Kommentarer til Laura Patricia Hultberg


1 år, 4 måneder siden
Fru Flohr
Sammenbrud
Hurra for at der er en som dig som råber op.
Jeg er ikke ung, men mor til en ung dreng som snart skal igang med videreuddannelse …. Måske?????????????‍♀️ Han er nemlig rigtig meget skoletræt og falder lidt udenfor normen og de høje gennemsnit og krav der stilles. Og vi kan tydeligt mærke folks “ tanker” når vi siger at vi overvejer en pause fra skole.. et sabbatår! … uha.. hvordan kan vi dog overhovedet overveje det?.. drengen skal da ha sig en uddannelse med det samme.. og helst minimum en mellemlang en af slagsen??.. ellers bliver han jo aldrig til noget og ender som samfundsnasser.!!.. åhh ja det har vi hørt og mærket mange gange.
Så jeg er så glad for dit skriv. Ville ønske, at der blev en bedre forståelse for, at ikke alle er ens og ikke alle har samme behov og drømme.
Så tak for dig og bliv endelig ved med at være DIG????????????????
1 år, 4 måneder siden
4 år siden
Kristina Krille
Familiedrama
Hold da op, hvor stærkt skrevet! Man vælger ikke sin familie, men vælger selv om man vil blive i den eller finde sin egen familie som kan bestå af nærmeste venner. Jeg er glad for at læse du har fundet styrke til at sige fra og finde din egen vej - at være præcis den du er.

Tak for at dele teksten med os.
4 år siden
4 år siden
Laura Patricia Hultberg (Huttelihutberg)
Familiedrama
Svarkommentar
Hej Marianne

Ja, den kære familie er altid et godt emne
Familien er klart det der gør en både svagest og stærkest og man kan kun vælge om man netop vil lade det rive en ned eller at lade sig vokse og blive hårdnakket og vise for sig selv at man er bedre end dem.

Hilsen Laura :))
4 år siden
4 år siden
Laura Patricia Hultberg (Huttelihutberg)
Familiedrama
Svarkommentar
Hej Christina

Du skal skam ikke føle medlidenhed. jeg har aldrig været så stærk som jeg er nu og det er pga min families kritik så det har vel båret frugt på den ene eller anden måde

Hilsen Laura :))
4 år siden
4 år siden
Laura Patricia Hultberg (Huttelihutberg)
Familiedrama
Svarkommentar
Hej Klaus

Tusind tak for din kommentar!

Ungdomsoprør er det perfekte ord i denne situation og desværre må jeg sige at det ikke er fiktion, men som du selv påpeger, har det gjort mig stærkere og bekræftet mig i hvem jeg vil være som person - og hvordan jeg ikke vil være. Det er aldrig nemt at lade ens families mening ligge bag en, men så er det godt at ens selvvalgte familie i venskaber kan gøre det nemmere :))

Hilsen Laura :))
4 år siden
4 år siden
Marianne Asta Pedersen Ciftci (Liljen14)
Familiedrama
Uha, uha. Kære familie
Vi er alle et stykke genetik uanset om man vil det eller ej, og jo mere man er klar over det, des mere er man også klar over de punkter, hvor man skiller sig ud.
Det som ikke nedbryder en i familierelationer . Det gør i den lange ende stærkere.
Nogle familier er bare modbydelige mod hinanden, måske mere end de i virkeligheden selv er klar over, fordi det kan være blevet en hel livstil bare pr. Refleks at være kold og ekskluderende.
Jeg har set mange tilfælde, hvor familier slet ikke kan vise varme og omsorg over for hinanden i dagligdagen, og det er da super trist og nedbrydende.
Set med positive øjne kan man vælge at sige, at man måske selv engang i tidernes morgen har valgt at blive født ind i en familie, hvor man kan vise, at man selv er stærk nok til at klare alle beslutninger i sit liv, uden alt for meget indblanding fra den øvrige familie.
Nogle familier har det modsatte problem hvor de nærmest hænger på ryggen af hinanden for ikke at gå glip af noget.
Det kan også være frustrerende i længden.

