Seneste kommentarer

4 timer, 15 minutter siden
Ulla Hexibru (heksemutter)
Stiløst Land
Hej Ansu
Et voldsomt stærkt gennemført digt. Det virker rigtig godt at du gentager: "først bag tremmer". Mange barske erkendelser velskrevet. Tak for ordene som gjorde stort indtryk på mig som læser med gode tanker fra Ulla
4 timer, 15 minutter siden
4 timer, 40 minutter siden
Ulla Hexibru (heksemutter)
Brudstykker af liv
Hej Anika
Så kom din første tekst og den er rigtig fin synes jeg
Du har nogle gode formuleringer og billeder f.eks: ".....Nøgen sad hun der og var forbavsende rolig"(beskriver hendes sindstilstand godt) .
".......Nu havde hun kun dagen at gøre godt med. Var der en befrielse i det?"(fedt spørgsmål man kan tænke over som læser)
"...fremmed fugl i gaderne..."
og sidst men ikke mindst, en stærk slutning: "Fange lyset i sprækkerne".
Jeg kan fornemme at du har arbejdet grundigt med den er velformuleret og flyder godt. Wauw en "debut".
p.s.et lille forslag til ændring af din start, jeg synes det vil skærpe teksten, men det er bare et forslag du kan bruge hvis du har lyst.:
"Hun havde levet som om, fremtiden var noget man havde. Men man ejer ikke tiden
Tid er noget der kommer, hvis den kommer "
med gode tanker fra Ulla
4 timer, 40 minutter siden
4 timer, 49 minutter siden
Jannik Ledreborg Brun (Brownie Jannik)
Formskifterprøven - Kapitel 3
Hej Emilie :)

Sikke et værk du har gang i :) Elsker det!
Har læst alle tre nu og glæder mig til at følge Tessa og Jemina videre på deres færd.
Kan godt lide at du har taget et noget velkendt emne, men alligevel formår du at gøre det spændende og interessant.
Tager jeg meget fejl når jeg ser strejf af J.K. Rowling og Malene Sølvsten i din historie og din fortællestil? :)
Der er enkelte stave- og grammatikfejl, men ikke så meget at det forstyrrer helheden. Så alt i alt en god oplevelse.

Glæder mig til kapitel 4.
Vh. Jannik.
4 timer, 49 minutter siden
15 timer siden
Pia Hansen
Helt i det blå
Hej Ulla.

Du er god til at skabe nærhed i dine tekster,forstået på den måde, at jeg oplever teksten som et fint øjebliksbillede. Jeg oplever det også som et billede, der kan passe på mange - derfor forstyrrer det en anelse, at du i nogle få linier bevæger dig fra det almene til det meget individuelle, for det rejser ubesvarede spørgsmål, som jeg pludselig geren vil have svar på.
Men flot skrevet :-)

Vh. Pia H.
15 timer siden
16 timer siden
Pia Hansen
Politikerlede
Hej Finn

Jeg er efterhånden også ramt af poltikerlede. Der er så selvfølgelige nogle jeg ledes mere ved end andre.
Som altid er din rimede tekst flot lavet, med en rytme der holder og ord, der faktisk rimer, men samtidig giver klar og utvetydig mening.

vh. Pia
16 timer siden
16 timer siden
Pia Hansen
Arkiv-mennesket
Hej Poul Erik

Endnu en fin historie fra dit tastatur.
Det sker desværre for tit, at det enkelte menneskes liv og tilværelse glemmes, når der angiveligt skal spares, effektiviseres - og hvad det ellers kaldes.
Som du beskriver Haveholdet var det et dejligt "team" at være med i. Ikke alle ville have syntes det, men for din hp Kaj var det alletiders.
Og da haveholdet nedlægges går han helt i hundene.
Godt beskrevet i al sin gru.

