Seneste kommentarer

44 minutter siden
Poul Brasch (Blækhuset)
Nattens sidste stjerner
Åhh Stig...jeg er også et B-menneske...der gør mine kreative udfoldelser i nattens muld... og selv om det er smukt, at se dagen gry... så stiger pulsen til uanede højder... det er ikke sundt...
...så smukt et digt, det favnede mig B-mennesket.
Tak.
Poul.
44 minutter siden
2 timer, 55 minutter siden
Stig Colbjørn Nielsen (Colbjørn)
Nattens sidste stjerner
Svarkommentar
Dejlige bemærkninger, og ja, første og anden del skulle gerne vise livets kontrapunktiske virkelighed - også den emotionelle verden.

Tak!
2 timer, 55 minutter siden
3 timer siden
Jimmy Acaster (Kafkaesque)
Kan man virkelig lappe folk sammen med tape
Dine fortællinger kræver, at man, eller jeg i al fald, lige skal sunde sig. Hvilket er positivt ment. Det mere negative er, at jeg skal huske min mentale note om at vende tilbage for at kommentere. Jeg kan erindre at tænke, at dette bidrag var milevidt bedre end det første. Jeg har (og havde) svært ved at sætte ord på hvorfor. Det er ikke utænkeligt, at jeg vender tilbage til den første fortælling; så må jeg se, om der dukker noget op. En ting er dog, at starten imo er bedre her. Du starter godt også hårdt og voldsomt i "Dæmonen i mit sind", men det er mere absorberende her. Du hiver mig ind med det samme, og historien slipper aldrig sit greb om mig og min opmærksomhed. Hvilket er svært. Jeg kommer som oftest til at kede mig på et eller andet tidspunkt i en tekst. Mit overordnede er derfor, selvsagt, positivt.

Nu skrev du i debatten på et tidspunkt, at du gerne ville have kritik råt og usødet (or words to the effect), så her kommer nogle konkrete nedslag, som jeg antager, du gerne vil have. Så kan du arbejde med, hvad du er enig i. Og ignorere resten ;)

"Der var den igen, den infame lyd der i første omgang fik mig i en choktilstand hvor det første jeg stiftede bekendtskab med, var de satans tømmermænd fra i går."

Den sætning bliver lige kringlet nok.

"Der blev man så lige mindet om..."

Rent sprogligt bryder jeg mig ikke om formuleringen. Uden jeg kan komme med ret gode, saglige argumenter for hvorfor. Den føles flad og forceret, er det tætteste jeg kommer. Rent "fortælleteknisk" føles tanken/den indre dialog som ude af trit med jeg-fortællers øvrige maniske handlinger og tanker.

"hun sad op i sengen med et udtryk af irritation og undren".....og....."Spurgte hun forsigtigt".....og...."det her belastende udtryk".....og....."det første jeg så var hendes fjæs, der bestemt ikke så videre tilfreds ud"

Jeg er faktisk ikke så meget regelrytter omkring show, don't tell, som det sikkert fremstår her (og andre kommentarer fra min hånd herinde). Tell har nogle gange merit. Her mener jeg dog, at det er på sin plads. Afsnittet er, trods den ringe betydning i den samlede historie, vildt fedt. Og det fortjener, at du arbejder lidt videre på at show'e og udbygge denne non-verbale del af interaktionen. Du er endda et godt stykke af vejen derhenne, og det er netop det, der gør afsnittet fedt.

"Han lignede en der var i færd med at lave usynlig milkshake sådan som han stod der og rystede."

Veeeery nice :)

"Jeg stod lige lidt og ro på mavesyren og råbte så på Danny...."

Med den lange beskrivelse inden, inklusiv at han faktisk er ramt af synes, føles det som om, der burde dvæles lige ti gram mere ved, at han skal sunde sig.


