (evighedsblomst)
30Jesper Burgdorff Johansen (Agrippo)
30Daniel Stege Lindsjø (Ordspinderen)
29Lisa Brøndberg (Lisa Broendberg)
28Nicolas Jessen
27Susanne Haltou (Sanne53)
26Poul Erik Pedersen (Poulerik)
23Mads Hansen
22Ansu Orheim (Prem)
22Inge Erhard (Inghard)
18Ard Malraes (Elissari)
18Hanne Lund (Hanne-b)
17Britt Kjellerup
17Christian Severin (C. Severin)
17Sarah Wille Sligting Stannius (Sarah_Wille_Stannius)
16Jimmy Acaster (Kafkaesque)
16Martin Madsen (hermanøv)