Kh
Marianne Ciftci
4 år siden
4 år siden
Christina Nynne Dansefugl (Nynne Dansefugl)
Familiedrama
Wauw det gør mig ondt
4 år siden
4 år siden
Niels Engdal (evighedsblomst)
Familiedrama
Hej Laura Patricia! Hvad skaber et menneske? Er der en kerne, som kan navigere i det kaotiske forløb, som vi kalder livet? Eller er det bare ydre forhold, som danner en facade og skaber et indre, som gør livet til et spil, hvor det bare drejer sig om at pleje et umætteligt ego. ? Spørgsmålene er mange, flere end jeg kan besvare. Jeg synes, du har leveret en stærk og sikkert aktuel tekst. Jeg ved ikke om linjerne er trukket meget skarpt op. Men det gør ikke noget! Din fortælling er interessant, fordi den piller ved FAMILIEN, en institution som i mange tilfælde bliver overvurderet. Når man skal hente hjælp i f.eks en personlig krise, kommer hjælpen ikke altid fra ens familien. Fint arbejde med en tekst, som også er ærlig. Vh Niels
4 år siden
4 år siden
Klaus Nørgaard Jørgensen
Familiedrama
Hej Laura -
En virkelig flot beskrivelse af et ungdomsoprør - fyldt med smerte, vrede, følelsen af at være tilsidesat og mindre værdig i "deres"øjne - jeg læste den igennem et par gange og tog mig i at håbe, det kun var fiktion.

Du skriver stærkt og med stort talent - andres mening om dit værd, har kun betydning, hvis du giver det lov - dem lov. Spejl dig i dem der tilfører dit liv værdi og giver det mening. Parker alle andres mening, hvor den hører til, bag dig, i historien. Det er ikke nemt, men det bliver nemmere med tiden.

Du kan skrive, om livet, ondt og hårdt
maler billeder, med ord, i hvidt og sort
Dit talent for visualisere, en svær situation
måler sig med de bedste, i din generation

(Undskyld .- kunne ikke lade være)

Mvh.

Klaus
4 år siden
4 år siden
Thomas McGough (McGough)
Step 6 til hjertesorg
Rigtig god tekst. jeg kan især godt lide sætningen "mens jeg skreg og hulkede bag skindet", hvilket viser den fine grænse mellem ens indre og ydre følelser/handlinger. Gentagelsen med "lidt" giver et godt flow i teksten, samt en forståelse af hvad de små ting kan betyde.
Fortsæt det gode arbejde!
4 år siden
4 år siden
Amalie S. Hjarsen (Malle2684)
Step 6 til hjertesorg
Smuk tekst omkring det at starte et nyt kapitel i ens liv.
Kærligheden skal nok komme igen.
Som du vokser og udvikler dig, gør den også
4 år siden
4 år siden
Erling Thestrup (ordkløver6)
Sammenbrud
sammenbrud? hvor er fortvivlelsen ? den samme problematik bliver gentaget både forfra og bagfra.
en markant mangel på afsnit , flere kommaer , til tider usammenhængende , og påstande om at en myg kan tømme et dyr for blod , lige langt nok ude.
det fremgår tydeligt at du er indigneret, og der meget rigtigt i det.
fald ned og tænk dig om , og skriv og skriv.
4 år siden
4 år siden
Ruben Bols (rubbie)
Step 5 til hjertesorg
Ja, dårlige vaner og bekendtskaber kan være svært at bryde med, et eller andet sted finder man nok en tryghed i det.
Du skriver flot og medrivende

/ Ruben
4 år siden
4 år siden
Niels Engdal (evighedsblomst)
Step 5 til hjertesorg
Hej Laura Patricia!! Dårlige vaner har vel alle, og dem der ikke har er måske lidt for perfekte, ja en smule umenneskelige. Jeg kan godt li energien og tempoet i din tekst, og mange kan helt sikkert nikke genkendende til, hvad du har skrevet. Godt skrevet. Vh Niels
4 år siden
4 år siden
Sofie Fahl
Step 5 til hjertesorg
Åh hvor jeg kender det! Og du beskriver det så smukt! Alle siger at man en dag når dertil, hvor man er kommet videre - jeg er ikke nået dertil endnu, men måske der er håb.
4 år siden
4 år siden
MissMette
Sammenbrud
Så godt skrevet, jeg sad faktisk forleden aften og talte med min mand om netop dette problem, så ja det var en meget rammende tekst for mig, giver dit ret hele vejen igennem.
4 år siden
4 år siden
Laura Patricia Hultberg (Huttelihutberg)
Sammenbrud
Svarkommentar
Mange tak! Er glad for du kan lide teksten :)))
4 år siden
4 år siden
Laura Patricia Hultberg (Huttelihutberg)
Sammenbrud
Svarkommentar
Hej Niels
For det første tusind tak for kommentaren!! Jeg er meget enig i det du siger og kan godt forestille mig resten. Selv er jeg kun 19 og står midt i talerne om "at være danmarks fremtid" og kender derfor kun presset fra en side, men ja, der er pres fra samfundet i alle aldersgrupper - har bare ikke erfaret dem endu, så holder mig til det jeg kender. Frihed er helt klart noget man skal kæmpe for. Der er ikke noget man får gratis eller får foræret, man skal vise sig fortjent til det. Man er nød til at lave ændringer i sit liv for at kunne komme tættere på friheden, som f.eks. at bo i et kollektiv.
Jeg bruger også selv fyldepennen som et fristed for min egen udvikling skrifteligt - så tak for inspirationen :))