Det gælder for stort set alt, du sætter i anførselstegn, at det skriger, at du er i tvivl om ordene. Hvorvidt det helt er passende i teksten og stilen. Overvej nøje om de er, imo. Hvis du kommer frem til, at det er tilfældet, så må du, og teksten, eje udtrykkene....uden " "
3 timer siden
3 timer, 14 minutter siden
Ulla Hexibru (heksemutter)
Nattens sidste stjerner
Hej Stig
Som altid et fint lyrisk digt fra din hånd.( dagens bløde brise favner blidt/smukt skrevet) Jeg er umiddelbart mest fanget af første halv del, til og med "ny forudsigelighed og stringens"
Og så er næste halvdel nærmest et nyt digt, et nyt tema, undergang tab af fantasi, tab af fysik og evne til følsomhed, godt der trods alt er styrke i vemodet. Tak for ordene fra Ulla
3 timer, 14 minutter siden
4 timer, 40 minutter siden
Rud Stenfisker (Stenfisker)
Den Hvide Dame
En rigtig god historie der sætter fortiden i relief til den digitale verden. Det var både morsomt og der var også stof til eftertanke. En god historie for både voksne og unge. Det er en genre du behersker og som jeg gerne læser. Jeg blev faktisk også inspireret.
Hilsen Rud
4 timer, 40 minutter siden
5 timer, 3 minutter siden
Stig Colbjørn Nielsen (Colbjørn)
En nådesløs januardag
Når selv solen må søge dækning efter få minutter, ja, så må vi andre også. Du efterlader din læser med en iskold indre fornemmelse, der rummer både vemod og længsel, skuffelse og afsky og skrevet så smukt, at det kun kan være den isnende sandhed.

Fin tekst, tak fordi jeg måtte læse med!
5 timer, 3 minutter siden
7 timer, 59 minutter siden
Inge Erhard (Inghard)
Anbefalet
Svarkommentar
Jeg ved hvad der står skrevet, derfor følger jeg med i hvad der sker i verden, og holder mig fra at udtrykke mig om noget politisk, der er grundet i mine egne personlige følelser og indstilling.
7 timer, 59 minutter siden
9 timer, 48 minutter siden
Kryster Lübeck (John Blicher Madsen)
Baglæns kolbøtte
Svarkommentar
Kære Hans,

Tak for din kommentar. Ja, sådan går det ofte.

Mvh
9 timer, 48 minutter siden
9 timer, 48 minutter siden
Kryster Lübeck (John Blicher Madsen)
Baglæns kolbøtte
Svarkommentar
Kære Jimmy,

Tak for uddybende kommentar. Det er sjovt, som et enkelt lille ord næsten kan få korthuset til at vælte. Det er helt utroligt kraftfuldt.

Jeg værdsætter din feedback. Tak!

Mvh
9 timer, 48 minutter siden
10 timer, 19 minutter siden
Poul Brasch (Blækhuset)
Valmue
Det er bare smukt...
næsten som en sekvens i kunstnerisk film
eller et maleri af Frida Kahlo
de linjer har bare det ekstra.

Tak.
Hilsen Poul.
10 timer, 19 minutter siden
10 timer, 24 minutter siden
Magnus Rahbek
Valmue
Svarkommentar
Wow sikke en dejlig kommentar at få. Det er nogle vildt fine tolkninger du kommer med, dem havde jeg slet ikke tænkt på, det sætter jeg stor pris på. Fedt at du også synes om digtets længde og at det virker som en mantra for dig, det er jo bare dejligt. Tak tak - skal du ha!

Mvh Magnus
10 timer, 24 minutter siden
20 timer siden
Rud Stenfisker (Stenfisker)
Anbefalet
The Middle East will act like a one eyed beast...
20 timer siden
21 timer siden
Louise Amkær (Anlou)
Valmue
Jeg kan godt lide digtets længde. Det appellerer til at jeg læser det igen og igen, til det bliver en lille mantra. Ordet læses med forskellig betoning og dybde og meningen - min mening - titter frem.

Jeg får mange ting ud af digtet. Hidsigheden af brand og syre, der er i blodet, arret efter et tab, et tidligt håb, der kræver at man gør vold på sig selv, fødslen, for man står med et skrøbeligt hjerte, klar til at elske et andet menneske.