vh. Pia H
16 timer siden
16 timer siden
Ansu Orheim (Prem)
Stiløst Land
Svarkommentar
Hej Niels, tak for at tage tid til at læse teksten, og mange tak for kommentarene, ikke mindst advarslen. Forfatteren Bjarne Elm har kaldt teksten studentikos, hvad jeg tager som en kompliment (omend det vist ikke var ment som en), eftersom jeg hverken studerer eller læser særlig meget... Måske var det dét han hentydede til. Jeg har hverken læst Kant eller F. Nietzsche (bortset fra i forsøget på en HF), og kender primært til dem via J. Krishnamurti og Osho, to digtere hvis hele virke er at advare mod bjergbestigning, med eller uden flag, og jeg tager både din og deres advarsel alvorlig, til hjerte og til lektie. Jeg er ked af at høre at du har foretaget en sådan rejse alene (hvis jeg forstår dig korrekt), og takker for din bekymring, men bør derfor understrege, at bjergbestigningen i denne tekst ikke er foretaget alene, men over mange år, med mange rejsefæller både før og nu, pt. bl.a. i en terapigruppe hvor også litteratur vendes. Endelig skal det siges at teksten her blev skrevet på en nat, hvor også to andre tekster blev til (der ryger op engang snart), to tekster der er ment som separate fra denne, men omhandlende samme landskab. Igen tusind tak for din kommentar, der, som du kan se, gav stof til eftertanke her. Mvh Ansu
16 timer siden
17 timer siden
Benny Frits Andersen
Godnat
Sikke et stemningsfuldt og fredeligt billede af livet på landet. Med skønne detaljer som ræven der " så igennem mig" - den følelse kan jeg også få, når vilde dyr kigger. Tak for at vise en ny side af din digtning :)
17 timer siden
17 timer siden
Benny Frits Andersen
Eftertænksomhed
Rigtig god opbygning og sammenhæng i digtet - og så er det jo rigtigt det med gangens helbredende virkning :)

:) Benny
17 timer siden
17 timer siden
Benny Frits Andersen
Syrien i Illum
Spændende hvordan digtet formidler en oplevelse og indignation omkring sammenhængen mellem kommercielle interesser og lidelse og armod i verden ude at skrive det direkte. Der er en friskhed og skarphed over sproget der fungere. Godt gået :)

Velkommen til Fyldepennen
:) Benny
17 timer siden
19 timer siden
Ulla Hexibru (heksemutter)
Alfabetnavigationens sære kunst (Et fyldigt...
Hej Niels nu har jeg tygget og tygget på din tekst? Jeg holder jo meget af din måde at skrive på. Men jeg forstår ikke dette skriv?? ar og armod der er da en forbindelse. Hænger efterveen sammen med arret? eller armoden eller begge dele?? Har arret noget med mod at gøre?? Uanset satte det mange tanker i gang. K.h. fra Ulla
19 timer siden
21 timer siden
Lejsy Storm
Politikerlede
Tak for de dit herlige digt. Med din lune og spidse pen har du ramt lige spot on. Piet Hein kunne ikke have skrevet det bedre.