Hilsen Laura
4 år siden
4 år siden
Karoline H. Nielsen (Kachibas)
Sammenbrud
Hvor er det godt råbt. Er helt vild med det naturlige flow der er i din tekst - og jeg kan kun være helt enig med dit budskab!
Har selv skrevet en lille tekst om samme emne, som omhandler en af de her piger der bukker under for presset.

Nice job! (y)
4 år siden
4 år siden
Niels Engdal (evighedsblomst)
Sammenbrud
Hej Laura Patricia! Ligesom dig synes jeg at der i dag lægges et enormt pres på de unge. Høje karakterer, det rigtige tøj og makeup, den rigtige musik, det rigtige tempo, den rigtige uddannelse og den rigtige krop. Bare for nu at nævne nogle af de ting, som samfundet finder vigtigt. Selv er jeg 65 år. Jeg mærker nok ikke presset så meget fordi den aldersgruppe, jeg tilhører, er en aldersgruppe, som på mange måder må passe sig selv. Det har jeg for en stor del det godt med. Så er friheden til at leve sit liv større. Men jeg mener også at andre aldersgrupper end den unge generation er udsat for et massivt pres for at være on line med hensyn til at være opdateret med efteruddannelse, økonomi, den rigtige måde at leve på og mange andre ting. Friheden er noget af det dyrebareste vi har, men jeg har oplevet at friheden skal man altid kæmpe for. Når man har sine meningers mod, går mod strømmen og lader ens moral og livsopfattelse bestemme, ja så møder man modstand og nogle gange udelukkelse. Og selvfølgelig møder man da også nogle gange forståelse og sympati for den person man er. Jeg vil ikke give dig en moralprædiken. Jeg synes at du har ret i mange af dine synspunkter, og kan godt li at du taler lige ud af posen. Men jeg synes at selv om samfundet i dag er meget præget af overflade og materialisme og egoisme, er der også nogle sprækker i dette panser, som kan åbne nogle muligheder. Jeg tænker at sideløbende med et præstationsorienteret samfund som det danske, er der også mange (f.eks. ligesom dig), der kan se meningsløsheden i at vi haster videre, men efter hvad? Jeg har læst om mennesker, der arbejder mindre, skærer ned på deres forbrug, sælger huset, køber et mindre sted eller flytter i lejlighed eller bofællesskab, for at være mere sammen med deres børn, dyrke deres interesser og være mere i naturen, mærke dens ånde og dem selv. Okay, det er noget som er i den spæde start, men måske er det netop en start, som bliver til noget større og bedre.. Selv føler jeg næsten altid en stor frihed og tilfredsstillelse ved at formulere nogle tanker på fyldepennen, som er et vigtigt frirum for mig, Håber at disse linjer kan være til inspiration for dig. Du har lavet en fin tekst, som har givet mig inspiration til at skrive dette. Og til fremtidig inspiration. Vh Niels
4 år siden
4 år siden
Titken Toft
Step 4 til hjertesorg
Flot skrevet. Det rammer meget den følelse man har lige inden man finder ud af personen skal have et barn.

Der er noget simpelt og ærligt ved teksten, men jeg kan godt savne mere om konflikten inde bag forholdet.