/Louise
21 timer siden
21 timer siden
Louise Amkær (Anlou)
To ton tunge problemer 2 del
Historien udfolder sig, hvilket er skønt. Jeg kan godt lide den organiske måde, handlingen tager fat. Der er ikke nogle barske hop, det virker naturligt, selv om handlingen/personerne er vilde.
/Louise
21 timer siden
23 timer siden
Claus Poulsen (ClPollux)
Fortærede hjerter
Svarkommentar
Hej
Tak for dine tanker om teksten. Er glad for, at du kan lide den.
Den har dog, som du også beskriver det, nogle problemer i begyndelsen. Derfor fulgte jeg Ullas råd...og derfor følger jeg også dit. En elegant lille løsning, som betyder, at jeg ikke skal til at omskrive hele afsnittet og sætningen. Tak for den.

Prøver, som du også har læst dig frem til, at opnå en dyster og stemningsfuld effekt, så er glad for, at jeg kan få lidt hjælp, så teksten lige kan komme det sidste stykke vej i mål :-)
Jeg kunne ikke selv bringe det videre...
Igen tak for dine tanker og for din kommentar
Claus
23 timer siden
23 timer siden
Claus Poulsen (ClPollux)
Fortærede hjerter
Svarkommentar
Hej
Tak for dine tanker
I min læsning er det mest et samfund med udstødte, som er levende døde, men tror også, at det er i den retning, som din læsning peger :-)
Igen tak for dine tanker om teksten
23 timer siden
1 dag, 1 time siden
Magnus Rahbek
Fortærede hjerter
Det er et stærkt digt som det står der. Det er dystert men fedt. Meget stemningspræget som du selv skriver. Dog er jeg enig med Ulla om det forslag hun kommer med. En anden ændring kunne også være at skrive "og" dødsskrig fra efterladte hjerter, så det der "af" ikke kommer igen lige efter hinanden, synes bare det fungerer nemmere når man læser det sådan. Men selvfølgelig helt op til dig, men alt i alt så er det et digt jeg synes godt om!

Mvh Magnus
1 dag, 1 time siden
1 dag, 1 time siden
Hans Ib Noe Hansen
Fortærede hjerter
Smukt i alt sin mørke vrede- Et dødt samfund med levende døde, eller rettere døde levende..?
1 dag, 1 time siden
1 dag, 2 timer siden
Hans Ib Noe Hansen
Baglæns kolbøtte
Sjovt, sjovt man snurre rundt, og bliver rundtosset – Og more sig, og så ender det med ragnarok..
1 dag, 2 timer siden
1 dag, 2 timer siden
Jimmy Acaster (Kafkaesque)
Baglæns kolbøtte
Sublimt er muligvis også et for voldsomt udtryk. Jeg bliver bare (for) begejstret, når jeg læser noget, der overrasker på denne her led. Det sker for sjældent.

Men når du nu skal brokke dig over for meget ros, kan du få lidt malurt i bægeret. Med min eneste anke som jeg glemte i farten (og begejstringen). Jeg havde gerne været foruden, at hunden absolut skal være grim. Det er en detalje, men det falder uden for den øvrige stil imo. Der er mindst ti steder, hvor du snildt kunne være forfaldet til at sætte tanke/norm/whatever ind over. Hvilket ville have ødelagt flowet. Og som ville tage mig, som læser, ud af i farten selv at sætte en norm og værdi på, lad os sige, f.eks. at æde frossen pizza. En stor del af det, der får det til at virke i min oplevelse, er alt det indledningsvise hverdagsagtige (uden normer) i kontrast til det sluttelige bredere; sammensat med hvad fanden man som individuel læser forestiller sig en baglæns kolbøtte være. Hvilket er meget vrøvl fra min side på grund af en bøvs i form af et tillægsord, der gav et hak i min læsning.
1 dag, 2 timer siden
1 dag, 4 timer siden
Rud Stenfisker (Stenfisker)
Bøgernes nysgerrige mønsterkonstruerende ve...
Det ser ud til at du har din helt egen stil. Og det er et godt sted at være. En spændende rejse der kan berige dig selv, mig og andre.
1 dag, 4 timer siden
1 dag, 4 timer siden
Rud Stenfisker (Stenfisker)
To ton tunge problemer 2 del
En god og langsomt fremadskridende fortælling i beskrivelser man hurtigt kommer med i. Der er meget i livet jeg ikke kender til. Du lukker mig ind i et nyt rum jeg gerne vil vide mere om.
1 dag, 4 timer siden
1 dag, 6 timer siden
Magnus Rahbek
Jeg vil øve mig i at tilgive idag
Godt reflekterende digt. Fedt med noget indsigt, der belyser et svært emne.
1 dag, 6 timer siden
1 dag, 7 timer siden
Claus Poulsen (ClPollux)
En membran af trods
Svarkommentar
Hej
Mange tak for de flotte ord og dine tanker.
Din læsning af teksten passer godt med min egen. Min læsning er måske lidt mere politisk, men teksten er også skrevet til at være åben i den første del, så det ser ud til at fungere :-)
Igen, tak for ordene
Claus
1 dag, 7 timer siden
1 dag, 8 timer siden
Inge Erhard (Inghard)
Jeg vil øve mig i at tilgive idag
At tilgive er vel verdens største problem, derfor måtte korsfæstelsen finde sted, den vigtigste begivenhed i verden.
Man skal tilgive for at kunne blive tilgivet, men der er gange der skal gøres noget ved det. Noget skal siges, eller noget skal rettes, eller man skal ændre noget ved sig selv.
1 dag, 8 timer siden