Mvh.
Lejsy Storm
21 timer siden
22 timer siden
Niels Cenius (Snowlion)
Venter
At mærke forandringens vinde er som at gå med eventyrblod i årerne ind til livet. Kresten Bjørnkjær skrev at Kærligheden er ikke for amatører, man må tage hvad der kommer. Måske er det ikke et helt korrekt citat, jeg tror han skriver tøsedrenge, ikke amatører i sit digt. Forandring stikler du lyst op her. Men forandring har omkostninger med sig. Jeg synes trøsten fra at kende livets spil, altså at aflure dets dynamikker og være lidt bondsk og praktisk, er noget jeg ikke fik i opdragelsen, for jeg var ret boglig i skolen og blev ikke mødt på dette hjemme. Men som voksen læste jeg Alex Anatoles bog Essensen af tao, og fik mod til at hans forklaringer om hverdags og krise dynamik var noget jeg ville tale om i psykoterapi. Det var jo alligevel optik mig siger terapeuten,så jeg tog bogen med i terapi. Det gør jeg kan se hammeren komme før jeg får den i hovedet.
22 timer siden
23 timer siden
Niels Cenius (Snowlion)
Sne
Forfatteren Peter Høeg skriver i bogen Fortællinger om Natten om juristen Landstad Rasker, og hans kones elsker spørger om hun virkelig foretrækker manden, om han da er så ophøjet en person som hun giver udtryk for med at kalde ham den sidste sabeltiger fra sidste istid et sted på isen. Hun svarer elskeren, at hun ikke ser sin mand som ophøjet,men som en skikkelse der har det mere og mere koldt om fødderne. Sådan har Danmarks politiske situation fået mange venstreorienterde historikere som jeg selv til at have det, og i den situation blev dit digt en trøst og en varmekilde. Hej fra Niels.
23 timer siden
23 timer siden
Niels Cenius (Snowlion)
Eftertænksomhed
En levende reklame for walk your talk buddhistisk gå meditation. Du skriver enkelt og ret genialt om en opskrift der også hjælper undertegnede. Knus fra Niels og familie. Vi går lige nu Sevilla tynd.
23 timer siden
23 timer siden
Niels Cenius (Snowlion)
Stiløst Land
Du har meget på hjerte, og en god forstand der har læst vigtige bøger, som Kant og Nietsche, og du har samlet din viden på fornem vis på een gang, i et hug, i det jeg vil kalde et væsentligt og intenst og slagterhund frækt rimende epos. Tilykke med det. Men pas nu for helvede på dig selv, de bjerge i litteraturen du bestiger med din skarphed er farlige bjerge at være alene, for alene i. Knus fra Niels, der har været der selv.
23 timer siden
23 timer siden
Niels Cenius (Snowlion)
Syrien i Illum
Stryger den blide bløde kreativitet....skulle der have stået
23 timer siden
23 timer siden
Niels Cenius (Snowlion)
Syrien i Illum
Klassekampens ståsted er stadig meget vigtigt at styrke sig ved i al fald for mig. Ellers var jeg på den lukkede. Fordi impulserne inde og udefra er så massivt pengeskabte og strygersken blide bløde kreativitet ned under kloakristene fordi den ikke er smart og skinnende nok. Men vores kroppe og sind kan ikke fungere i så kantet en verden, vi får ikke friskhed og forsyning nok som Martinus kaldte det,af disse forhærdede strømme i tidens kapitalfascination. Det var mine tanker da jeg havde læst dit flotte skarpe passionerede oprør.
23 timer siden
23 timer siden
Niels Cenius (Snowlion)
Nikita (0ffentlig erklæring til den fysiske...
Svarkommentar
Hej Ene Linne.Tak. Det er et enkelt billede, men jeg havde egentlig ikke først modet til at skrive så kort. Men på den anden side dækker det præcis den oplevelse jeg ville nå frem til at beskrive præcist. Ikke at fylde mere på understreger respekten for Anne Marie, den handler om, er intakt, synes jeg i dette tilfælde.
23 timer siden
1 dag, 1 time siden
Ida Pedersen (Anita A)
At finde tilbage
Dit digt sætter mange tanker i gang, og jeg synes det siger noget kort og kontant. Tak for du delte dine ord.
1 dag, 1 time siden
1 dag, 1 time siden
Ida Pedersen (Anita A)
På kanten
Svarkommentar
Tak for din smukke kommentar som gjorde mig rigtig glad. Jeg tror du mere end nogen anden forstår, hvad jeg skriver om her. Ja trinene er vigtige og en dag lærer man dem vel eller?
1 dag, 1 time siden
1 dag, 5 timer siden
Lars Peter Hansen (Suez)
Politikerlede
Jeg har ikke politiker lede. De fleste af dem bruger døgnets timer på at være engagerede i samfundet på en måde som ingen andre borgere er. Jeg tænker ikke nødvendigvis at de ting der kommer ud af munden på dem er løfter. Mere visioner. Men det er jo heldigvis sådan med demokratiet, at det ikke er den ene der bestemmer, men alt er et kompromis. Derfor ser vi aldrig tanker og visioner udført i sin rene form. Som jeg ser det, er det mere end nogensinde før, er vigtigt at bakke op om det etablerede politiske system. Med alle de højrefløjstosser der vælter frem fra kloakken. De har nemlig kun et mål. At ødelægge alt.
1 dag, 5 timer siden
1 dag, 10 timer siden
Mette Boe Christensen (MollyTrine)
Politikerlede
Jeg er faktisk også ramt af politikerlede, især hvad de store midterpartier angår, så dit digt ramte lige ind i mig i dag. Godt du maler det op med en god humor, og en fin afslutning med den sidste linje, ja de er gået personligt bankerot, men de ser det ikke selv for valgflæsk. -
1 dag, 10 timer siden
1 dag, 10 timer siden
Mette Boe Christensen (MollyTrine)
På kanten
Fint digt. Jeg kan godt lide din måde at begynde digtet, man fornemmer et dybt mørke bagved, som hun/han er sluppet ud af, men stadig balancerer på kanten. Jeg bliver rørt, når jeg læser de sidste syv linjer. "Mon du har lært dem nu, trinene ?" får lige en svævende klump til at vende i min hals af een eller anden grund. - Man kan bruge så mange ord, men de er ikke praktiske, Trinene er så tit de vigtige. Smukt.
1 dag, 10 timer siden
1 dag, 15 timer siden
Benny Frits Andersen
Din hånd
Digtet er en spændende formidling af en følelse af at være på rejse gennem livet - kærlighed, modstand, tab og død - oplever jeg. Digtet er åbent og indbyder læserens til at læse sin egen historie og følelser ind i digtet. Det er inspirerende :)
1 dag, 15 timer siden