Tror der er noget saft der, men det kan også være svært at skrive om.
4 år siden
4 år siden
Steffen Gilmartin (Gilmartin)
Sammenbrud
Fedt! Enig, men jeg tror vores higen efter det perfekte er fordi vi søger lykken. Det er vigtigt for os hele tiden at have mål i livet og hvis det eneste mål er lykken, så knalder vi ind i alt muligt og det kan være at gå alt for meget op i at være perfekt. Alt andet end det perfekte smider vi ud med badevandet, ned i vores underbevidsthed og her kan det styre os, selvom vi ikke vil have det skal styre os.
VH Stef
4 år siden
4 år siden
Niels Engdal (evighedsblomst)
Step 4 til hjertesorg
Hej Laura Patricia! Jeg har kun læst denne del af hjertesorg, men vover alligevel en lille kommentar til din tekst. Hovedpersonen vil ikke have medlidenhed fra sin ven, vil ikke stille sin elendighed til skue. Vil hellere vente til de to er mere på niveau, så det hele er mere ægte. Ja, nogle gange er man nødt til at trække sig, holde en pause, give sig selv hvile og søge at få mere styr på sit liv - selvom det kan være en smertelig proces. Det er for mig essensen af din tekst, som jeg synes er vedkommende og godt skrevet. Måske en lidt kortfattet kommentar, men jeg håber at du kan bruge kommentaren eller en del af den. vh Niels.
4 år siden
4 år siden
Laura Patricia Hultberg (Huttelihutberg)
Barndomsgader
Svarkommentar
Hejsa
Jeg er glad for at du kunne lide teksten og man ge tak for rosen :))
4 år siden
4 år siden
Laura Patricia Hultberg (Huttelihutberg)
Barndomsgader
Svarkommentar
Hej Nicholas
Jeg har det på samme måde med love/hate relationships og at det er disse forhold der får os til at føle mest, da man på en måde går imod sig selv og sine følelser
4 år siden

Flest afgivne

Seneste 100 dage

140Hawraa Ghaieb (Hawraa)
135Ryan Raskolnikov (Deadboy2)
121David Hansen (David H)
100Daniel Stege Lindsjø (Ordspinderen)
92Ulla Hexibru (heksemutter)
86Niels Cenius (Snowlion)
38Ida Petersen (Drømmedigteren)
38Cecilie Hansen (ciliehansen)
37Mette Boe Christensen (MollyTrine)
36Emil Hjort
31Maria Louise S. Jensen (mlsj)
30Camilla Diedrich (PoemsbyC)
29Hans Ib Noe Hansen
28Pia Hansen
28Andreas Mikaelsøn (inabsentia)
28Inge Erhard (Inghard)
28Jeshua Fink (DigitalKitsch)
27Poul Erik Pedersen (Poulerik)
22Christina Harritz (Anniina)
22Tommy Skovby Mikkelsen (timmytommy)
20Jytte Irene Møller (Grammy)
17Maïa Westh (MaiiaW)
17Ansu Orheim (AnsuLa)
15Morten Rasmussen (Burningmoon)
15Mille Millet (Mille Mille)
14Sys Høj (Forårsglad)
13Cecilie Regitze Økjær (CecilieRegitze)
10Anne Mary (Anne M)
9Anna Andersen (Anna-Sara)
9Anna Knudsen (Annak)

Flest modtagne

Seneste 100 dage

102Hawraa Ghaieb (Hawraa)
101Daniel Stege Lindsjø (Ordspinderen)
84Ulla Hexibru (heksemutter)
68Camilla Diedrich (PoemsbyC)
65Ryan Raskolnikov (Deadboy2)
64David Hansen (David H)
55Cecilie Hansen (ciliehansen)
51Christina Harritz (Anniina)
47Niels Cenius (Snowlion)
46Cecilie Regitze Økjær (CecilieRegitze)
46Jytte Irene Møller (Grammy)
45Mette Boe Christensen (MollyTrine)
41Ida Petersen (Drømmedigteren)
36Poul Erik Pedersen (Poulerik)
36Hans Ib Noe Hansen
34Nik Knudsen (LangtfraIngenting)
31Anna Andersen (Anna-Sara)
31Walther Vium (Bob Hønsestige Livline)
30Sys Høj (Forårsglad)
28Nazanin Madjd (Nazanin)
27Tommy Skovby Mikkelsen (timmytommy)
25Andreas Mikaelsøn (inabsentia)
24Jeshua Fink (DigitalKitsch)
22Ansu Orheim (AnsuLa)
20Mille Millet (Mille Mille)
19Inge Erhard (Inghard)
16Emil Hjort
16Nina Rita Pape (ninapape)
14Maria Louise S. Jensen (mlsj)
13Maïa Westh (MaiiaW)