Flest afgivne

Seneste 100 dage

166Kathrine Knoth (Denungeblødendepoet)
105Sys Høj (Forårsglad)
95Rud Stenfisker (Stenfisker)
94Louise Amkær (Anlou)
93Julie Gry Carstensen (digterinden)
92Christina Harritz (Anniina)
87Nils Højsager-Jessen (storyteller)
82Daniel Stege Lindsjø (Ordspinderen)
65Claus Poulsen (ClPollux)
61Ida Pedersen (Anita A)
58Niels Cenius (Snowlion)
55Ann R. Sørensen (Savanti)
48Marianne Asta Pedersen Ciftci (Liljen14)
45Stefan Holm (Stefan H)
45Ulla Hexibru (heksemutter)
40Mette Boe Christensen (MollyTrine)
37N.K. Frederiksen (Ormstunge)
36Kryster Lübeck (John Blicher Madsen)
35Hans Ib Noe Hansen
29Niels Engdal (evighedsblomst)
26Poul Brasch (Blækhuset)
23Monis Zytrou
23Katja Jørgensen (Anonymousi)
23Inge Erhard (Inghard)
21Jimmy Acaster (Kafkaesque)
21Martin Hansen (Bipolarmartin)
21Stig Colbjørn Nielsen (Colbjørn)
20Simone Nielsen (smukkehjerte)
17Lejsy Storm
17Cille Bo

Flest modtagne

Seneste 100 dage

119Kathrine Knoth (Denungeblødendepoet)
108Nils Højsager-Jessen (storyteller)
108Claus Poulsen (ClPollux)
91Sys Høj (Forårsglad)
88Daniel Stege Lindsjø (Ordspinderen)
76Marianne Asta Pedersen Ciftci (Liljen14)
70Ann R. Sørensen (Savanti)
69Julie Gry Carstensen (digterinden)
61Christina Harritz (Anniina)
49Rud Stenfisker (Stenfisker)
47Kryster Lübeck (John Blicher Madsen)
47Ida Pedersen (Anita A)
44Ileme Rosenberg (Emeli)
42Hans Ib Noe Hansen
39Angeling Hu (Angeline)
35Mette Boe Christensen (MollyTrine)
34Finn Prang (Fipra)
34Nicolas Jessen
32Poul Brasch (Blækhuset)
31Ulla Hexibru (heksemutter)
29Per Nordigarden (Nordigarden)
28Niels Cenius (Snowlion)
28Kenneth Brehmer Nielsen (Brehmer)
25Mille Millet (Mille Mille)
25Inge Erhard (Inghard)
24Jimmy Acaster (Kafkaesque)
24Cille Bo
23Stefan Holm (Stefan H)
20Lisa Brøndberg (Lisa Broendberg)
19Monis Zytrou