Flest afgivne

Seneste 100 dage

177Poul Erik Pedersen (Poulerik)
82Knud Kjølhede Petersen (knudkp)
71Sys Høj (Forårsglad)
69Ole Madsen (o-madsen)
66Hanna Henriksen (Freja Brabrand)
56Benny Frits Andersen
55Ann R. Sørensen (Savanti)
52Inge Erhard (Inghard)
43Ulla Hexibru (heksemutter)
34Charlotte Skovsted Lund Madsen (Skovsted)
33Niels Cenius (Snowlion)
32Johnny Rasmussen (Qriathor)
28Daniel Stege Lindsjø (Ordspinderen)
27Lars Peter Hansen (Suez)
26Anastacia Svensson (AnaVienna)
24Jannik Ledreborg Brun (Brownie Jannik)
23Mette Boe Christensen (MollyTrine)
21Lejsy Storm
18Kåemer Asmussen (Kåemer)
18Martin Michael Jakobsen (Marver)
18Silje Aleb (Paletten)
18Ove Nielsen (Confucius)
17Kathrine Johansen (Kathrine96)
17Cille Bo
17Anni Idorn
15Christina Johansen (quotes-queen)
15Aslak Cornelis (Snefugl)
14Noah Thorsted (TheNoah)
14Anna Bland (Ingenting)
13Maria Hahn (M. F. Hahn)

Flest modtagne

Seneste 100 dage

67Daniel Stege Lindsjø (Ordspinderen)
67Poul Erik Pedersen (Poulerik)
63Hanna Henriksen (Freja Brabrand)
63Anastacia Svensson (AnaVienna)
62Ole Madsen (o-madsen)
60Knud Kjølhede Petersen (knudkp)
57Ann R. Sørensen (Savanti)
52Lars Peter Hansen (Suez)
51Frederik Knudsen
42Ulla Hexibru (heksemutter)
40Tim Nimann-Nielsen (Timsi)
40Sys Høj (Forårsglad)
38Martin Michael Jakobsen (Marver)
35Anni Idorn
34Benny Frits Andersen
32Finn Prang (Fipra)
30Zonia Poulsen (Poulsens Skrivekunst)
29Lotus Nielsen (dronningenaflorteøen)
26Charlotte Skovsted Lund Madsen (Skovsted)
23Klaus Hjulmand (Hjulmand)
22Lukas Skov
21Johnny Rasmussen (Qriathor)
21Kathrine Johansen (Kathrine96)
20Cille Bo
20Aslak Cornelis (Snefugl)
20Ella Klansø (ellaspony)
20Ove Nielsen (Confucius)
19Jannik Ledreborg Brun (Brownie Jannik)
19Mette Boe Christensen (MollyTrine)
18Maria Hahn (M. F. Hahn)